Radio Zu


Ponturi 1X2

luni, 16 ianuarie 2012

IF I CATCH YOU - OFICIAL - MICHEL TELÓ (AI SE EU TE PEGO)

IF I CATCH YOU - OFICIAL - MICHEL TELÓ (AI SE EU TE PEGO)  ENGLISH VERSION


Prima reactie a presedintelui Traian Basescu in legatura cu protestele din ultimele zile


Traian Basescu
Presedintele Basescu s-a intalnit luni cu unii candidati la un post de consilier de stat la Presedintie. Unii dintre acestia spun ca seful statului le-a vorbit si despre protestele de strada din ultimele zile.
Potrivit acestora, Traian Basescu spune ca recentele proteste sunt rezultatul masurilor de austeritate luate de autoritati, scrie Mediafax.
Jurnalistii nu avut acces la intalnirea cu candidatii, iar, dupa intalnire, cu cateva exceptii, concurentii au evitat sa ofere detalii cu privire la subiectele abordate.
"A recunoscut ca este o miscare sociala datorata masurilor de austeritate impuse, ca o reflexie a masurilor de austeritate prelungita. Domnul presedinte a sustinut ca aceste masuri au fost necesare. Fata de alte partide, care umblau la bani publici pentru a preveni prostestele, alocau sume din ce in ce mai mari, dansul a zis ca, pentru a avea un control asupra costurilor si bugetului, doreste sa indrepte tara pe o situatie buna si nu sa se inrautateasca situatia, prin alocarea de sume nejustificate", a spus unul dintre candidatii la postul de consilier de stat la Presedintie.
El a precizat ca seful statului nu le-a vorbit despre viziunea lui despre solutia de incetare a protestelor, sustinand ca subiectul a fost abordat in momentul in care le vorbea despre realizarile sale si despre masurile de austeritate.
"Nu a fost un interviu. Sa spunem ca a fost o prelegere. Ne-a vorbit despre viziunea lui referitor la cum vede Romania în urmatorii doi ani. A fost chiar OK. A vorbit un pic si despre proteste. Sigur ca da. Nu a vorbit despre opinia personala a dumnealui. S-a referit mai mult la lucrurile care au fost facute si ce urmeaza sa fie facute. De proteste, exact, nu avea rost sa se aminteasca acum, doar s-a punctat", a spus o alta candidata, absolventa de Sociologie si Jurnalism.
Aproximativ 290 de persoane si-au exprimat interesul de a face parte din staff-ul presedintelui Romaniei, marea majoritate fiind tineri cu studii in strainatate, a declarat, vineri, Valeriu Turcan, purtator de cuvant al presedintelui.

Paradisul unui bărbat paralizat » Cum ar putea arăta lumea lui Mihai Neşu peste 10 ani

Olandezul de 38 de ani e prietenul lui Mihai Neşu. Trăieşte de aproape două decenii imobilizat, la 50 de km de Utrecht. Povestea lui vorbeşte despre un alt fel de a înţelege suferinţa, separînd definitiv compasiunea faptelor de mila cuvintelor.







Din păcate, nu există tren care duce spre Ridderkerk. Oraşul Catedralei Cavalerilor e la 10 km de Rotterdam, în sudul Olandei, unde aproape 50.000 de oameni, în cartiere cu case definite simetric, locuiesc pe 25 de km2. Dintre care 2 km2 de apă! Iar strada lui Erwin e imposibil de pronunţat. Numele vine din rekarreks, un dialect al provinciei, mai complicat decît olandeza. Da, există şi aşa ceva.
Erwin Hout a suferit un accident asemănător cu cel al lui Mihai Neşu, cînd era doar un student de 19 ani. Paralizat complet, şi-a finalizat studiile, a avut o ascensiune uluitoare într-o companie olandeză, s-a căsătorit şi are trei fetiţe minunate. Astăzi are 38 de ani şi spune că e cel mai fericit bărbat din paradisul lui, imobilizat într-un scaun.
Pe Mihai Neşu l-a cunoscut toamna trecută, cînd specialiştii de la clinica De Hoogstrat, punct de plecare şi pentru Erwin, şi pentru Mihai, i-au recomandat românului să facă o vizită la Ridderkerk pentru a înţelege cîte posibilităţi are totuşi un om care nu-şi poate folosi mîinile şi picioarele.
Pentru Neşu, viaţa în viitorul imediat pare să se scrie după acest tipar: iubire dinspre oameni, invenţii care să uşureze cotidianul, aşteptare pentru miracol şi răbdare pentru corpul său. Casa familiei Hout e o lume în sine. Noi ne-am învîrtit timp de cîteva ore, ca nişte şoricei stîngaci în împărăţia de copii blonzi şi tehnologie aiuritoare a unui invalid realizat.

