Radio Zu


Ponturi 1X2

marți, 10 ianuarie 2012

Tonciu şi Podăreasca, în braţele lui Salam

Amatorii de manele au avut parte de un Ajun de neuitat. S-au distrat pe muzica lui Florin Salam, cot la cot cu senzualele Andreea Tonciu, Sânziana Buruiană sau Andreea Podărescu. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă, în localul familiei lui Adrian Minune, din Ştefăneşti, Ilfov.






Florin Salam, snopit în bătaie de interlopi!

Şoc în lumea manelelor! Cel mai important nume al genului, Florin Salam, a fost agresat într-un club bucureştean de membrii unui cunoscut clan interlop. Cântăreţul a ieşit foarte şifonat din altercaţie, însă a refuzat să meargă la medic.

  • Potrivit surselor noastre, Florin Salam a fost cålcat în picioarede interlopii cares-au consideratjigniți de faptulcå manelistul arfi cântat pentru un clan rival

  • Evenimentul a avut loc cu două seri în urmă, duminică, într-un club de manele din centrul Bucureştiului. Conform unor martori oculari, Florin Salam a mers acolo pentru a susţine un concert, însă s-a trezit înconjurat de interlopii care sunt şi patroni ai respectivului local. Aceştia i-au reproşat “prinţului manelelor” că nu le este fidel, adică a acceptat să cânte şi pentru clanuri rivale, ceea ce reprezintă o gravă ofensă la adresa autorităţii lor. Ei nu s-au limitat însă la a-l ameninţa pe Salam, ci au vrut să-i şi aplice o corecţie fizică, pentru a se face mai bine înţeleşi. Martorii spun că Salam ar fi fost pus jos şi “jucat” pur şi simplu în picioare, cu toate că nu dădea semne că ar vrea să riposteze. Altercaţia a durat câteva minute, timp în care nimeni nu a intervenit, după care cântăreţul s-a ridicat şi a plecat acasă, cu promisiunea că nu le va mai ieşi din cuvânt patronilor. Cu toate că era destul de şifonat, Salam a refuzat să meargă la un spital pentru a i se acorda primul ajutor. De asemenea, ieri nu exista nici o plângere la poliţie, ca şi cum incidentul nici măcar nu ar fi existat. Până la închiderea ediţiei, Florin Salam nu a putut fi contactat.

Adi Minune, agăţat în cuier şi luat la ţintă cu cutii de energizante

Celebrul manelist Adi Minune a avut parte de clipe de groază în anul 2006, după ce a fost chemat să-i cânte celebrului Ioan Clămparu. “Aventura” a avut loc la Madrid, Spania, în “bârlogul” interlopului, a povestit la vremea respectivă un locotenent de-al mafiotului. Potrivit acestuia, Minune a fost agăţat într-un cuier şi bătut cu cutii goale, după ce ar fi pretins mai mulţi bani. “La un moment dat, ne-a cerut bani ca să rămână mai mult, fiindcă naşu’ (n.r. - Clămparu) convenise cu el o anumită oră! L-am agăţat într-un cuier şi l-am luat la ţintă cu cutii goale de băuturi energizante. Îi dădusem un munte de bani şi făcea mofturi!”, a susţinut la vremea respectivă, un interlop. Ulterior, Adi Minune a negat că ar fi fost umilit.



Playstation 4

Esti gamer? Atunci nu rata aceste imagini! Daca nu esti gamer, fotografiile astea te vor convinge sa te transformi intr-unul :)

FOTO FABULOS! Cum vor arata din acest an consolele PS4 si Xbox 720!

Pe internet au aparut primele imagini cu ceea ce ar putea fi incepand cu finalul lui 2012 si inceputul lui 2013 o noua generatie de console.

PS4 si Xbox 720 arata mult mai spectaculos si promit sa-i incante pe toti gamerii inratiti. Vezi cum vor arata

Idei de afaceri online !!!


