Radio Zu


Ponturi 1X2

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Salariu de peste 100.000 euro/an, pensie fara nicio contributie, electricitate gratis si interzis la alcool. Viata in cea mai bogata tara din lume

Chiar daca in lume se vorbeste de mai bine de trei ani de criza financiara, care in aceasta perioada isi arata o noua fata, exista si pamanteni fericiti, carora veniturile le-au crescut in ultima perioada. Vorbim despre un stat mic din Orientul Mijlociu, care a preluat anul trecut titulatura de cea mai bogata tara din lume. Este adevarat ca sta pe o comoara, si anume pe resurse nepretuite de gaze naturale. Se numeste Qatar.


 Salariu de peste 100.000 euro/an, pensie fara nicio contributie, electricitate gratis si interzis la alcool. Viata in cea mai bogata tara din lume
Potrivit Business Insider, Qatarul a surclasat recent Luxemburgul la nivelul de trai al populatiei, in aceasta tara inregistrandu-se cel mai ridicat nivel al PIB-ului anual per capita din lume: 88.221 dolari. Iar estimarile sunt ca, pana in 2016, locuitorii din Qatar vor castiga aproape 112.000 dolari.
 
Cu o populatie de 1,7 milioane de locuitori, Qatarul si-a castigat independenta abia in 1971. Este condus de Amir Hamad, din 1995, care a preluat puterea de la tatal sau, pe care l-a inlaturat printr-o revolta. Averea sa se ridica la peste 2 miliarde de dolari.
 
Pentru cei 15% dintre qatarezi, care sunt nativi, viata este si mai frumoasa – electricitatea, apa si asistenta medicala sunt gratuite, pensiile sunt platite de stat fara sa fi contribuit, iar imprumuturile de la banci sunt foarte ieftine. Desi statul ofera multe facilitati cetatenilor, acestia se plang totusi ca guvernul prefera sa angajeze cu precadere straini, care sunt mai bine educati. Restul populatiei este constituit din muncitori straini din India, Pakistan si alte tari asiatice, majoritatea angajati in domeniul gazelor naturale.
 
Qatarul, care este mai mic decat statul american Connecticut, este pozitionat pe a treia cea mai mare rezerva de gaze naturale din lume.
 
Capitala, Doha, este intesata cu hoteluri luxoase si cladiri cu arhitectura futurista. Viata de noapte este, de asemenea, in plina expansiune, in Doha aflandu-se unele dintre cele mai luxoase cluburi din lume.
 
Alcoolul este interzis in Qatar, dar in unele hotelui este permis consumul, pentru cei care nu sunt musulmani si care obtin un permis in prealabil. Este, de asemenea, ilegal sa se consume carnea de porc, drogurile si pornografia.
 
Populatia Qatarului este foarte tanara, doar 1,5% sunt trecuti de 65 de ani, acest lucru fiind posibil si din cauza numarului mare de muncitori straini care lucreaza in aceasta tara.
 
Lucrurile nu stau foarte bine in ceea ce le priveste pe femei, din cauza traditiilor musulmane. Au totusi mai multe drepturi ca in Arabia Saudita. De exemplu, le e permis sa-si ia carnetul auto, dar in unele zone nu au voie sa mearga la sala de fitness impreuna cu barbatii.
 
In 2022, Qatarul va gazdui Campionatul Mondial de Fotbal, eveniment pentru care autoritatile vor cheltui 65 de miliarde de dolari, o parte din aceasta suma fiind alocata pentru construirea de stadioane cu aer conditionat.
 
In aceste conditii, este de inteles de ce toata lumea ii invidiaza pe locuitorii din Qatar.

Google a facut probabil cea mai mare greseala din istoria sa

Google a facut greseli in trecut. Ca Wave. Si Buzz. Si eliberarea de produse neterminate. Si luand bani necinstiti de la farmacii canadiene pentru anunturi publicitare ilegale ( o greseala de 500 de milioane de dolari). Dar afacerea sa de baza - motorul de cautare, care este in continuare responsabil pentru majoritatea traficului, a veniturilor si a profitului - nu a fost niciodata amenintata.


