Radio Zu


Ponturi 1X2

marți, 7 februarie 2012

Valul de frig din Europa este "notabil", dar nu "excepţional" (Poze)!!!

Valul de frig care afectează Europa, zilele acestea, provocând moartea a aproximativ 360 de persoane este "notabil" prin durata sa şi prin faptul că a ajuns târziu în Europa, dar nu este un fenomen "excepţional", conform Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM).

Valul de frig din Europa este "notabil", dar nu "excepţional" (Poze)
Valul de frig este provocat de masele de aer rece din Siberia, care împiedică o încălzire a Europei de către temperaturile mai ridicate ale curenţilor şi vânturilor maritime din Oceanul Atlantic, a declarat Omar Baddur, membru OMM.
Deşi aceste perturbări meteorologice au o durată îndelungată, acest fenomen nu este neobişnuit în timpul iernilor din emisfera nordică, potrivit lui Baddur.
Au fost semnalate mai ales în Europa estică temperaturi de până la minus 37 de grade Celsius (Ucraina, Polonia, nordul Rusiei), iar în nordul Germaniei au fost înregistrate temperaturi care au atins minus 20 de grade Celsius.
"Cu toate acestea, temperaturile înregistrate nu au atins noi recorduri. Durata îndelungată a frigului precum şi sosirea acestuia târzie sunt lucruri notabile, dar nu sunt excepţionale", a menţionat oficialul OMM.

Padurea in care banii cresc in copaci! (Poze)!!!

In Marea Britanie banii cresc in copaci, nu e o gluma! Nimeni nu a reusit sa dezlege misterul fenomenului.

Padurea in care banii cresc in copaci! (Poze)
Intr-o padure din Peak District, Marea Britanie, exista copaci ai caror trunchiuri sunt formate din sute de monede. Se poate sa fie un obicei local, insa nimeni nu a reusit sa dezlege acest mister.
copac
Se presupune ca cei care ar fi dorit sa intalneasca norocul in viata, ar fi infipt cate o moneda in copac, iar cu trecerea timpului, acestea sa fi fost inghitite de lemn.
Se pot observa cum banii au fost pur si simplu inghititi de copacii vechi de sute de ani, ca si cum asa ar fi fost dintotdeauna.
Mondele sunt batute cu piatra de catre trecatorii dornici de intalnirea norocului sau a dragostei. Se crede ca spiritul care traieste in copac poate fi imbunat cu o plata modica.
copac
Candva, prin anii 1700, o persoana foarte bolnava a infipt o moneda intr-un trunchi de copac, iar dorinta de a se vindeca i-a fost indeplinita.
Se spune ca ei sunt copacii care indeplinesc dorinte, iar daca incerci sa furi o moneda de acolo, nu-ti va merge deloc bine in viata.

Omul care a intrat in Cartea Recordurilor mancand micul dejun!!!

Un englez este prima persoana care a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a terminat de mancat micul dejun in doar 1 ora si 20 de minute. Afla ce a mancat!

Omul care a intrat in Cartea Recordurilor mancand micul dejun
Englezul Steven Magee, in varsta de 29 de ani, este prima persoana care termina de mancat micul-dejun din restaurantul Hungry Horse din Corby.
Nici nu va imaginati cat de copios a fost micul-dejun al campionilor pentru care a intrat si in Cartea Recordurilor.
Meniul se numeste "The Big One", iar dupa nume parca iti si imaginezi cam cata mancare poate fi intr-o farfurie.
mic dejun
Micul dejun "The Big One"
Pana la Steven, alti sase barbati au incercat sa doboare recordul, insa nu au reusit sa manance tot din farfurie.
Steven Magee, care obisnuieste sa manance la micul dejun cereale cu lapte, a avut in fata o adevarata provocare, timp de 1 ora si 20 de minute.
Micul dejun a fost compus din: sase cani cu ceai, trei carnati, trei burgeri, trei oua prajite, trei felii de bacon, trei budinci, ciuperci, fasole si un alt tip de carnati, waffles, cartofi copti, paine, unt, totul insumand 7.500 de calorii. Asta inseamna de trei ori mai multe calorii decat cele permise zilnic.
Farfuria cu micul dejun de la Hungry Horse cantarea nu mai putin de 3 kilograme, iar la sfarsit, Steven a lins si farfuria.
Daca va intrebati care a fost premiul pentru o asa competitie culinara, aflati ca fotografia lui Steven campionul va fi inramata si pusa pe unul din peretii restaurantului si a fost scutit de la plata micului dejun.

