Radio Zu


Ponturi 1X2

miercuri, 18 ianuarie 2012

Jocul cu lingura !!! SUPER !! :D

Cum a ajuns un minereu rar de pe Lună pe Terra, acum peste un miliard de ani

Cum a ajuns un minereu rar de pe Lună pe Terra, acum peste un miliard de ani (Imagine: NASA)
"Tranchilitita" este un mineral care a fost numit astfel după locul unde a fost descoperit, în 1969: Marea Liniştii (Mare Tranquillitatis), o câmpie de bazalt situată de Lună.
Acest mineral "a fost mult timp considerat drept unul lunar", până în momentul în care geologii au găsit nişte mostre în vestul Australiei, a declarat Birger Rasmussen, un cercetător australian.

Mostrele colectate de pe Lună erau considerate "extrem de preţioase" şi au fost supuse unor analize foarte minuţioase, când de fapt "le aveam sub nas dintotdeauna", a mai spus cercetătorul.
"L-am avut întotdeauna pe Terra, nu este pur şi simplu venit de pe Lună", a subliniat cercetătorul, care şi-a publicat studiul asupra acestei descoperiri în Geology. "Acest lucru înseamnă că, în mare, avem aceleaşi fenomene chimice şi aceleaşi procese care se desfăşoară pe Lună şi pe Terra", a adăugat acesta.
Acest mineral rar a fost găsit în şase locuri diferite din Australia. El permite mai ales o datare precisă a rocilor care îl conţin, a precizat Birger Rasmussen.


 Un mineral adus pe Terra de primii astronauţi care au ajuns pe Lună şi despre care mult timp s-a crezut că este specific exclusiv satelitului natural al Pământului, a fost descoperit în Australia, în roci vechi de peste un miliard de ani.

Insomnia duce la imbatranire!!!!!

Insomnia duce la imbatranire

Potrivit National Sleep Foundation, aproape sapte din 10 americani au probleme frecvente cu somnul si majoritatea nu au nici un diagnostic clar in aceasta situatie.
In prezent mai mult de unul din trei oameni recunosc ca dorm mai putin de 7 ore pe noapte.
Putini oameni sunt constienti de faptul ca acest deficit de somn este o amenintare grava pentru sanatatea lor.
De fapt motivele principale ale acestui fapt sunt stresul zilnic, ritmul de viata, presiunea de la locul de munca si imbatranirea.
Somniferele nu sunt cele mai bune solutii in acest caz, pentru ca aceste medicamente au efecte secundare si pot crea dependenta.
Oamenii au nevoie de somn ca orice este viu pe planeta noastra si se pare ca elixirul tineretii ar fi tocmai somnul linistit, acesta fiind vital pentru intretinerea si repararea organismului si a mintii.

Somnul este de fapt un proces dinamic, cu trei etape distincte variind de la un somn usor la un somn profund si, in final, la miscarea rapida a ochilor (REM).

Un ciclu de somn complet durează 90 - 110 minute in medie.

In timpul somnului profund, activitatea creierului care controleaza emotiile, procesele decizionale si interactiunile sociale se opreste. Un somn profund, are rolul de a forma imunitatea corporala.

Studiile au descoperit, de asemenea, o relatie intre cantitatea, calitatea somnului si problemele de sanatate.


De exemplu, somnul insuficient afecteaza secretia hormonului de crestere care este legat de obezitate.
Tensiunea arteriala scade, de obicei, in timpul ciclului de somn; cu toate acestea, un somn intrerupt poate afecta negativ aceasta scadere normala, conducand la hipertensiune arteriala si probleme cardiovasculare.
In plus, somnul insuficient afecteaza abilitatea organismului de a utiliza insulina, care poate contribui la aparitia diabetului zaharat.

Insomnia afectează 20-40 la suta dintre adultii americani, aceasta stare ducand la depresie, hipertensiune arteriala, obezitatea, osteoporoza, si dezechilibre hormonale, cum ar fi sindromul premenstrual, infertilitate si simptomele menopauzei.
 

Cum se combate insomnia fara chimicale:

 

Complexul de Vitamina B, ajuta la inducerea somnului si sprijina reactiile biochimice importante in organism, foarte buna si in cazul picioarelor obosite;


Extractul de Valeriana - o planta cunoscuta pentru efectele calmante asupra sistemului nervos;
 

Magneziu ajuta in activitatea celulara, asigurand relaxare si un somn linistit;
 


Vitamina E
- pentru a face mai eficienta secretia de melatonina. Melatonina - in forma naturala ea este eliberata de glanda pineala a organismului, provocand un somn linistit;
 

L-theanine, un aminoacid derivat al unuia dintre neurotransmitatorii creierului, recunoscut pentru crearea unui sentiment de relaxare prin reducerea stresului si anxietatii.
Folosit pe scara larga in Japonia, L-theanine a fost numit ca supliment alimentar in SUA.
 


