Radio Zu


Ponturi 1X2

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Din Epoca de Piatră a internetului. Cum arătau site-urile Google, Facebook sau Amazon la lansare. GALERIE FOTO

Mulţi dintre noi nu îşi dau seama cât de mult s-au schimbat site-urile Amazon, Facebook sau Youtube comparativ cu primii ani de la lansare, scrie Daily Mail.
De exemplu, ştiaţi că Google avea la sfârşit un semn de exclamare? Sau că indexa doar 25 de milioane de pagini comparativ cu 25 de miliarde în prezent?
Cu un site simplu şi cu accentul pus pe texte, este greu de crezut că aceste site-uri au evoluat în pagini pline de conţinut variat care sunt vizitate de miliarde de oameni.
Deşi serviciile oferite de Google au crescut, iar algoritmii de căutare sunt mult mai complecşi, prima pagină a site-ului nu s-a schimbat radical, aşa cum s-a întâmplat cu restul site-urilor.
  • La lansarea din 1994, site-ul lui Mark Zuckerberg TheFacebook, era destinat doar studenţilor de la Harvard
  • Pagina Facebook în prezent
  • Pagina Amazon din 1994 arată total diferit comparativ cu cea de acum, dar încă de atunci avea un element definitoriu al site-ului: recomandările cumpărătorilor
  • Pagina Amazon în prezent
  • În 1998, pagina Google era puţin diferită de cea din prezent şi oferea doar servicii de căutare comparativ cu gama variată de servicii de acum
  • Pagina Google în prezent
  • De la lansarea din 2003, MySpace a ajuns la statutul de cel mai vizitat site de pe internet pentru ca acum să fie doar o relicvă
  • Pagina MySpace în prezent
  • În momentul lansării, în 2006, Twitter limita numărul de caractere dintr-un mesaj la 140, la fel ca la telefoanele mobile
  • Pagina Twitter în prezent
  • Prezentarea Youtube drept noul canal TV este doar o amintire din momentele în care compania încă mai era condusă dintr-un garaj
  • Pagina YouTube în prezent

A MURIT pentru că a vrut să-şi urmeze IDOLUL: Povestea incredibilă a unui tânăr care a vrut să trăiască un an ÎN SĂLBĂTICIE

Un tânăr de 29 de ani a fost găsit mort într-o cabană din munţi, după ce a trăit mai puţin de o lună în sălbăticie. El plănuia să ducă această viaţă timp de un an.
A MURIT pentru că a vrut să-şi urmeze IDOLUL: Povestea incredibilă a unui tânăr care a vrut să trăiască un an ÎN SĂLBĂTICIE, precum un renumit aventurier (Imagine: Daily Mail)
David Austin şi-a găsit sfârşitul lângă o staţie de tren din Highland Perthshire, Corrour (Scoţia), informează Daily Mail.
Cadavrul său a fost descoperit de o persoană care lucra la calea ferată, în dimineaţa zilei de 31 decembrie 2011. Se presupune că Austin murise de câteva săptămâni în momentul în care a fost găsit. 
David Austin şi-a anunţat familia că va petrece un an în sălbăticie în luna noiembrie a anului trecut, urmând exemplul lui Edward "Bear" Grylls, care a devenit faimos pentru supravieţuirea în locuri nepopulate.
Înainte de a pleca să-şi împlinească visul, Austin a urmat în ultimii ani cursuri de supravieţuire în sălbăticie. Familia şi prietenii l-au rugat să-şi reconsidere planurile, dar el nu le-a ascultat sfaturile.
"Sunt distrusă, nu pot să cred. Nu te aştepţi la aşa ceva şi nu ştiu cum o să fac faţă. Sunt prea devastată ca să vorbesc despre asta. Nu ştiu dacă voi dori vreodată să vorbesc despre asta", a declarat mama aventurierului.
Poliţia a investigat cazul, aflând ce drumuri a făcut Austin înainte de a nu mai lua contact cu nimeni. După ce a plecat din Derby, el ar fi ajuns la Glasgow, şi de acolo în Corrour. Se presupune că şi-a petrecut aniversarea vârstei de 29 de ani de unul singur, în ziua de 3 decembrie, atunci când vremea a fost foarte rea. Din cauza zăpezii abundente, Austin a avut probleme în momentul în care s-a îndreptat spre următoarea staţie de tren, Rannoch.
"Nu a stat aici. Mi-a spus că va campa în pădure, în partea de nord a lacului în acel weekend, apoi s-a uitat puţin la hostel", a mărturisit un angajat al unui hostel din Rannoch Moor.
Instructorul unei şcoli de supravieţuire, Ian Moran, a susţinut că este foarte puţin probabil ca cineva să supravieţuiască zăpezilor din Highland în aer liber. "Personal, am patru priorităţi când e vorba de supravieţuire - foc, adăpost, apă şi hrană", a declarat el.
Bear Grylls, celebrul aventurier britanic, a cărui poveste l-a îndemnat pe Austin să ia drumul sălbăticiei, a realizat numeroase emisiuni TV în care arată cum poţi supravieţui în locuri nepopulate şi sălbatice. La doar 23 de ani, a escaladat muntele Everest. Britanicul a filmat şi la noi în ţară o emisiune, "Tehnici esenţiale de supravieţuire".