"I-am arătat lui Mihai cum poţi să îţi adaptezi lumea, în această situaţie. Dar e nevoie de mai mult: oameni care să te ajute fără duioşie şi care să-ţi păstreze independenţa. Şi credinţă" (Erwin Hout)
"Cel mai greu e pînă înţelegi că eşti aşa cum eşti. Dar gîndul acesta va reveni mereu, sub forma unor provocări, pe toată durata vieţii. Mihai Neşu va cîştiga dacă va învinge, pe rînd, aceste etape" (Erwin Hout)
DE LA 65% la 200%
Suferinţa şi puterea lui Erwin Hout desenează o fereastră albă, într-o casă olandeză cu grădină şi living enorm, prin care fericirea trece des şi cu paşi concreţi. Între el şi Mihai e o diferenţă de vîrstă de un deceniu, ştearsă însă de felul comun în care trăiesc.
"Hout". Litere mari, aurii, pe o uşă maronie. În stînga, o fereastră cît tot peretele casei. Debordantă transparenţă pentru noi, dar olandezii conving fiecare strop de soare să le intre în casă. Soneria sună comun. Urmează un scîrţîit înfundat, două-trei trosnete mecanice. Livingul alb, canapelele largi, o masă de lemn, dincolo de geam. Deodată, intră în privire genunchii unui bărbat în scaun cu rotile. Apoi capul, cu ochi de un albastru-sfredel.
Zîmbeşte. Uşa de la intrare pîrîie de două ori, ca la interfoanele bucureştene, şi se deschide larg, la maximum. Intrăm stîngaci, salutăm, politeţuri în engleză. Cristi dă să închidă uşa, dar e oprit de Erwin: "O închid eu mai tîrziu. Să intre lumina puţin".

Locuri pentru fericire
"Cum vi se pare zona?", ne aruncă gazda în timp ce se roteşte calculat cu scaunul, pînă la 30 de cm de fotoliile în care stăm. Treziţi pe la 4, plecaţi din Militari şi Apărătorii Patriei, amuţim: lacuri, mult verde, clădiri rupte din Lego, umezeală. Nimic special faţă de Utrecht sau altundeva pe-aici.
Ne salvează Erwin: "Eu iubesc aceste locuri! Aici m-am născut, aici locuiesc părinţii mei. Aici am suferit şi accidentul, dar aici muncesc şi sînt extraordinar de fericit!". Aicea nu e Raiul, spunea Mihai Neşu. "Nu exagerez deloc", răspunde Erwin, într-un dialog răbdat parcă în minte, seamănului păţit. "Şi vă povestesc absolut tot".

30 cm de apă şi ghinion
Era student la Administrarea Afacerilor, terminase primul an de facultate. Şi-a petrecut vacanţa de vară cu prietenii, cei doi fraţi şi cele două surori. "Familie catolică obişnuită", ne explică. Într-o dimineaţă, se plimba cu bicicleta. Fireşte, pe marginea unui lac. "O fată m-a stropit cu apă, în glumă. Am coborît din şa, ne-am hîrjonit, am vrut să o bag în lac puţin. Dar am alunecat eu". Surîde reconstituind un joc banal de puştani.
"M-am dus cu capul înainte. Doar 30 de cm de apă, iar dedesubt pietre". Fractură cervicală. C5-C6, două vertebre mai jos decît la Mihai Neşu. Paralizie completă. Nervii coloanei afectaţi grav. "A fost un diagnostic foarte simplu de pus, în cazul meu. Dar greu de înţeles, pentru că aveam doar 19 ani".