Antioxidantii induc starea de somn:



"Oxidarea" ar putea fi un alt cuvant pentru "imbătranire". Ganditi-va la un fier ruginit, sau la o felie de mar care prinde o culoare maro.
Un antioxidant eficient ar putea ajuta la restabilirea echilibrului intern al corpului si a linistii in timpul somnului.

Oamenii de stiinta au descoperit ca somnul sanatos este una dintre beneficiile suplimentare in urma consumului de fructe sau a suplimentelor extrase din concentrate de fructe .


Recent, un supliment nou si natural, a aparut pe piata americana, medicamentul este numit Nytex si este creat de catre medicul, Dr. Nikos Linardakis.
Acest supliment contine Suntheanine L-theanine, Procidin, o pulbere brevetata ca fiind un puternic antioxidant.
Conform Dr. Linardakis, Nytex, ajuta in inducerea tuturor fazelor de somn.
Noapte buna!

Specia umana va disparea in 100 ani! !!!


Specia umana va disparea in 100 ani!

Un mare academician, recunoscut la nivel mondial, a afirmat ca intreaga comunitate stiintifica trebuie sa avertizeze factorii politici si economici care conduc lumea, ca, in mai putin de 100 de ani, omenirea va disparea, procesul fiind deja ireversibil. Sumbra previziune apartine savantului Frank Fenner, nimeni altul decat specialistul care a eradicat variola.
In conceptia sa avizata, omenirea va fi incapabila sa supravietuiasca suprapopularii si flagelului consumismului fara oprelisti. "Din nefericire omenirea nu va mai supravietui nici macar 100 de ani. Odata cu specia umana, vor disparea multe alte specii de animale, majoritatea aflate in plin proces de extinctie, cauzat tot de actiunile nesabuite ale omului. Este o situatie ireversibila, deoarece este mult prea tarziu pentru orice masuri. Nu spun asta pentru ca vreau sa demoralizez eforturile celor putini care lupta si se straduiesc sa salveze ce mai este de salvat, dar cine ar vrea sa fie mintit la nesfarsit ?", puncteaza Frank Fenner, profesor in cadrul Australian National University, astazi in varsta de 95 ani si autor a 22 de volume si tratate stiintifice.

Savantul a anuntat eradicarea variolei in anul 1980, sub auspiciile World Health Assembly, iar reusita sa este una dintre cele mai mari succese inregistrate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Anul trecut, O.N.U. estima ca populatia umana la nivel mondial a depasit deja cifra de 6,8 miliarde locuitori, iar la sfarsitul anului 2011, vom fi circa 7 miliarde de oameni. Frak Fenner crede ca lovitura finala data speciei noastre va veni sub forma schimbarilor climatice de proportii.

"Cred ca specia umana in totalitatea sa, va avea aceeasi soarta precum locuitorii Insulei Pastelui. Ce nu inteleg oamenii este ca schimbarile climatice sunt de-abia la inceput, nu si-au atins inca apogeul. Cu toate acestea, de la an la an, observam deja diferente evidente in cursul anotimpurilor. Este posibil ca unele comunitati mici sa supravietuiasca. Vedeti, aborigenii au supravietuit 40-50.000 de ani fara sa devina o civilizatie ahtiata de stiinta, care sa ajunga intr-un final sa produca dioxid de carbon in exces si sa polueze apele. Daca aborigenii nu vor supravietui, omenirea in ansamblul ei, nu va reusi. Specia umana va urma acelasi drum fara intoarcere precum alte specii care astazi sunt disparute", incheie reputatul cercetator australian.

Predictiile sale nelinistitoare au atras atentia a numerosi oficiali printre care si Printul Charles al Marii Britanii, care a avertizat ca: "Daca omenirea continua sa creasca in acelasi ritm accelerat, atunci vom avea de infruntat o problema monumentala".

Semnificatia Calendarului Maya !!!!