 Google a facut probabil cea mai mare greseala din istoria sa
Bing? Frumoasa incercare, dar nimeni din afara de Microsoft nu a crezut cu adevarat ca este suficient mai bun ca Google pentru a face trecerea. Pana in aceasta saptamana, cand Google a inceput sa puna diverse chestii de la Google+, noua sa retea sociala, in rezultatele cautarii.
In ultimele 12 ore, Gizmodo a numit Bing un motor de cautare mai bun decat Google, iar Dave Winer de la Scripting News a declarat ca s-a imbolnavit din cauza dezordinii Google si ar comuta pe Bing daca Microsoft promite sa nu-l strice. Unul dintre titlurile de pe Gizmodo a fost: "Google tocmai a facut din Bing cel mai bun motor de cautare." Iar asta e fara precedent.
Uitati de toate plangerile din partea concurentilor si de vorbele antitrust – toate acestea sunt un tren in miscare lenta probabil usor accelerata de actiunile recente ale Google. In plus, pana nu vine cineva oficial, care sa reglementeze Google in ceea ce priveste monopolul, gigantul are tot dreptul de a face ce vrea cu produsele sale.  In IT, nu pierzi pentru ca-ti faci concurentii furiosi, ci atunci cand iti superi clientii.

Google are un brand incredibil de puternic, iar doua site-uri web nu se pot compara cu intreaga masa a utilizatorilor de Internet. Insa tocmai faptul ca doua site-uri extrem de influente au militat pentru Bing face ca Microsoft sa castige. Acesta este modul de atac pentru Microsoft. Mai intai, identifica amenintarea, construieste un competitor si il face din ce in ce mai bun, iar apoi sta si asteapta pana concurenta se impiedica. S-a intamplat in cazul Netscape. AOL. Sony.
Microsoft si-a cam pierdut flerul in ultimii ani, dar pare ca isi intra din nou in mana. Sa ne uitam cu atentie la cifrele de cautare ale ComScore in urmatoarele luni. Atunci vom vedea daca niste bloggeri specializati in IT&C au facut mult zgomot pentru nimic sau daca nu cumva Google chiar a facut o greseala uriasa.

Neymar si-a dat acordul sa joace la Barcelona, dar vrea sa fie primit ca un ZEU: "Ok, vin sa joc la voi, dar cu 4 conditii!"

Ziarele catalane scriu astazi ca Neymar este ca si al Barcelonei. Jucatorul nu vrea sa plece insa de la Santos oricum... ci ca un zeu.


 Neymar si-a dat acordul sa joace la Barcelona, dar vrea sa fie primit ca un ZEU: "Ok, vin sa joc la voi, dar cu 4 conditii!"
Pentru a nu o baga pe Santos intr-un razboi dur cu fanii, Neymar s-a inteles cu conducerea clubului sa plece la Barcelona in 2012 dupa ce va indeplini 4 obiective, scriu astazi catalanii de la Sport.es.
Neymar are 4 competitii de prestigiu de castigat in 2012 si vrea sa plece de la Santos vazut ca un zeu de catre fani.
Mai intai, starul brazilian vrea sa puna mana pe Copa Libertadores, apoi pe campionatul din Brazilia, pentru ca greu sa inceapa de la vara.
"Neymar isi doreste enorm sa iasa campion olimpic la Olimpiada de la Londra, iar daca totul va merge conform planurilor va mai juca si la urmatorul Mondial al Cluburilor ca sa castige trofeul pentru fanii lui Santos", scrie azi Sport.es.
Dupa urmatorul mondial al cluburilor, Neymar a anuntat ca va veni sa joace pentru Barca.

FOTO FABULOS! Un fost antrenor stelist sta azi in cel mai LUXOS loc de pe planeta, langa Maradona!


 FOTO FABULOS! Un fost antrenor stelist sta azi in cel mai LUXOS loc de pe planeta, langa Maradona!
Le-a antrenat pe National, Steaua si Dinamo, este una dintre cele mai mari legende ale lui Inter si azi si-a gasit locul de vis. Nu mai vrea sa plece de acolo.
Pentru Zenga, viata in Dubai este un vis pe care foarte putini apuca sa-l traiasca.
Fostul antrenor de la Steaua si Dinamo locuieste astazi in faimoasele Palm Islands din Dubai, unde ii are ca vecini pe Maradona si Cannavaro.
Iata imagini senzationale cu locul unde locuieste astazi Zenga.