Pentru cei care nu sunt tentati de perspectiva de a face bani din blogging, m-am gandit sa fac o lista cu idei de afaceri online care nu necesita inclinatii literare. Nu sunt idei revolutionare, sunt lucruri care se fac deja sub o forma sau alta, dar care ar putea fi mai bine adaptate la nevoile consumatorilor:

Aplicatii pentru mobile
In urma unui sondaj facut de Techcrunch, aproximativ 10% dintre dezvoltatorii chestionati au raportat vanzari de peste 400.000 unitati/an, la un pret mediu de 1$/unitate. Ca sa va faceti o idee despre cum arata aplicatiile cele mai populare, aveti aici topul aplicatiilor pentru iPhone.
Teme premium de Wordpress
Wordpress a ajuns de departe cel mai popular CMS. 55% dintre site-urile din lume sunt bazate pe Wordpress, numarul total fiind de peste 27 milioane de site-uri (site-urile create pe Wordpress.com si cele care folosesc CMS-ul Wordpress). Numarul total de teme Wordpress este de aproximativ 1300.Cat poate castiga un dezvoltator de teme comerciale? Chris Pearson, dezvoltatorul popularei teme Thesis a raportat o cifra de afaceri de peste 1.2 milioane $. Dezvoltatorii Elegant Themes au peste 40.000 de membri, taxa anuala de membru crescand de la 19$ la 39$, ceea ce le aduce cel putin 500.000 $/an (presupunand ca doar jumatate dintre membri sunt activi).
Agregatoare inteligente
Exista din ce in ce mai multe site-uri de continut, suntem bombardati cu articole, stiri, produse, iar motoarele de cautare incep sa fie sufocate de SEO spam. Cand spun agregator nu ma refer la clone digg sau la agregari de-a valma ale feed-urilor RSS, ci la solutii inteligente de organizare si cautare a informatiilor.
Site de membership
O idee nu foarte des intalnita in Romania, dar care prinde destul de bine in afara. Cateva exemple de astfel de comunitati: FuzzyYellowBalls.com, un site despre tenis, castiga 15.000 $/luna, Entrepreneurs-Journey.com, un site despre cum sa faci site-uri de membership, castiga 20.000$/luna, Elegant Themes, despre care am discutat deja putin mai sus, 500.000$/an. Practic, multe dintre ideile din acest post s-ar preta la modelul de membership.
PR online de nisa (pentru domeniul muzical, restaurante, medical, IT, imobiliar)
Un PR de calitate presupune si o foarte buna cunoastere a domeniului de activitate si a jucatorilor din domeniul respectiv. Nu mai este suficient sa ai relatii la cateva cotidiene nationale si posturi TV, ci trebuie sa te pliezi cat mai bine pe nisa (incep sa fac alergie la cuvantul asta) clientului.
Marketing pentru software sau aplicatii mobile
Numarul de aplicatii software creste spectaculos, prin urmare devine tot mai dificil sa razbesti pe piata si sa-ti aduci softul in fata concurentei. Serviciile de marketing pentru software devin tot mai necesare, ajutand dezvoltatorii sa isi pozitionezi produsul, sa stabileasca pretul si sa gaseasca cele mai bune cai de distributie si de promovare.