Semnificatia Calendarului Maya
In ultimii ani, interesul pentru calendarul Mayas a crescut in mod considerabil, mai ales la sfarsitul lui – si multa lume intreaba ce ne spune acesta despre viitor. In mod surprinzator, multe persoane pun aceasta intrebare, ca si cum raspunsul nu ar avea nimic de-a face cu ei insisi sau cu alegerile pe care ei le fac. Foarte putini par sa ia in considerare faptul ca indeplinirea Planului cosmic le va cere sa se incadreze in rolul de co-creatori, in cadrul acestui Plan Divin.
Asta nu inseamna ca fiintele umane pot sa creeze, pur si simplu, tot ceea ce vor, in orice moment. Ciclurile de dezvoltare a constiintei, descrise de calendarul Mayas definesc, in continuare, cadrul existentei noastre si ceea ce avem sau nu voie sa cream, in fiecare epoca in parte. Si, cu toate acestea, va fi favorizata doar creativitatea care este in concordanta cu un nou Ciclu – si acest lucru va fi din nou evident, pe masura ce intram in cel de-al 9-lea, si cel mai inalt, Ciclu al sistemului calendarului Mayas. Este deci normal sa intrebam ce constiinta va crea cel de-al 9-lea Ciclu si ce va trebui sa facem noi, pentru a putea intra in rolul de co-creatori ai acestui Ciclu.
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa consultam invataturile Mayase vechi si sa privim la singura inscriptie care descrie intelesul sfarsitului calendarului lor, la Monumentul Tortogruero nr.6.
Acolo se spune ca, la acel moment in timp, entitatea in noua trepte, Bolon Yookte (fig.1) va “cobori”. Asta inseamna, in limbaj mai direct, ca o combinatie de noua forte cosmice, noua miscari de unde, se va manifesta simultan si total. In aceasta perspectiva Maya de a privi intelesul sfarsitului calendarului, nu exista absolut nimic care sa pomeneasca despre vreun sfarsit al lumii. Mai degraba, acest sfarsit al sistemului calendarului se refera la completarea, sau implinirea proceselor de evolutie care se desfasoara de la inceputul timpurilor si care au condus lumea la ceea ce este ea astazi.
Aceste noua forte cosmice sunt cele noua progresii evolutionare (Ciclurile Creatiei), fiecare corelandu-se foarte bine, prin intermediul a 13 energii care constituie sistemul profetic al calendarului Maya, cu evenimente semnificative in evolutia biologica si istorica. Fiecare progresie dezvolta un cadru diferit al constiintei, iar acum suntem puternic influentati de cel de-al 8-lea Ciclu. Dar cel de-al 9-lea si cel mai inalt dintre aceste Cicluri de evolutie, este cel care va aduce schimbarea finala catre Constiinta Unimii, care va culmina tocmai in momentul in care calendarul ajunge la sfarsit.
Eu simt ca este extrem de important sa intelegem ca aceste noua forte cosmice nu actioneaza separat de fiintele umane, ci prin influenta lor asupra noastra, asa ca ele se vor manifesta, numai in masura in care noi suntem aliniati cu ele. De asemeni, simt ca e necesar sa consideram ca, co-crearea acestui nivel maxim impune sa fim cu adevarar dedicati scopului sau. Pentru pregatirea acestui al 9-lea Ciclu, oarecum misterios, eu incurajez sarbatorirea Convergentei Constiente, care are loc pe 17-18 Iulie 2010, ca un punct pentru a ne concentra pe alinierea cu cel mai inalt si mai decisiv Ciclu al calendarului Mayas – Ciclul al 9-lea.

Multe persoane au intuitia ca sfarsitul calendarului Mayas va aduce o schimbare totala in constiinta. Cu toate acestea, foarte rar se spune clar sau se explica exact care este sursa unei asemenea schimbari, cum se va intampla ea si care ar fi natura ei. Este foarte probabil ca schimbarile in constiinta sa fie, în realitate, mai putin misterioase decat cred multi oameni. De fapt, schimbarile in constiinta s-au intamplat de la inceputul timpurilor si continua sa se intample, ori de cate ori apare o modificare semnificativa de energie in calendarul Mayas – ca de exemplu, oricare dintre momentele ce marcheaza trecerile dintre Zilele si Noptile din calendar.
Fig 1. Piramida Cosmica sau zeul cu noua trepte (Bolon Yookte), ale carui noua nivele se vor manifesta simultan, cand Calendarul Mayas ajunge la sfarsit



In ciuda tuturor acestor schimbari anterioare din istoria cosmica, eu simt totusi ca este ceva special si foarte important, legat de aceasta noua constiinta care poate fi generata de cel de-al 9-lea Ciclu. Pentru inceput, stim ca este proiectat sa aduca o schimbare spre Constiinta Unimii, unde mintea umana nu va mai fi dominata de nici un filtru intunecat (vezi figura 2).