Incredibil cum danseaza baietii astia la Americas Got Talent !!!

Americas Got Talent - Glow in the dark dubstep group !

Daca reusesti sa descifrezi din prima , inseamna ca , mintea ta este foarte dezvoltata !!!

Eu am reusit din prima.... incearca si tu !!!

poze BEBELUSI haiosi!!!

Poze cu bebelusi haiosi. Imagini cu bebelusi Fotografii cu bebelusi
Cele mai haioase imagini cu bebelusi sunt aici. Bebei de toate natiile! Daca ai un bebelus haios, poti sa-i uplodezi poza aici. Poate face si un concurs de cel mai frumos bebelus.
Babi

Cum cresti traficul pe blog?

De fapt titlul era mai lung si suna cam asa: Ce faci sa ai mai mult trafic si cum ajungi sa vinzi spatiu de reclama pe blog?
Sunt un blogger nou in online-ul romanesc, am citit tot ce s-a putut citi despre optimizare si metode de promovare, unele le-am aplicat cu succes, pe altele inca le experimentez. Nu sunt eu cel care a descoperit apa calda si nici nu vreau sa reinventez roata, asa ca tot ce veti citi mai jos sunt experiente personale, testate de mine.
Ce faci sa ai mai mult trafic pe blog?
Ultimul studiu arata ca in Romania sunt 60.000 de bloguri, asta oficial, neoficial sunt mai multe. Asadar, cum faci sa iesi din anonimat? Orice blogger isi doreste sa aiba trafic, adica sa fie citit. Unul din secrete succesului este sa scrii zilnic, daca se poate si de 2-3 ori pe zi. Un alt aspect foarte important este ce scrii sau despre ce scrii. Marea majoritate a bloggerilor din Romania se pricep la orice, toti scriu  de la politica, mondenitati, … pana la aspecte din viata personala. Unii au succes, altii nu. Poate pentru ca pe nimeni nu intereseaza ce-au mancat ei aseara sau cum si-au petrecut week-endul si cu cine. Sau poate intereseaza.
Cum spuneam mai sus, scrie des si scrie despre lucruri care-ti plac si la care te pricepi. Incearca apoi sa-ti creezi un brand, posteaza comentarii pe bloguri si daca vei comenta inteligent vei obtine vizitatori noi. Poate esti un viitor Zoso, poate chiar scrii mai bine ca el, dar nu te ajuta cu nimic daca nu esti descoperit si citit.
O alta tehnica foarte buna este sa ceri un review despre blogul tau. Nu fa asta daca nu ai scris macar 30 de posturi, sa aiba lumea ce citi. Blog review poti cumpara sau obtine gratuit, depinde doar de tine si de buget. Daca vizitatorii gasesc lucruri interesante la tine pe blog vor reveni. In urma unui review poti sa castigi sau sa pierzi si singurul vinovat esti tu.
O alta tehnica importanta este sa scrii articole foarte bune, ca bune scriu toti. Un articol foarte bun genereaza mult trafic si despre asta-i vorba, nu? Un articol foarte bun nu trece niciodata neobservat, lumea il va prelua si te va cita ca sursa. Sunt putini cei care scriu articole geniale, dar si cand o fac se bucura de notorietate si de promovare maxima. Avantajul cand scrii genial este ca lumea te pune in blogroll, pentru a te citi zilnic. Nu doar bloggerii te vor citi ci si vizitatorii lor, si asta inseamna trafic.
O alta sursa de trafic poate veni din retelele sociale. Am testat-o si pe asta si la mine nu prea a functionat. Nu va descurajati, poate la voi merge.
Daca scrii un articol bun, posteaza-l in agregatoarele de link-uri. Agregatoarele pot genera trafic imens, conteaza foarte mult calitatea articolului pe care-l publici.
Am dat drumul la blog de 3 luni si la inceput eu eram singurul vizitator. Dupa ce am aplicat metodele de mai sus am ajuns la 300 de unici pe zi. Stiu ca e putin dar 300 e mai bine decat unul singur. Imaginati-va ce trafic veti avea voi care deja aveti cateva mii dupa ce veti aplica aceste metode.
Cum ajungi sa vinzi spatiu de reclama pe blog?
Toti ne-am facut bloguri pentru a scoate un ban. Unii au ales sa-si puna reclame de la Google, altii vand articole platite, unii vand link-uri iar altii fac barter . Toti incercam sa ne monetizam cat mai bine blogul.
Mai exista o categorie de bloggeri care vand spatiu de reclama pe bani adevarati. Nu sunt multi in Romania, cam 100 as aprecia eu. Cum ii aleg pe ei firmele care vor sa cumpere spatiu de reclama? Raspunsul e simplu: Trafic si Notorietate. Cu cat traficul e mai mare, cu atat sansele ca intr-o zi sa ti se propuna o colaborare sunt mai mari.
Daca vrei sa ai succes in on-line, fa-ti un nume si un renume. Respecta-i pe altii daca vrei respect. Scrie articole si comentarii de calitate.