Un an ca să ridici mîna dreaptă
"Să închid uşa, se face frig". Noi nici n-am simţit. Ieşim ameţiţi din poveste, iar bărbatul roşu în obraji întinde dosul palmei şi apasă un buton din dreapta scaunului. Uşa se închide. Parcă abia acum vedem: de la încheieturi, palmele îi sînt răsucite, sumese ca o cămaşă alburie. Iar degetele, învelite cu o bandă, seamănă perfect cu pumnii unui boxer, pensionat după decenii de ring, care se echipează în după-amieze de sîmbătă doar ca să-şi amintească frenezia victoriei.
"Am stat trei săptămîni la Spitalul Universitar Rotterdam, apoi am ajuns la De Hoogstraat, clinica de recuperare din Utrecht la care a fost şi Mihai. Acolo am stat 14 luni!", continuă nestingherit olandezul de 38 de ani. "Abia după 4 luni am simţit un muşchi pulsînd şi abia după alte 8 luni am putut să-mi ridic mîna dreaptă".

"Sînt bun, dar am o mică problemă"
Cînd a părăsit clinica împlinise 20 de ani. Casa îi era deja modificată pentru noul stil de viaţă, ba chiar şi locuinţa părinţilor dobîndise o prelungire, un mic apartament pentru el, de asemenea adaptat. Dar nu însemna mare lucru pentru Erwin: "Nici o secundă nu mi-a trecut prin cap să trăiesc aşa, pur şi simplu, numărînd zilele! Am continuat facultatea, mi-au trebuit cinci ani să termin studiile, nu trei, ca în mod normal, dar am reuşit".
Şi nu şi-a luat licenţa în Administrarea Afacerilor din orgoliu sau plictiseală. "Am scris unei companii cu 200 de salariaţi, de aici, din Ridderkerk. M-am gîndit să folosesc eficient diploma mea şi am ţintit sus. Le-am spus: sînt bun în ceea ce fac, sînt pregătit, dar... am o mică problemă!", rîde hohotind Erwin, trezindu-ne şi nouă, sub platoşa de încrîncenare, primul surîs. Afară începe să plouă mărunt, repezit. Întoarcem ochii spre grădiniţa cu iarbă incredibil de verde. Dar bărbatul te întoarce vijelios în poveste: "I-am întrebat dacă vor să vorbim, că mă duc eu pînă la sediul lor!".

Independenţa, de la 65 la 200%
Chiar în acea zi, din vara lui 2001, Erwin a fost angajat. În Olanda, programul normal de lucru înseamnă 40 de ore pe săptămînă. El muncea, după cum completează cu spirit de finanţist, "doar 24 de ore, adică 65%". Şi nu era tocmai împlinit: era coordonator de PR.
"În 2003, după doi ani, am ajuns să lucrez 30 de ore pe săptămînă, adică 75% din programul normal. Şi se pare că dădeam randament!". I-a fost propus postul de E-marketing manager, mai aproape de ce studiase, şi a acceptat. Peste alţi doi ani, în 2005, a devenit manager general al departamentului de marketing, muncind 40 de ore pe săptămînă, ca orice alt olandez.
Notez năucit procentele, etapele unei evoluţii greu de legat în minte de scaunul care poartă vocea povestitorului. Bine că am ajuns la 100%! "Iar din 2008 am fost cooptat în rîndul directorilor, sînt director de marketing. Lucrez cam... 200%".