Cu alte cuvinte, vom deveni „transparenti” si eu cred ca aceasta este chiar constiinta speciala – a vedea realitatea in felul in care este ea, fara nicio separare – un lucru pe care atat de multi il asteapta. Nu este orice constiinta, ci una care transcende dualitatile trecutului si ajuta fiintele umane sa vada unimea tuturor lucrurilor.
Motivul pentru care acest tip de constiinta poate fi benefica pentru Planeta si pentru omenire este ca ea duce la transcendenta tuturor separarilor (intre barbati si femei, intre om si natura, intre cei condusi si cei care conduc etc). Eu simt ca, fara manifestarea unei asemenea schimbari in constiinta, mai devreme sau mai tarziu lumea va ajunge la un sfarsit. Persoanele cu o constiinta separatista si duala sunt ca un fel de celule canceroase in corpul Pamantului, care acorda putina consideratie pentru intreg si, cu timpul, genereaza un colaps al intregului sau ecosistem. Numai o schimbare spre Constiinta Unimii va opri, pentru totdeauna, exploatarea necontrolata a Pamantului si ne va face sa intelegem, la nivel mai adanc, ca suntem parte a Creatiei si ca avem nevoie sa traim in armonie cu aceasta. Dar, oare, o asemenea schimbare se va intampla in mod automat?
Fig 2. Polaritatile Yin Yang ale mintii umane, create de cele cinci cicluri mai inalte ale Piramidei Cosmice (Bolon Yookte)


Asa cum este menionat deja, schimbarile globale ale constiintei isi au originea in rezonanta cu fortele cosmice, descrise de calendarul Mayas. Asadar, desi unii s-ar putea sa fi avut experienta temporara a unor stari alterate de constiinta, aceasta e doar in masura in care o schimbare este indusa in concordanta cu Planul cosmic – care, asa cum se poate intelege din calendarul Mayas, este aici ca sa ramana. Asadar, numai acest al noualea ciclu poate aduce, cu adevarat, o schimbare in constiinta.
Aceasta este Ciclu care va pecetlui toata evolutia anterioara a omenirii si va construi puntea ce ne va permite sa intram in noua lume care va urma dupa sfarsitul acestui calendar.
Pe de alta parte, cel ce studiaza calendarul Mayas va sti ca, pentru ca o schimbare de constiinta sa se manifeste, este necesar ca fiintele umane sa rezoneze cu ea – si ca, la un moment dat, trebuie sa fi facut, cel putin la nivel subconstient, o alegere de a se alinia.
Asadar, o schimbare de constiinta la scara larga nu este ceva ce se poate intampla impotriva vointei fiintelor umane. Mai ales la nivelele cele mai inalte ale evolutiei, cum ar fi cea de-a 9-lea, nu se poate intampla decat prin intermediul fiintelor umane care aleg sa serveasca ca si co-creatori. Din pacate, multi au fost indusi sa creada ca exista vreun eveniment fizic pe care trebuie sa-l astepte, cum ar fi o schimbare a polilor, Nibiru, explozii solare, sau o aliniere galactica, ce trebuie sa aiba ca rezultat o atitudine pasiva, iar asta a facut calendarul Mayas sa para ceva care ne face neputinciosi si evenimentele din afara noastra sa para ca de neinfluentat. Eu cred totusi ca, asa cum spun inteleptii Hopi, „noi suntem cei pe care ii asteptam”. Daca ne luam angajamentul sa procedam astfel, putem co-crea Constiinta Unimii, odata cu cel de-al 9-lea Ciclu.

Dupa cum multi dintre cititorii acestui articol au trait deja asemenea experiente, exista practici spirituale, tehnici de vindecare si metode de dezvoltare personala, care determina cu adevarat schimbari temporare de constiinta si experienta unimii tuturor lucrurilor. Cu toate acestea, ceea ce pare ca lipseste pentru ca o asemenea transformare sa joace un rol pozitiv, pe o scara mai larga, este intentia unei mase critice de oameni. de a crea o lume bazata pe o asemenea Constiinta a Unimii.
Ideea din spatele Convergentei Constiintei, 17-18 Iulie 2010, este aceea de a crea o intentie puternica de a face acest lucru. Exista, de fapt, un lucru care e totdeauna in puterea noastra de a-l face – si in puterea tuturor fiintelor umane de a-l face – si acesta este sa-si manifeste intentia de a crea si de a materializa Constiinta Unimii. Asa cum stie orice student al legii atractiei, toata materializarea incepe cu o intentie si ca, fara o intentie, nu este niciun rezultat.