Tragedia Titanicului se repetă! O navă italiană cu peste 4.000 de persoane a naugragiat. Încercări disperate de salvare! FOTO

Un vas de croazieră italian cu peste 4.000 de persoane la bord a naufragiat la sud de Toscana, existând cel puţin opt morţi, anunţă presa din Peninsulă.
Costa Concordia, care efectua o croazieră pe Mediterana, a naufragiat vineri seara pe un banc de nisip în apropiere de Insula Giglio, la sud de Toscana, având la bord 4.231 de persoane, între care numeroşi străini, dintre care majoritatea au fost evacuate, potrivit Pazei de Coastă.

Opt persoane au murit, iar altele au fost date dispărute, după ce au sărit în mare într-un moment de panică, atunci când nava a început să se încline într-o parte, a anunţat cotidianul Il Messaggero.

Luciano Castro, un martor, a declarat pentru agenţia Ansa că spre ora locală 21.30 (22.30, ora României), pasagerii "tocmai luau cina, când lumina s-a stins, s-a auzit o izbitură, iar apoi un zgomot puternic, după care tacâmurile au căzut pe jos".

Potrivit acestui martor, o femeie însărcinată a început să ţipe, iar copiii să plângă. Când a revenit lumina, comandantul a anunţat o pană la generatorul elecric şi a promis o reparaţie rapidă.

Însă pasagerii şi-au dat seama că nava se înclină pe o parte, după care echipajul a invitat toată lumea să îşi pună vestele de salvare şi să iasă pe punte, în sectorul şalupelor.

Ulterior s-a dat ordinul ca nava să fie părăsită, marcat cu şapte sunete de clopot scurte şi unul lung, potrivit martorului.

Un alt pasager, Mara Parmegiani, o jurnalistă, a descris "scene demne de Titanic", în care a avut loc o busculadă între persoanele evacuate, ţipete şi plânsete, potrivit Mediafax.

Moni şi Mr. Pink vin la Bucureşti în primăvară

Monica Gabor pare decisă să-i ia faţa fostului ei soţ, Irinel Columbeanu, pe planul afacerilor. Fosta divă de la Izvorani a fost de Sărbători în ţară, unde a “inspectat” terenul pentru lansarea băuturilor Mr. Pink, produse de iubitul ei asiatic, în România, însă pregăteşte adevărata lovitură abia în primăvară, când va reveni în ţară.
  • Moni și Mr. Pink
sunt iubiţi, dar
şi parteneri
de afaceri
  • Când e în ţară,
Monica Gabor
nu iese din casă
fără o cutie de
ceai “Mr. Pink” ,
produsă de
iubitul ei asiatic
Monica vrea să profite de atenţia pe care presa i-o acordă de fiecare dată când vine din SUA şi să declanşeze o campanie puternică de marketing, care să aibă ca scop final lansarea în România a băuturilor Mr. Pink. Conform unor apropiaţi ai vedetei, planul include şi un element-surpriză: prezenţa la Bucureşti a celebrului ei iubit asiatic. Acesta ar trebui să reprezinte o garanţie pentru comercianţii români că afacerea e “pe bune”. Se pare că asiaticul e gata să investească, pentru început, un milion de dolari în această afacere, România reprezentând un posibil punct central de desfacere a produselor sale.
Moni a fixat deja data întoarcerii în ţară pentru această primăvară şi va veni însoţită de iubitul ei, care s-a declarat nerăbdător să cunoască plaiurile mioritice.

Pepe: «Vreau un copil până la sfârşitul anului!!

Pepe pare să îşi revină după despărţirea de Oana Zăvoranu. Îndrăgostit de Raluca Pastramă, fiica de 20 de ani a unui şef de clan rrom, cântăreţul a declarat, în timpul filmărilor emisiunii “Conferinţa de presă”, de la Antena 2, care va fi difuzată în această seară, că vrea un copil cu iubita lui până la sfârşitul anului.
  • Pepe pare mai hotărât ca
niciodată să-şi împlinească
visul de a avea un copil
  • Raluca
Pastramă a
reuşit să pună
stăpânire pe
inima lui Pepe
Visul lui Pepe de a avea un copil pare foarte aproape de a deveni aievea. După ce fosta lui soţie, Oana Zăvoranu, a refuzat să-i îndeplinească această dorinţă în timpul căsătoriei, cântăreţul s-a reorientat destul de repede. Pepe pare să fi găsit femeia perfectă pentru el.