Criza financiară şi o pungă cu urină
Compania condusă azi şi de Erwin se ocupă cu mobilarea sălilor de şedinţe. Bărbatul paralizat complet gesticulează cu cele două braţe contorsionate, explicînd cum a ajuns să cîştige cîteva zeci de mii de euro pe lună: "Colegii de muncă au contat enorm, îmi dau să mănînc la prînz, mă ajută să mă îmbrac la plecare. Dar esenţial e faptul că mi-am întărit limitele independenţei: am conservat lumea reală, extrem de reală, în care muncesc singur, produc, cîştig bani, inovez, sînt util".
Se aude un fîşîit. "Mă scuzaţi!", rîde cu gura pînă la urechi Erwin. Lăsăm privirea spre mochetă: o bilă uriaşă, de plastic, a ieşit din şosetele gazdei. "E punga cu urină, în timp ce vorbeam s-a umplut. Cînd vine soţia, o s-o schimbe. Să continuăm. Cifra de afaceri a companiei, avînd în vedere criza..."

Felul de-a fi puternici împreună
N-a durat mult expozeul businessman-ului despre economia în cădere. În hol apare o femeie înaltă, cu ochii mari şi limpezi, legănînd două sacoşe de plastic: "Marleen, soţia mea". După zîmbetele de protocol, aceasta răsare cu biscuiţi şi două cafele, poziţionîndu-se pe canapea, în stînga lui Erwin, cu o cană de ceai şi un pai îndreptate ferm spre bărbat. I-a închis discursul financiar. L-a anihilat, cu intrarea ei blînd-autoritară.
"Înainte de ceai, goleşte punga cu urină, te rog", îşi aminteşte omul. Femeia e medic, ba chiar lucrează în geriatrie, e obişnuită. În plus, sînt căsătoriţi din 2003, are o dexteritate uluitoare. Schimbă punga şi dă să se aşeze pe canapea. Se uită în jos. A uitat ceva. Piciorul drept al bărbatului atîrnă în afara scaunului, după operaţiunea de mai devreme.
Aici ar urma scena duioasă, cu Marleen îngenunchind şi apucînd în palme talpa inertă a soţului, ridicînd-o delicat, aşezînd pe suportul de gumă glezna lui rigidă. Nu. Femeia şi-a băgat vîrful pantofului sub piciorul neascultător al lui Erwin şi l-a săltat firesc în sălaşul scaunului. Hop! "Erwin, le-ai arătat ce supercomputer ai?"

"Click înseamnă 0,3 secunde nemişcat"
Computerul lui Erwin pare unul obişnuit. În stînga e însă reprodusă o tastatură, pe un panou dreptunghiular. Un braţ de macara miniaturală se ridică din stînga scaunului de birou, purtînd în capăt o pereche de ochelari. "Nu au lentile, o să vedeţi. În plus, am o vedere foarte bună, nici n-aş avea nevoie", glumeşte Erwin. "Da, cam singurul lucru care ţi-a rămas bun". Am înţepenit. Marleen a zis asta. Şi rîd amîndoi.
De deasupra ochelarilor speciali porneşte o undă de laser care se proiectează pe tastatura din stînga monitorului. Erwin mişcă din cap, ochelarii stau pe nas, punctul roşu se plimbă pe tastatură. "Click înseamnă să rămîi 0,3 secunde nemişcat, pe o tastă. La început îl setasem la 2 secunde, dar acum am căpătat viteză". Aşa scrie mailuri, citeşte psalmi şi intră pe gsp.ro, să vadă cum arată site-ul: "Nu înţeleg decît cuvîntul sport"
Lift spre paradisul de sus
Cineva bate în uşa care separă livingul de grădină. O mogîldeaţă blondă, cu ochelari, genul de fetiţă care apare în toate reclamele la lapte, asigurări de viaţă, ciocolată, cărţi de poveşti. În toate reclamele. "Aaa, uite şi fetiţa mea, Hannah, are 7 ani!", radiază Erwin deschizînd uşa din butonul scaunului. Are 7 ani, deci e născută după accident... poate e fata soţiei, din altă căsătorie. Numai că seamănă cu Erwin. "Şi mai avem două fetiţe, gemene, de 5 ani, sînt la joacă, vin mai tîrziu".
Hannah nu e deloc ruşinoasă, facem cunoştinţă şi imediat turuie ceva serios în olandeză. În hîrîitul imposibil al limbii străbate de cîteva ori un "tati", cu sunet zglobiu. "Vrea să vă arate ea liftul spre paradisul de sus al casei", traduce Erwin. Iar puştoaica apasă un buton în peretele alb, care se deschide ca în basm. Hannah rîde cu poftă de uimirea noastră tîmpă. Mă ia de mînă spre paradisul de sus.
Conferinţa lui Neşu se vede şi în România
Astăzi, Mihai Neşu îşi prezintă proiectul fundaţiei în prima sa conferinţă de presă. Desfăşurată la Utrecht de la 15:00, ora României, conferinţa lui Mihai va fi transmisă în direct în ţară de Antena 3, GSP TV şi Realitatea TV.