Cât costă "sufletul"? Nu e de vânzare – aşa zice creierul!!!

Cât costă sufletul? Un studiu recent, bazat pe rezonanta magnetică funcţională a creierului, a arătat cum valorile legate de "suflet" nu sunt de vânzare. Ba mai mult – creierul elaborează informaţiile legate de valorile în care credem într-o zonă diferită faţă de cea dedicată situaţiilor mai profane, pentru care suntem gata, pentru un preţ bun, să ne schimbăm ideile.

Un studiu recent, efectuat de o schipa de la Emory University, Center for Neuropolicy, condusă de Gregory Berns şi publicat în Philosophical Transactions of the Royal Society, arata cum informaţiile legate de "suflet" şi de "sacru" – incluzând deci convingerile religioase, identitatea naţională sau codul de etică – au o zonă dedicată în creier şi nu se amestecă cu gândurile şi informaţiile legate de situaţii "profane". Ba mai mult – nu suntem dispuşi să "trădăm", să "vindem" convingerile noastre de suflet.



Din echipa lui Berns făceau parte inclusiv economişti, informaticieni, psihologi şi antropologi. Această echipă a pus la punct un test cu ajutorul căruia să se descopere ce loc îşi au în creier valorile de suflet/sacre şi cele profane. Echipa a folosit rezonanta magnetică funcţională (fMRI) pentru a înregistra activitatea creierului a 32 de persoane adulte în timp ce răspundeau unui test format din 62 de afirmaţi, de la cele de genul: "Eşti un consumator de ceai" la cele mai profunde, cum ar fi "Eşti de acord cu căsătoriile între homosexuali", cerând celor care participau la test să aleagă dacă sunt favorabili sau contrari.

După ce au răspuns celor 62 de întrebări, participanţilor la test li s-a dat posibilitatea să îşi modifice răspunsul în schimbul unor sume de bani. Participanţii puteau să primească până la 100 $ dacă erau de acord să semneze un document în care se făcea o afirmaţie contrară celei pe care au ales-o iniţial. Dacă persoana refuza să îşi schimbe ideea, în ciuda banilor oferiţi, se consideră că afirmaţia respectivă este una de "suflet" ("sacră"). Dacă acceptau bani şi îşi schimbau decizia era o afirmaţie "profana", care nu avea o valoare prea mare pentru cel testat.

Rezonanta magnetică a arătat cum afirmaţiile de "suflet" activau o zonă a creierului legată de cea care stabileşte ceea ce este corect şi ceea ce este greşit, însă separată de cea activabila de "recompense". Concluzia a fost că, în cazul valorilor profunde, este inutil să încercăm să schimbăm ideea cuiva, deoarece recompensă nu va funcţiona; creierul va decide că valorile de "suflet" nu sunt de vânzare.

Ba mai mult, în cazul participanţilor la test care nu vroiau să schimbe afirmaţiile în schimbul banilor, în ciuda insistentelor cercetătorilor, s-a observat o activare a amigdalei din creier, care este centrul controlului emotivităţii; o dovadă a faptului că aceste persoane se simţeau ofensate sau indignate de propunerea primită.