O ştie de când era o copilă

“Îmi place de Raluca şi am descoperit că este exact aşa cum îmi doresc să fie o femeie, adică o fată foarte modestă, cuminte, care nu vrea să devină vedetă. Mă lasă să mă văd şi cu alte persoane de sex feminin, nu este geloasă, este extrem de îngăduitoare şi mă înţelege ca artist. Eu ştiu familia Ralucăi de şapte ani, sunt bun prieten cu fratele acesteia, aşa am ajuns să ne şi ştim mai bine, doar că Raluca era un copil când am cunoscut-o prima dată, iar acum am descoperit că a crescut şi este o femeie foarte frumoasă. Vreau un copil până la sfârşitul anului acesta, iar Raluca este femeia cea mai potrivită cu care să-l am”, a declarat artistul în timpul filmărilor.

O specie rară de muşte a primit numele cântăreţei Beyonce

O specie rară de muşte a fost redenumită de cercetătorii australieni, care au hotărât să introducă în denumirea latinească a acesteia numele cântăreţei americane Beyonce, informează site-ul revistei New Musical Express.

O specie rară de muşte a primit numele cântăreţei Beyonce (Imagin: Mediafax Foto/AFP)
Primul exemplar din această specie, care se va numi de acum înainte Scaptia (Plinthina) Beyonceae, a fost descoperit în 1981, anul în care s-a născut şi artista americană. Muştele din această specie au o zonă de culoare galbenă pe abdomen şi acesta a fost motivul pentru care savanţii au decis să o denumească după Beyonce.
Bryan Lessard de la Agenţia pentru cercetări ştiinţifice CSIRO din Australia spune că tocmai acea zonă galbenă i-a determinat pe savanţii australieni să afirme că musca Scaptia (Plinthina) Beyonceae este "diva muştelor din toate timpurile".

Aceasta nu este pentru prima dată când o specie din faună primeşte numele unei vedete. Există deja o broască, Hyla stingi, redenumită după Sting, dar şi un păianjen, Pachygnatha zappa, redenumit după muzicianul Frank Zappa.
Beyonce a născut în urmă cu câteva zile o fetiţă, primul ei copil cu rapperul Jay-Z. Fetiţa Blue Ivy Carter s-a născut săptămâna trecută şi a devenit, joi, cea mai tânără persoană creditată cu o piesă care a intrat în topul Billboard. Jay-Z a lansat în urmă cu câteva zile single-ul "Glory", pe care l-a dedicat fiicei sale. Piesa conţine câteva pasaje în care pot fi auzite gângurelile şi plânsetele micuţei Blue Ivy Carter, care a debutat astfel pe poziţia a 74-a în topul Billboard.
Beyonce Knowles a devenit celebră la sfârşitul anilor '90 în calitate de membră a Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love". Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 13 în calitate de artistă solo. De asemenea, Beyonce a jucat în filme precum "Dreamgirls" (2006) şi "Cadillac Records" (2008).

Cei mai tari copii de pe net! Nu o să te mai saturi să-i priveşti - Arată fabulos şi trebuie să le dai Like!

Credeai că doar copilul tău e cel mai adorabil din lume? Te înşeli! Pe lângă el se mai află mii de copii iar noi am făcut o selecţie cu cei mai simpatici dintre ei!


6 beautiful photos of babies
2 beautiful photos of babies
3 beautiful photos of babies
Fiecare părinte îşi iubeşte copilul ca pe ochii din cap şi consideră că al lor este cel mai frumos din lume. Adevărul este că sunt mii de copii adorabili, pe care i-ai "mânca" într-o secundă la cât sunt de scumpi şi adorabili! Cancan.ro a făcut o selecţie cu unii dintre cei mai drăgălaşi din lume! Atenţie! Al tău poate fi printre ei.
5 beautiful photos of babies
copil brit my little hercules enjoying his gymnastics class.
7 beautiful photos of babies
8 beautiful photos of babies
4 beautiful photos of babies
5 beautiful photos of babies