Sursa: www.gsp.ro

Un bebeluş a supravieţuit miraculos

O fetiţă de doar două săptămâni din Costeşti, Vaslui, care cântărea la naştere doar 2,7 kilograme şi care a fost diagnosticată cu nenumărate afecţiuni, are şanse mari să-şi revină complet şi să se dezvolte normal.
Micuţa, care a fost primul prunc adus pe lume în judeţul Vaslui, anul acesta, a primit la naştere scorul Apgar 1, medicii acordândui şanse minime de supravieţuire. Din cauza gravităţii cazului, copilul a fost transferat la Iaşi acolo unde, împotriva tuturor aşteptărilor, micuţa “s-a pus pe picioare”.
“Funcţiile neurologice şi fiziologice sunt acum ameliorate, astfel încât şansele de supravieţuire şi de a se dezvolta normal sunt mari”, a spus Lelia Croitoru, directorul medical al spitalului din Vaslui. Mama fetei nu a fost la control pe perioada sarcinii şi nici nu s-a abţinut de la băutură, fapt ce i-a dăunat pruncului.

FOTO A lăsat MASCĂ toată lumea din jur! Faza pe care nu te-ai aştepta să o vezi vreodată într-o sală de sport :)

 În Statele Unite ale Americii, una dintre cele mai acute probleme ale societăţii este legată de sedentaritate. De aceea, autorităţile încurajează programe care să promoveze o dietă sănătoasă, completată de mişcare. Cu toate acestea, pe lângă nesajele pozitive mai scapă şi astfel de imagini, care ar putea fi înţelese greşit de anumite persoane :).


Irinel, huiduit şi îmbrâncit în Piaţa Universităţii

Irinel Columbeanu, unul dintre cei mai "mişto" candidaţi la Primăria Capitalei a ajuns în această seară în rândul protestatarilor din Piaţa Universităţii. Afaceristul a fost primit cu fluierături.
  • Irinel Columbeanu
Notorietatea de care se bucură nu l-a ajutat pe Irinel Columbeanu în faţa protestatarilor. Candidatul la Primăria Capitalei a fost primit cu huiduieli şi unii dintre cei prezenţi chiar l-au lovit şi împins pe milionar.

"Am şi eu o nemulţumire împotriva întregii clasei politice. Nu-i văd pe niciunul aici. De ce?", a declarat Irinel Columbeanu, din mijlocul mulţimii.

Luat la întrebări de reprezentanţii presei după ce a ieşit din mijlocul protestatarilor, Irinel Columbeanu (foto) a refuzat să răspundă şi a preferat să vorbească la telefon.