Convergenta Constiintei
− Un Ciclu al Unimii – este doar pentru cei care intentioneaza sa materializeze Constiinta Unimii. (Poate ca e important de menionat aici ca asta nu se refera la intentia de a face orice schimbare de constiinta, ci o schimbare spre Constiinta Unimii).
Ea este pentru aceia care vor spune cu toata sinceritatea: „Intentionez sa materializez constiinta unimii”. Indiferent de ceea ce crezi si de ce perspectiva ai asupra lumii, este tot in puterea ta sa intentionezi o asemenea schimbare, pentru tine si pentru altii. Datele propuse sunt adecvate si la timp pentru stabilirea intentiei de a o face, pentru ca ea duce la o materializare a Constiintei Unimii, in timpul celui de-al 9-lea Ciclu, in aliniere cu Planul Cosmic. Fara o asemenea intentie, este indoielnic daca va fi vreodata o asemenea schimbare pe Planeta – atat la nivel individual, cat si colectiv.
Bazat pe crearea unei asemenea intentii, in Convergenta Constiintei pare natural ca oamenii sa doreasca si sa faca ceremonii si sa participe la practici spirituale care sunt manifestari ale unei asemenea Constiinta a Unimii si sa caute orice cai posibile, pentru ca rezultatele sa devina permanente. De fapt, Convergenta Constiintei ar trebui privita ca fiind inceputul unui proces catre o Constiinta a Unimii mai profunda, care nu va inceta niciodata. Acesta este tipul de angajament care cred ca va fi necesar. Pentru cei ce doresc sa implineasca Planul cosmic, Convergenta Constiintei ar trebui sa fie un punct de intrare pentru co-creerea celui de-al 9-lea Ciclu – si ceva din care n-ar trebui sa vrem sa iesim. A incepe sa urmam zilnic calendarul Mayas, de la acest punct incolo, in cadrul pus la dispozitie de al 9-lea Ciclu, poate fi, de fapt, sa fie un factor semnificativ pentru dezvoltarea Constiintei Unimii. Proiectele devin reale, doar cand au termene, iar calendarul ne pune la dispozitie un cadru in care acest lucru sa poata fi realizat.

Pare important ca manifestarile legate de Convergenta Constiintei sa fie planificate cu mare grija si sa se exprime aceasta noua Constiinta a Unimii, in asa fel incat acestea sa nu fie doar expresii ale lumii vechi, in care am trait pana acum, aplicate fara discernamant.

Daca, de exemplu, manifestari artistice vor face parte din programul de sarbatorire, pare intelept sa analizam mai intai daca acestea vor intensifica experienta unimii tuturor, sau daca vor crea de fapt o separare intre artisti si public. Acelasi lucru s-ar putea aplica si la efectuarea ceremoniilor propriu-zise, daca cel care conduce, nu se implica cu adevarat. Un exemplu foarte bun a unei ceremonii care este o expresie a unimii constiintei in mintea mea este atunci cand Jack Sully din Avatar este acceptat ca membru al poporului care traia pe Pandora. Mai mult decat atat, daca pentru generarea constiintei unimii se folosesc practici spirituale de valoare, ar merita luata in considerate ideea de a exclude cultul personalitatii fondatorilor sau a vreunui guru. Poate ca practicile discrete si fara fast sunt de fapt cele mai puternice manifestari ale Constiintei Unimii – dar este important ca participantii sa-si faca ceea ce predica si sa nu recreeze structuri bazate pe dominatie. Modul in care se va atinge acest desiderat va fi la latitudinea organizatorilor, iar aici noi doar subliniem importanta abordarii acestui aspect, cu o perspectiva proaspata si cu multa atentie atribuita detaliilor.


Numele de Convergenta Constiintei aminteste de Convergenta Armonica, o intalnire deschizatoare de minte si drumuri, care a avut loc pe 17-18 August 1987 (1 Imix si 2 Ik), deci este important sa atragem atentia asupra relatiei dintre acestea doua si de ce, dupa atatia ani, apare un al doilea eveniment – 17-18 Iulie 2010 (13 Eb si 1Ben). Factorul comun important al acestor doua convergente este ca ambele sunt esentialmente plasate in timp, la o dublare a miscarilor celui de al 8-lea si al 9-lea Ciclu din calendarul Mayas si, prin urmare, reflecta schimbari in energie care anunta transformarile respective de constiinta, aduse de aceste Cicluri.