Participanţii la test care făceau parte dintr-o organizaţie sportivă sau religioasă, dintr-un grup muzical sau de legat de protecţia naturii – au demonstrat o activare mai intensă a zonei creierului dedicate valorilor "de suflet".

Concluzia lui Berns a fost că "Schimbările culturale induc modificări ale creierului care, la rândul lor, au efecte asupra culturii. Cultură şi creierul nu pot fi separate".

Articolul din Philosophical Transaction of the Royal Society:http://rstb.royalsocietypublishing.org/content/367/1589/754.abstract

Articol scris de Cătălina Oana Curceanu, prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro.

Vine sau nu sfarsitul lumii? Ce cred romanii despre Apocalipsa!!!

Un pastor american a reusit sa sperie oamenii pe intreaga planeta, spunand ca a calculat momentul Judecatii de Apoi: 21 mai 2011, la 6 seara - fix!  
Vine sau nu sfarsitul lumii? Ce cred romanii despre Apocalipsa
La romani insa, mesajul lui n-a prea prins: oamenii ridica din umeri, sau iau in ras panourile publicitare care au impanzit Capitala si cateva orase.

Si se intreaba daca organizatorii campaniei n-ar trebui supusi judecatii oamenilor, pentru ca exista o lege care interzice sa exploatezi credulitatea cuiva si sa sperii lumea.

Toata nebunia cu judecata de apoi, fixata pentru data de 21 mai, a pornit de la pastorul american Harol Camping.  Tavalugul a cuprins cu repeziciune toata tarile si a ajuns evident si in Romania.

Marile orase de la noi au fost impanzite de panouri publicitare care ne anunta cand vom da socoteala pentru faptele noastre.

Pentru a fi mai convingatori, cei care le-au montat au aplicat pe afise si cate o bulina galbena prin care atentioneaza ca "judecata" este garantata de biblie. Satui de grijile de zi cu zi,  la Timisoara majoritatea privitorilor au luat in ras mesajul.

Problema este alta. Cel care tuna si fulgera ca se va alege praful de omenire ne-a mai amenintat odata si in 1994 . Atunci a ratat predictia, asa ca a incerca iar bazandu-se - spune el - pe calcule matematice si cifre din cartea sfanta. Biserica Ortodoxa Romana respinge categoric orice referire la Apocalipsa.
 

Cele mai ciudate FOBII din lume. Unora le e teama ... sa RADA!!!

E o diferenta subtila intre frica si fobie, dar exista distinctii tehnice pentru aproape orice fel de teama. Unora chiar le e frica ... sa le fie frica!
Cele mai ciudate FOBII din lume. Unora le e teama ... sa RADA!
Unele temeri sunt mai comune decat altele si chiar cele mai obscure dintre ele par a se distanta. Nu poti acuza o persoana ca ii este teama de a sari cu parasuta, dar ce ii poti spune unuia caruia ii e frica de ... gravitate?
Intre cele mai ciudate fobii, pe care le puteti gasi pe phobialist.com, se numara si:
GELIOPHOBIA - frica de a rade
PAPAPHOBIA - frica de Papa
METROPHOBIA - frica de poezie
ARACHIBUTYROPHOBIA - frica de a ti se lipi untul de arahide de cerul gurii
BAROPHOBIA - frica de gravitate
ALEKTOROPHOBIA - frica de gaini
PEDIOPHOBIA - frica de papusi
COULROPHOBIA - frica de clovni
TRISKAIDEKAPHOBIA - frica de numarul 13

Cea mai mare schimbare din ultimii 10 ani. Din toamna o vor resimti toti elevii si studentii



Se pregateste cea mai mare schimbare de materiale didactice din ultimii 10 ani, din Romania. Este vorba despre introducerea noilor date colentate de INS in 2011, in materia scolara si universitara.
Toate editurile de manuale din Romania sunt obligate sa actualizeze cartile dupa care invata peste un milion de elevi si studenti cu datele de la Recensamantul din 2011.
Datele preliminare ale Recensamantului vor fi publicate de catre Institutul National de Statistica in luna mai, anul curent. Asta dupa ce in luna februarie au fost finalizate si publicate numaratorile provizorii.
Noile date vor incepe sa fie folosite mai intai de catre stat, in toate statisticile oficiale, din aceasta vara. Astfel ca Statistica se va raporta din acest an la o populatie de 19 milioane de persoane, in loc de peste 21 de milioane, cati eram la Recensamantul din 2001.