VIOLENŢE, VANDALISM, HAOS în Bucureşti, în a treia zi de proteste! LIVE REPORT

UPDATE ORA 01:00 Ultimii protestatari sunt împărştiaţi, centrul Capitalei e devastat: maşini incendiate, garduri rupte, magazine şi bănci vandalizate. Primarul general a fost "în inspecţie"
UPDATE ORA 00:45 Protestatarii care au mai rămas în Piaţa Universităţii sunt urcaţi în dube şi duşi la Poliţie. La miezul nopţii, în centrul Capitalei mai erau aproximativ 200 de manifestanţi dispersaţi
UPDATE ORA 23:55 O coloană de maşini de poliţie a blocat Bulevardul Dimitrie Cantemir, pentru a preveni o altă mişcare a protestatarilor spre Bulevardul Tineretului. 40 de manifestanţi au fost duşi la secţii. Numărul răniţilor a ajuns la 15, până în acest moment. Forţele de ordine îi evacuează pe protestatari.
UPDATE ORA 23:42 Aproximativ 20 de agresori care au aruncat cu pietre au fost identificaţi şi duşi la secţiile de poliţie.
UPDATE ORA 23:00 Mai multe magazine din zona Universitate - Unirii au fost vandalizate; violeneţele au reizbucnit după o perioadă de scurtă acalmie.
UPDATE ORA 22:50 Forţele de ordine au pus tunurile cu apă pe manifestanţi; centrul Capitalei este incediat, pompierii sting focurile aprinse de unii protestatari.
UPDATE ORA 22:30 Jandarmii au făcut baricadă între Universitate şi Unirii; brigăzile S.P.I.R au fost scoase pe străzi, scutierii încearcă să disperseze protestatarii.
UPDATE ORA 22:04 Violenţele au reizbucnit în faţa Spitalului Colţea. Grupuri de craioveni şi braşoveni, opriţi în drumul lor spre Capitală, conform România TV. Jandarmii şi-au suplimentat efectivele cu forţe de ordine venite din provincie.
UPDATE ORA 21:35 Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al jandarmeri, spune că protestatarii au vandalizat centrul Bucureştiului. Studenţii ajunşi în Piaţa Universităţii nu au fost lăsaţi să treacă de cordoanele de jandarmi.
UPDATE ORA 21:04 Noi grupuri de protestatari se îndreaptă spre zona de foc, încercând să-i atace şi ei pe jandarmi. Mai multe incendii au izbucnit în zona Unirii, iar traficul este blocat şi pe bulevardul Cantemir.
UPDATE ORA 20:56 Violenţele continuă în Piaţa Unirii, unde protestatarii îi atacă pe jandarmi, cu pietre şi s-au extins şi pe Calea Călăraşilor.
UPDATE ORA 20:50 Un nou incendiu izbucnit, de această dată, în Piaţa Unirii. 6 răniţi se află deja la spital. 300 de studenţi s-au adunat în Regie şi se îndreaptă spre Piaţa Universităţii, conform Antena 3.
UPDATE ORA 20:44 Jandarmii se pregătesc de o nouă intervenţie în forţă, cu arme cu care vor lansa gaze lacrimogene, asupra protestatarilor din zona Centrului Vechi.