Cu alte cuvinte: Ceea ce a insemnat Convergenta Armonica pentru saltul cuantic spre cel de al 8-lea Ciclu, va insemna Convergenta Constiintei pentru cel de-al 9-lea Ciclu. (Prin urmare, poate fi inteleasa si ca a 2a Convergenta Armonica). Sau, daca includem cel de-al 7-lea Ciclu si Ciclurile premergatoare (vezi fig.3) pentru comparatie, putem vedea ca aceasta va insemna, pentru pregatirea celui de-al 9-lea Ciclu, ceea ce Renasterea Europeana a insemnat pentru saltul cuantic la lumea moderna a industrialismului. Ceea ce este acum diferit – si, in acelasi timp, o provocare pentru Convergenta Constiintei, este ca acest pas nu poate fi considerat a fi in interesul indivizilor separati, ci in interesul intregii omeniri.
Din aceste paralele (fig.3) putem observa ca, Convergenta Constiintei nu este, prin ea insasi, inceputul celui de-al 9-lea Ciclu, care de fapt nu incepe pana pe 9 Martie 2011.
Mai degraba, aceasta celebrare, intiaza un Ciclu, un pre-Ciclu, care precede si paveaza drumul pentru cel de-al 9-lea Ciclu si conduce direct in acesta. Convergenta Constiintei este astfel extraordinar de importanta ca un punct pentru crearea intentiei Constiinta Unimii, chiar daca aceasta se va dezvolta pe deplin, doar mai tarziu, odata cu cel de-al 9-lea Ciclu. Poate ca va fi, de fapt, ultima sansa a omenirii pentru a stabili o astfel de intentie, care trebuie sa existe obligatoriu mai devreme, daca e sa ne ridicam deasupra haosului economic la care ne putem astepta, in anii care vin. Din perspectiva mea proprie, speranta pentru viitor rezida exact in a invata cum sa plutim pe acest al 9-lea Ciclu si sa transcedem astfel, in loc sa fim prinsi in toate dualitatile si conflictele Lumilor Inferioare.Daca asa stau lucrurile, atunci este de asteptat ca, Convergenta Constiintei sa fie intampinata cu multa rezistenta din partea tuturor acelor forte care continua sa apere operatiunile bazate pe ego, ale vechii lumi si ale masivele ierarhii pe care le-a generat. Ca un mic exemplu, a aparut o intreaga industrie media comerciala, referitoare la anul 2012, unde se tot speculeaza ce se va intampla, ca si cum aceste lucruri ar fi independente de intentiile si directiile creative alese de oameni. In mod natural, ajungem sa fim pusi fata in fata cu propriul nostru cinism si apatie fata de starea lumii, iar ganduri de acest gen vor veni inapoi catre noi: “asta nu e posibil”, “lumea nu se va schimba”, etc. si tocmai din acest motiv e nevoie de un angajament ferm.

Convergenta Constiintei este menita sa fie un eveniment foarte cuprinzator, care poate fi imbratisat de oricine are intentia initierii emergentei constiintei unimii, indiferent de opiniile sale despre calendarul Mayas sau altceva. Este vorba despre a folosi o oportunitate, in mod pozitiv si constructiv, iar participarea la acest eveniment necesita doar o perspectiva asupra faptului ca schimbarea cosntientei trebuie sa provina din procese de evolutie, din care facem parte in mod curent. Astfel, o trecere spre Constiinta Unimii nu este ceva care va cadea din cer, pur si simplu, la un moment dat in viitor, ci poate doar sa evolueze din punctul in care ne aflam deja, in prezent. Un principiu de baza al legii atractiei este ca providenta se misca numai atunci cand esti hotarat si dedicat – iar pana acum, angajamentul pentru o tranzitie la Constiinta Unimii nu a iesit la suprafata pe o scara mai larga si nici macar nu a mai fost propusa inainte.
Carl Johan Calleman, Stockholm, 11 Ahau (7 Martie 2010).

Petrolul va ajunge un lux !!!!