Integrator de servicii online (sau consultanta de acceptanta)
Pe masura ce industria online creste si se dezvolta, apar tot mai multe servicii: de gazduire (unde trebuie sa stii daca alegi hosting in cloud, shared, VPS, server dedicat managed sau unmanaged), alegere CMS, servicii de email marketing, online marketing, SEO, copywriting, online advertising etc. Un proprietar de afacere mica, fara cunostinte de specialitate, care vrea sa aiba prezenta online dar nu are timp sa afle ce inseamna fiecare serviciu si ce tip de oferta sa aleaga ar putea apela la un integrator de servicii online, o persoana sau o firma care sa stie de ce ai nevoie, ce serviciu sa alegi, care-ti poate negocia tarifele si alege cea mai rentabila combinatie.
Conferinte si bootcamp-uri virtuale
Tehnologia exista, internetul de mare viteza exista, cred ca vom asista pe viitor la tot mai multe evenimente virtuale. Ca un exemplu, Facebook Success Summit care a avut loc la sfarsitul anului trecut a strans peste 2500 de participanti. La un tarif mediu de 200$/persoana, ajungem la incasari de 500.000$ dintr-un singur eveniment. Evident, sunt de luat in calcul costurile de promovare si costurile cu speakerii, dar tot ramanem cu niste cifre interesante.
Agent literar online
Se stie deja ca editurile clasice isi retin cea mai parte din incasarile unei carti, autorului revenindu-i intre 8 si 10%. Exista servicii de self-publishing si print on-demand, dar partea cea mai grea nu este publicarea cartii, ci promovarea ei. Un agent literar online ar sti care este traseul optim pentru o carte, de la editarea materialului brut, la alegerea platformei de publicare, pregatirea pentru print, stabilirea publicului tinta si a campaniei de promovare.
Retea sociala de angajari
Este clar pentru toata lumea ca site-urile de anunturi de joburi incep sa piarda teren. Oricine a publicat vreodata un anunt de recrutare stie ce inseamna sa fii nevoit sa parcurgi 500 de CV-uri fara nicio relevanta pentru jobul postat si sa nu poti alege nici macar 5 candidati pe care sa-i chemi la interviu (ca sa nu mai vorbim de cati candidati chiar se prezinta la interviurile programate). Ca o incercare de a rezolva problema relevantei CV-urilor au aparut site-urile de joburi de nisa, dar si ele incep sa se confrunte cu aceleasi probleme.O posibila rezolvare ar fi o retea sociala pentru angajari, in care un candidat care trimite CV-uri aiurea sau nu se prezinta la interviuri sa primeasca rating negativ si sa nu mai poata trimite alte CV-uri. In felul acesta, candidatii s-ar gandi de 2 ori inainte sa faca spam cu CV-uri pe timpul si banii angajatorilor.
Broker de business-uri online
Un broker de business online ar putea sa-ti obtina o finantare sau sa-ti gaseasca un cumparator pentru afacerea ta, urmand sa-si retina un comision din valoarea tranzactiei. In SUA exista deja astfel de firme, insa in Europa nu sunt la fel de des intalnite (poate si pentru ca piata este foarte segmentata).
Platforme de vanzari
Intrucat apar din ce in ce mai multe produse si servicii similare, devine din ce in ce mai greu sa le vinzi. Prin urmare, platforme de vanzari bazate pe ideea de comunitate vor castiga tot mai mult teren (recomandari de la cunoscuti, group shopping, cluburi private de shopping online).
Grup online de investitii
In ultima perioada remarc un interes crescut pentru tranzactiile pe bursa sau Forex. Pentru ca e greu sa te specializezi in tranzactii bursiere si e riscant sa joci pe bursa fara a sti ce faci, ai putea sa te inscrii intr-un grup de investitii care, in schimbul unei taxe lunare, ti-ar furniza sfaturi de specialitate privind investitiile pe bursa.

Resurse suplimentare:
- YCombinator: Startup Ideas We’d Like to Fund
- Techcrunch: Seven Technologies That Will Rock 2011

Topul coincidentelor stranii din istori

Ziarul digital „20 minutos” a publicat, pe site-ul său, o listă cu cele mai neobişnuite coincidenţe din toate timpurile.

Cititorii cotidianului pot descoperi la secţiunea „Liste”, un număr
foarte mare de bloguri pe care fiecare îşi poate posta o listă cu scopul
de a arăta lumii cele mai interesante lucruri.
Una dintre acestea este şi „Coincidenţe neobişnuite”, unde internautul poate vota cele mai stranii concordanţe. Primele patru coincidenţe din listă sunt:

Abraham Lincoln şi John F. Kennedy

Cele două personaje importante din istoria Americii au fost asasinate
într-o zi de vineri. Ambii preşedinţi au fost împuşcaţi în cap. Soţiile
ambilor politcieni au pierdut câte un copil în timp ce locuiau la Casa
Albă.