UPDATE ORA 20:20 Centrul Capitalei e vandalizat de nucleul dur de protestatari. Manifestanţii încearcă să facă baricade din garduri şi chioşcuri; mai multe focuri au fost aprinse
UPDATE ORA 20:10 Manifestanţii de la Universitate sunt împinşi de jandarmi, spre zona Unirii, unde îi aşteaptă un alt dispozitiv de forţe de ordine.
UPDATE ORA 20:00 Violenţele s-au exins, mai mulţi oameni au fost răniţi, iar forţele de ordine au ridicat protestatari cu dubele. Acum, teatrul de război s-a extins până în apropiere de zona Unirii.
UPDATE ORA 19:55 Cu efectivele mărite, jandarmii se pregătesc de un atac prin învăluire, de o înăbuşire a manifestaţiei, încercând să-i ia pe oameni prin surprindere. "Războiul" dintre protestatari şi jandarmi s-a extins pe bulevardul I.C. Brătianu, spre Piaţa Unirii.
UPDATE ORA 19:52 Primele arestări: mai multe persoane au fost ridicate de poliţie; jandarmii pregătesc o intervenţie în forţă
UPDATE ORA 19:50 Oamenii care au protestat paşnic până la momentul în care un grup masiv de tineri a intrat în conflict cu Jandarmeria îndeamnă la calm
UPDATE ORA 19:45 grupul dur al protestatarilor, format din aproximativ 300 de persoane, s-a retras din zona centrală; jandarmeria a dublat numărul iniţial
UPDATE ORA 19:26 Mai mulţi răniţi la Piaţa Universităţii, unde e în toi o adevărată bătălie între protestatari şi forţele de ordine. Aerul a devenit irespirabil din cauza gazelor lacrimogene.
UPDATE ORA 19:20 Protestatarii au aruncat cu petarde, pietre şi garduri. Din cauza flăcărilor, hainele unui jurnalist au luat foc.
UPDATE ORA 19:08 Protestatarii au blocat trei tramvaie în Timişoara. În Iaşi, Galaţi, Slobozia, Cluj şi Târgu Mureş oamenii au ieşit cu sutele pe străzi. 400 de studenţi din Bucureşti s-au alăturat mitingului din Piaţa Universităţii.
UPDATE ORA 19:01 Aproximativ 1.300 de oameni protestează în Piaţa Universtităţii din Bucureşti, în timp ce în Timişoara 1.500 de manifestanţi au blocat un bulevard. La Braşov, unei femei i s-a făcut rău şi a fost chemată ambulanţa.
UPDATE ORA 18:07 Aproximativ 800 de oameni sunt în Piaţa Universităţii, în timp ce 300 de jandarmi sunt pregătiţii să intervină, în cazul în care spiritele se încing. Salvarea a venit în centrul Bucureştiului, după ce unei femei i s-a făcut rău.
UPDATE ORA 18:00 La Bucureşti, forţele speciale sunt pregătite să intervină din nou. La Cluj, primele incidente!
UPDATE ORA 17:35 Violenţe în centrul Clujului, unde ninge şi unde s-au adunat câteva mii de oameni. La Bucureşti sunt acum aproximativ 600 de oameni adunaţi în Piaţa Universităţii
UPDATE ORA 16:40 -  400 de studenţi vin în Piaţa Universităţii. "Fără violenţă!", acesta este sloganul sub care protestatarii s-au adunat, din nou, în centrul Capitalei.
UPDATE ORA 15:29 Premierul Emil Boc a ajuns la Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, unde îl vizitează pe jandarmul rănit grav la protestele de aseară.
UPDATE ORA 15:25 - Incident la Timişoara! Un bărbat aflat în mijlocul manifestanţilor a încercat să facă un contra protest de unul singur, strigând lozinci pro-Băsescu. Atitudinea sa i-a iritat pe ceilalţi protestatari care au fost la un pas să-l linşeze, fiind scos din mulţime de jandarmi.
UPDATE ora 14.30 - Jandarmiii au început să monteze garduri de protecţie în jurul celor peste 100 de oameni au ajuns deja în Piata Universităţii din Capitală pentru a continua protestul de aseară.
UPDATE ora 14.10 - Peste 100 de oameni au ajuns deja în Piata Universităţii din Capitală. Între timp, apar informaţii noi despre grupul de instigatori care aseara ar fi venit la protest cu pietre în sacoşă.
UPDATE ora 13:50
- Protestatarii se strâng din nou în centrul Capitalei. Jandarmeria face apel la calm
UPDATE ora 12:00 -  Protestele continuă în toată ţara, în ciuda apelului la calm făcut de reprezentanţii jandarmeriei în urmcă cu câteva minute. Dacă la Bucureşti manifestanţii abia încep să se strângă în Piaţa Universităţii, ieşenii au ieşit deja în stradă.
Aproximativ 150 de protestatari au venit deja în Piaţa Unirii din Iaşi şi scandează "Jos Băsescu", afişând şi un banner pe care scrie "SMURD salvează oameni, Băsescu îi omoară". De asemenea, ei flutură mai multe steaguri tricolore. Acest protest este asumat de ONG-uri, Asociaţia Surzilor, PSD Iaşi şi sindicatele din sănătate. Potrivit bzi.ro, la manifestare sunt prezente câteva zeci de efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali. Tot la Iaşi, în faţa Palatului Culturii este programat un protest autorizat, asumat de organizaţia PNL Iaşi. Grupul care se va strânge la Palatul Culturii ar urma apoi să plece în marş către centrul oraşului şi să se unească apoi cu cel care se află deja în Piaţa Unirii.
Şi la Cluj-Napoca au început să se adune oameni, în centrul oraşului aflându-se deja 50 de oameni, iar la Alba-Iulia, aproximativ 60 de persoane s-au adunat pe străzile centrale.