 Petrolul va ajunge un lux




Saudi Aramco este compania de stat din Arabia Saudita, fiind cea mai mare corporatie care produce ulei crud. In anul 1932 s-a descoperit petrol in Bahrain, o mica insula din Golful Persic cunoscuta pana in secolul 16 si ca Provincia Bahrain. Saudi Aramco este infiintata in anul 1933 dupa ce guvernul saudit semneaza un contract de concesionare cu Standard Oil California in vederea explorari petrolului de pe teritoriul  Arabiei Saudite. Numele companiei a fost schimbat in anul 1944 din California Arabian Standard Oil Company in Arabian American Oil Company pe scurt Aramco. In anul 1950 regele Abdul Aziz amenintase ca v-a nationaliza petrolul tarii pentru ca Aramco sa fie deacord sa imparta profitul companiei.
In anul 2008 Saudi Aramco a implinit 75 de ani de cand a semnat acordul de concesiune dintre Regatul Arabiei Saudite si Standard Oil California. In anul 2009 Aramco a ajuns la maximum de productie de ulei crud de aproximativ de 12 milioane de barili pe zi.
Geologul Marion King in 1956 a dezvoltat teoria piramidei petrolului si analizand consumul pe ani s-a realizat ca productia de petrol a urcat pana in anul 2000 acesta fiind anul cu cea mai mare cantitate de petrol extrasa vre-o data.
Din 2000 pana in prezent, cantitatea de petrol extrasa a inceput sa scada estimandu-se ca pana in anul 2020 productia de petrol va ajunge ca productia din anul 1980, asta in timp ce populatia globului va fi dubla fata de anul 2000. In anul 2004 s-a inregistrat cel mai mare consum de petrol din istorie.
Vor reusi sursele de energie alternativa sa inlocuiasca la timp petrolul sau economia mondiala se va prabusi iar petrolul va ajunge un lux si un motiv de inceperea unui nou raboi mondial? Stie America ceva iar celelalte tari nu sau ignora raspunsul?

NASA anunta descoperiri noi

NASA anunta descoperiri noi
NASA a facut o descoperire extraordinara cu ajutorul razelor X ale observatorului numit Chandra. Aceasta descoperire a tinut intreg globul cu sufletul la gura, pentru ca initial NASA nu a facut publica descoperirea decat la conferinta de presa,anuntata cu cateva zile inainte, trebuie mentionat faptul ca singura data in istoria NASA cand aceasta a organizat o conferinta de presa a fost atunci cand au anuntat ca se va organiza o lansare a unei navete cu astronauti pe Luna. La conferinta de presa cei mai mari astrofizicieni ai lumii au anuntat ca s-a descoperit o gaura neagra formata destul de recent din explozia unei Supernove in Galaxia M100, iar aceasta creaza o oportunitate fantastica pentru lumea de stiinta sa inteleaga mai bine acest fenomen, modul acestora de formare si de evolutie, mai ales ca aceasta poate fi observata, spre deosebire de gaura neagra din mijlocul galaxiei noastre (Calea Lactee) localizata in Bratul Sagetatorului. Obiectul este o ramasita a SN 1979C, o Supernova din Galaxia M100 la o distanta de aproximativ 50 de milioane de ani lumina de Pamant. Observatorii de la Agentia Spatiala Europeana, Observatorul ROSAT Germania si satelitul NASA a descoperit o sursa de lumina care a ramas constanta in timpul observarii acesteia in perioada 1995 - 2007, ceea ce a dus la concluzia ca acea sursa de lumina vine de la o gaura neagra care se hraneste.

Ce este o Gaura Neagra?

In general vorbind, o gaura neagra, este o regiune din spatiu care are masa concentrata atat de mult in ea, incat nu exista nici o modalitate ca un obiect din apropiere sa scape de forta gravitationala a atractiei acesteia, nici macar lumina.


Cat de mare este o Gaura Neagra?

Exista doua cai diferite de a descrie marimea acesteia,in functie de dimensiune sau de cat spatiu poate inghite. Sa incepem cu dimensiunea gaurei negre: Nu exista nici o limita in principiu, dar fiind faptul ca aceasta este rezultatul unei explozii a unei stele masive ne putem astepta ca acestea sa masoare ca si steaua care a format-o. O masa tipic pentru o astfel de gaura neagra stelara ar fi de aproximativ 10 ori masa Soarelui, sau aproximativ 10 ^ {31} kilograme (10 ^ {31} înseamnă un 1 cu 31 de zerouri, după el, sau 10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.). Astronomii banuiesc ca unele pot cantari si aproximativ de 1 milion de ori mai mult decat Soarele nostru sau 10 ^ {36} kilograme. Cu cat este mai mare o gaura neagra cu atat aceasta poate sa inghita iar aceasta marime este proportionala cu masa acesteia, daca o gaura neagra cantareste de zece ori mai mult decat Soarele nostru raza acesteia va fi tot atat de mare. De exemplu o gaura neagra cu masa cat a Soarelui nostru va avea o raza de patru ori mai mare decat acesta, avand in vedere ca Soarele nostru are o raza de aproximativ 700.000 de kilometri.