Cartea “Titanic” şi accidentul vaporului Titanic

După asemănarea dintre vieţile celor doi politicieni americani se
află o stranie coincidenţă între cartea lui Morgan Robertson („Titanic”
din 1898, în care se relatează povestea unui vapor de croazieră care se
scufundă) şi evenimentele care au avut loc 14 ani mai târziu, când
Titanicul a dispărut în apele oceanului.

World Trade Center

În cazul tragediei de la World Trade Center, ziariştii jurnalului spaniol au găsit peste 10 coincidenţe:
1.New York City este format din 11 litere; 2. Afghanistan are 11 litere;
3. Numele lui Ramsin Yuseb (teroristul care a ameninţat cu distrugerea
turnurilor în 1993) este format din 11 litere; 4. George W Bush are 11
litere; 5. Primul avion care s-a lovit de turnuri a fost zborul cu
numărul 11; 6. În avion călătoreau 92 de pasageri. 9+2=11; 7. Tragedia a
avut loc la 11 septembrie; 8. Numărul total al victimelor a fost de
254. 2+5+4=11.

Fraţii care au avut acelaşi destin final

În 1975, în Bermudas, un bărbat a fost lovit şi ucis de un
taximetrist, când mergea pe o bicicletă. Faptul a avut loc la un an după
ce fratle său a murit, în timp ce conducea aceeaşi bicicletă, pe
aceeaşi stradă şi a fost lovit de acelaşi taximetrist, care transporta
acelaşi client ca la accidentul anterior.

Alte coincidențe s-au mai găsit pe internet:

1. Blestemul masinii lui James Dean

In septembrie 1955, James Dean murit intr-un teribil accident de
masina. In urma incidentului, Porsche-ul a adus numai nenorociri.
a) Cand masina a fost ridicata de la locul accidentului pentru a fi
transportata intr-un garaj, motorul a alunecat, strivindu-l pe mecanic.
b) Motorul a fost cumparat de un doctor, care l-a instalat in propria
masina de curse. Acesta a murit in scurt timp, tot intr-un accident.
c) Cand Porsche-ul lui James Dean a fost reparat ulterior, garajul in care se afla a fost mistuit de flacari.
d) Mai tarziu, masina a fost expusa in Sacramento, dar a cazut de pe postament, ranind grav un adolescent.
e) In Oregon, trailer-ul cu care a fost mutata masina a distrus un magazin.
f) In sfarsit, in 1959, masina s-a dezmembrat intr-un mod misterios, in
11 bucati, in timp ce se sprijinea pe o structura de otel.

2. Un glont care si-a atins destinatarul dupa cativa ani

In 1883, Henry Ziegland s-a despartit de iubita sa. Indurerata,
aceasta s-a sinucis. Fratele acesteia a hotarat sa o razbune, asa ca l-a
urmarit pe Ziegland si l-a impuscat, apoi si-a pus capat zilelor. Numai
ca Ziegland a supravietuit focului de arma. Glontul doar i-a zgariat
fata, apoi s-a oprit intr-un copac. Ani mai tarziu, Ziegland a decis sa
taie copacul in care se afla glontul. Incercarea s-a dovedit atat de
dificila, incat a fost nevoie de dinamita ca sa-l puna la pamant.
Explozia a propulsat glontul, care l-a strapus pe Ziegland, ucigandu-l.

3. Un bebelus cazut de la etaj, salvat de doua ori de acelasi barbat

In anii 30, Joseph Figlock mergea o strada din Detroit, cand s-a
trezit cu un copilas in brate, care cazuse de la etaj. Un an mai tarziu,
pe aceeasi strada, de la acelasi etaj, acelasi copil a cazut in mainile
aceluiasi Joseph Figlock.