Apoi toate institutiile private si bugetare vor incepe sa foloseasca noile statistici, iar cele mai ample efecte se vor resimti in invatamant si in mediul editorial - toate hartile, tabele si manualele de Geografie sau Economie (clasa a VII-a, a VIII-a, a X-a, a XI-a si a XII-a) vor suporta modificari substantiale.
Este de asteptat ca noile manuale, refacute, sa intre in vigoare din luna septembrie - prima luna a anului scolar 2012-2013.
Insa reprezentantii Ministerului Educatiei, contactati de StirileProTV.ro au declarat ca cel mai probabil nu vor fi finalizate noile manuale pana la termenul legal, cu cel putin 6 luni inainte de inceperea noului an scolar.
Asta desi se lucreaza la programa scolara nou, inca din iulie anul trecut.
Copii care au peste 6 trebuie sa mearga obligatoriu la scoala. Afla totul despre clasa pregatitoare
Reeditarea sau retiparirea manualelor scolare este decisa in acest moment de catre Comisia consultativa a manualelor scolare, care se intruneste trimestrial, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.815 din 25 aprilie 2008.
"Comisia consultativa a manualelor scolare asigura informarea si consultarea periodica in problematica manualelor scolare, care vizeaza in principal evaluarea si aprobarea proiectelor de manuale scolare, achizitionarea, retiparirea si reeditarea manualelor scolare", potrivit aceluiasi ordin ministerial.
Puteti DESCARCA de aici lista manualelor aprobate pentru invatamantul preuniversitar, pentru anul scolar 2011-2012.
Cifrele de scolarizare pentru anul 2011-2012
- 850.000 de locuri pentru invatamantul primar
- 900.000 de locuri pentru gimnaziu
- pentru invatamantul liceal, clasa a XI/XII-a invatamant de zi sau seral sunt 235.000 de locuri in total.
In anul universitar 2011 - 2012, cifra de scolarizare pentru ciclul universitar de licenta va fi de 62.850 locuri.
Pentru ciclul universitar de doctorat, cifra de scolarizare pentru anul universitar 2011 - 2012 este de 3.500 de locuri.
Potrivit cifrei de scolarizare pentru anul 2010 - 2011 aprobate de Guvern, in gradinitele de stat sunt 660.000 de locuri, iar in invatamantul liceal, clasa a IX-a, invatamant de zi, 210.000 de locuri.
Numarul elevilor in clasele V - VIII, invatamant de zi, a fost stabilit la 930.000, fata de 950.000 in anul scolar 2009 - 2010. Pentru invatamantul postliceal de zi si seral sunt alocate 14.732 de locuri in anul scolar 2010-2011.
Astfel, pentru studiile universitare de licenta (anul I) in anul academic 2010 - 2011 s-au alocat 62.600 de locuri, pentru masterat au fost repartizate 35.500 de locuri (la fel ca in anul 2009 - 2010), iar pentru doctorat numarul locurilor a ajuns la 3.500 (cu 500 mai mult).
Costuri mai mari pentru parinti
Un manual de Geografie, pentru clasa a VIII-a costa circa 10 lei, insa s-ar putea inregistra eventuale scumpiri, daca acestea vor fi reeditate pana in toamna.
Spune ADIO conflictelor legate de teme. Cum sa-ti faci copilul sa invete cu placere
Pe de alta parte, manualul de Geografia Romaniei pentru clasa a XII-a costa 18 lei, daca este cumparat de la librarie din Bucuresti, elevul beneficiind de reducere daca il cumpara online.
De asemenea, profesorii universitari care au lucrari in domeniul Geografiei sau Economiei, vor fi nevoiti sa-si reediteze tezele pentru a cuprinde noile date.