Gaurile Negre Galactice

Astronomii considera ca Galaxia noastra - Calea Lactee contine milioane de gauri negre, oamenii de stiinta au descoperit o serie dintre aceste gauri negre. Aceste obiecte sunt stele binare care emit raze X. O stea binara este o pereche de stele care orbiteaza reciproc.


Este posibil ca o gaura neagra sa se poata transforma intr-o Gaura de Viermi?

Gaura de viermi este un spatiu care te poate transporta in timp si spatiul ales de cel care o foloseste. Teoretic este posibil ca o gaura neagra sa se poata transforma intr-o gaura de viermi dar aceasta are nevoie de gaura alba ca sa poata sa devina asa ceva. Gaura alba este inversiunea temporala a unei gauri negre, gaura neagra actioneaza ca o palnie care atrage materia de la orizontul ei iar gaura alba elimina materia din orizont. Acestea doua unindu-se rezulta o gaura de viermi - pe o parte intra materia si pe cealalta parte materia este expulzata in spatiu dar in alt timp.Oricum asa ceva nu a putut fi demonstrat stiintific sau cel putin nu a fost dat publicarii unui asemenea fapt, daca el ar fi fost descoperit. Cel care a dezbatut aceasta idee a gaurilor de viermi a fost Einstein, asta sa fi fost oare secretul descoperit de acesta si de care omenirea nu era inca pregatita sa il afle?


Oricum se ridica multe intrebari referitoare la modul in care cercetatorilor de la NASA au facut conferinta de presa si modul in care au raspuns la intrebarile ziaristilor. Este acest lucru un fenomen de care trebuie sa ne bucuram cu totii chiar daca cei mai multi dintre noi nici nu intelegem foarte bine aceste fenomene astronomice, adica poate fi o stire cu impact mondial? daca da? cum? daca nu? atunci de ce s-a actionat in acest mod? Mai exista si alte imagini din acest joc de care noi nu stim si nu s-a zis sau este doar o Teorie a Conspiratiei?


 2 imagini cu gauri negre
 



Galaxia noastra Calea Lactee si Sistemul nostru Solar




Vezi singurul animal nemuritor de pe Terra!

turritopsis nutricula
Orice om isi doreste la un moment dat in viata sa mai fie pentru o clipa tanar. Din pacate, un astfel de lucru este imposibil. Nu si cand vine vorba despre turritopsis nutricula.

Turritopsis nutricula, o meduza din clasa hidrozoare, pare sa detina secretul tineretii vesnice. Meduza poate sa treaca de la stadiul de adult matur la cel de polip imatur (primul stadiu din viata unei meduze).
Oamenii de stiinta spun ca turritopsis nutricula este singurul animal despre care se stie ca poate face acest lucru.
Secretul consta intr-un proces numit transdiferentiere in care un anumit tip de celule este transformat intr-un altul. Unele animale sunt capabile de transdiferentiere limitata, ele putand sa-si regenereze anumite organe, cum este cazul salamandrei. Turritopsis nutricula isi poate regenera insa intregul corp, de nemumarate ori.
Specialistii incearca acum sa descopere mecanismul care ii anuleaza meduzei imbatranirea.
Turritopsis are un diametru de aproximativ cinci milimetri si este originara din Caraibe, dar s-a raspandit in intreaga lume.

O ruda a unei victime de pe Titanic a supravietuit naufragiului Costa Concordia

O ruda a unei victime de pe Titanic a supravietuit naufragiului Costa Concordia


O femeie ce se afla la bordul navei Costa Concordia, care s-a scufundat in urma cu cateva zile, este nepoata unei supravietuitoare a naufragiului Titanicului din 1912.
Valentina Capuano, in varsta de 30 de ani, face parte din cei care au scapat cu viata de pe vasul Costa Concordia, insa cazul ei este unul deosebit, noteaza TF1 News.

Si bunica sa a supravietuit unui naufragiu. Pe 14 aprilie 1912, femeia a reusit sa scape cu viata dupa ce Titanicul s-a scufundat, dupa ce lovit un iceberg.

"A fost ca si cum am retrait istoria, a fost teribil, sunt extrem de socata", a precizat tanara, uimita de coincidenta.

Bunica sa, Maria a fost "marcata pe viata" de pierderea fratelui ei mai mic, Giovanni, care emigrase la Londra la 25 de ani. El lucra pe Titanic ca ospatar si se gandea sa se mute in Statele Unite.

La un secol de la scufundarea pachebotului Titanic in 1912, tragedie soldata cu circa 1.500 de morti, vasul de croaziera Costa Concordia s-a scufundat partial vineri seara, in apropierea insulei italiene Giglio.