4. Gemeni identici, vieti identice

Doi gemeni din Ohio au fost separati la nastere, apoi adoptati de
doua familii diferite. Amandoi au fost botezati James. Si coincidentele
abia incepusera. Cei doi James au crescut nestiind nimic unul de
celalalt, dar amandoi au dovedit abilitati deosebite in tamplarit si
desen tehnic, apoi s-au casatorit cu doua femei, pe nume Linda. Au avut
fiecare cate un baiat, pe care l-au botezat James Alan, respectiv James
Allan. Au divortat de prima nevasta, recasatorindu-se cu alte femei,
numite Betty. Si-au cumparat doi caini pe care i-au botezat Toy. Cand au
implinit patruzeci de ani, cei doi s-au reintalnit intamplator. Cei doi
au murit ucisi de un camion, in timp ce traversau aceeasi autostrada,
pe bicicleta.

5. Doi frati, accidentati mortal de acelasi sofer de taxi, la un an distanta

In 1975, in timp ce conducea un scuter, in Bermuda, un barbat a fost
accidentat mortal de un taxi. Un an mai tarziu, fratele acestuia a fost
accidentat mortal de acelasi taxi, condus de acelasi sofer, transportand
acelasi pasager!

6. Mark Twain si cometa Halley

Mark Twain s-a nascut in 1835, in ziua in care a aparut cometa Halley
si a murit in ziua in care a reaparaut, in 1910. In 1909, scriitorul
chiar si-a prezis propria moarte, declarand: „Am venit odata cu cometa
Halley, in 1935. Se intoarce anul viitor si ma astept sa ma ia cu ea.”

7. Dublura regelui Umberto I

In Monza, Italia, regele Umberto I a luat cina intr-un restaurant
insotit de generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Cand i s-a luat comanda,
regele a remarcat ca arata izbitor cu proprietarul. Au inceput sa
discute despre asemanarile dintre ei si au descoperit urmatoarele:
a) se nascusera in aceeasi zi a aceluiasi an (14 mai 1844);
b) se nascusera in acelasi oras;
c) nevestele lor se numeau Margherita;
d) proprietarul isi deschisese restaurantul fix in aceeasi zi in care regele fusese incoronat.
Pe 29 iulie 1900, regele Umberto a aflat ca proprietarul restaurantului a
murit intr-un accident de vanatoare. Acesta a trimis condoleante
familiei indoliate, apoi a fost asasinat de un anarhist din multime.

8. Scriitoarea care si-a regasit o carte din copilarie

Americanca Anne Parrish colinda anticariatele din Paris, in 1920,
cand a descoperit una dintre cartile care i-au incantat copilaria. A
luat-o de pe raft si i-a aratat-o sotului sau. Acesta a deschis-o si a
citit pe prima pagina: „Anne Parrish, Strada Weber, nr 209, Colorado
Springs.” Era chiar cartea lui Anne.

9. Budinca de prune

In 1805, scriitorul francez Emile Deschamps a mancat pentru prima
data budinca de prune de la un domn numit Fortgibu. Zece ani mai tarziu,
a gasit budinca de prune intr-un restaurant din Paris si a dorit sa
comande. Chelnerul l-a anuntat insa ca ultima portie fusese comandata de
un alt client, care s-a dovedit a fi domnul Fortgibu. Peste ani, in
1832, Emile Deschamps se afla la o cina la care s-a servit budinca de
prune. Si-a amintit incidentele precedente si le-a spus prietenilor ca
doar Fortgibu mai lipseste ca sa fie totul complet. Nici n-a terminat
bine, ca in incapere a intrat insusi Fortgibu.

10. 21, data fatala pentru Ludovic al XVI-lea

In copilarie, regele Frantei, Ludovic al XVI-lea fusese prevenit de
un astrolog sa fie foarte atent pe data de 21 a fiecarei luni. Regele
s-a speriat atat de tare, incat pe 21 n-a incheiat niciodata nici o
afacere. Din pacate insa, pe 21 iunie 1791, in urma Revolutiei Franceze,
Ludovic si regina sa au fost arestati la Varennes, in timp ce incercau
sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie, in acelasi an, Franta a abolit
monarhia si proclamandu-se republica. Pe 21 ianuarie 1793, Ludovic al
XVI-lea a fost ghilotinat.