Radio Zu


Ponturi 1X2

sâmbătă, 25 februarie 2012

Care sunt nivelurile stresului?


1. Iei in masina o autostopista, o fata tanara si frumoasa. Brusc, fata lesina in masina si o duci la spital. Acest lucru este stresant.
2. Dar la spital, medicii iti spun ca ea este insarcinata si te felicita ca vei fi tatic. Le spui ca nu tu esti tatal, dar fata sustine ca tu esti! Aceasta situatie devine foarte… stresanta.
3. Asadar… ceri un test ADN sa demonstrezi ca nu tu esti tatal. La finalul testelor, doctorul iti spune ca esti infertil si cel mai probabil asa te-ai nascut. Esti extrem de stresat dar totusi te simti usurat.
4. Pe drumul spre casa te gandesti la cei 3 copii ai tai.
Acum sa vezi !

Stiati ca….cei mai bogati oamenii din lume nu au scoala?

La noi, la romani exista o vorba ” Ai carte, ai parte!” In stilul asta am fost si eu crescut, imi ziceau ai mei “Du-te mama la scoala sa ajungi si tu ceva”,  si uite ca am facut si facultate si mai am un pic si termin si masterul, si da muncesc dar nu’s milionar, ci mai degraba un om de rand.
Insa daca ma uit in jurul meu realizez ca lozinca aceea din copilarie nu prea se potriveste cu realitatea. De ce spun asta? Oamenii putred de bogati din lume nu au scoala, dar au avut idei. Oare nu asta este mai important sa stii ce vrei sa faci, sa mirosi acolo de unde poate iesi ceva si nu sa mergi la scoala sa inveti teoreme absolut inutile  sau formule ametitoare pentru orice neuron normal.
Mai jos gasiti o lista cu , influenti de pe planeta, insa care nu au facut scoala ci doar bani.
1. Bill Gates – fondatorul Microsoft si probabil cel mai cunoscut om fara scoala. A inceput facultatea insa nu a terminat-o. Avere estimata 40 miliarde $!
2. Michael Dell – fondator si CEO al DELL Inc, cunoscuta firma de calculatoare, a renuntat la colegiu la 19 ani. In prezent are o avere estimata la 12 miliarde $.
3. Mark Zuckerberg – Fondator si creator Facebook. Dupa ce intr-o singura vacanta de vara a creat cel mai mare site de socializare, a renuntat la colegiu. Site-ul Facebook a fost cumparat de investitori fiind cotat la suma de 50 miliarde $, iar averea lui Mark ajungand la 15 miliarde $.
4. John D. Rockefeller Sr – cunoscut ca primul miliardar american si ca cel mai bogat om din istorie, fondator al unei companii de petrol Standard Oil in 1870. A renuntat la liceu.
5. Steve Jobs – co-fondator si inventator, omul care a dezvoltat cele mai noi tehnologii si bineinteles Apple Inc. A incercat sa mearga la colegiu insa a fost respins. Familiei i-a ramas o avere evaluata la 8,3 miliarde $.
6. Roman Abramovich – un cunoscut magnat rus din industria petrolului, mai cunoscut insa pentru faptul ca detine clubul de fotbal Celsea. A incercat sa aplice la doua facultati din Rusia insa de ambele dati a fost respins. Avere estimata 13 miliarde $
7. Larry Ellison – co-fondator al Oracle Corporation cea mai mare firma de software din lume. Desi fara scoala a reusit sa ajunga al treilea bogatas din America cu o avere estimata la 33 miliarde $.

8. H. Ty Warner – fondator al Ty Inc, companie ce se ocupa cu fabricarea cunoscutelor jucarii de plus. A renuntat la colegiu dupa doar 1 an. Avere estimata la 4,4 miliarde $.
9. Amancio Ortega. Fondator al imperiului Zara/Inditex, afaceristul de origine spaniola, desi nu a facut studii superioare a ajuns ca afacerea Ortega sa fie data exemplu in facultatile de economie si afaceri. Avere estimata la 25 miliarde $.
10. Ingvar Kamprad – Fondator lantul de magazine IKEA. LA 17 ani a renuntat la scoala si s-a apucat sa cumpere si sa vanda lanterne. Acum a ajuns la o avere de 23 miliarde $.
11. Liliane Bettencourt - mostenitoare a imperiului L’Oreal, singura a recunoscut, ce sens are sa faci facultate daca ai atat de multi bani. Avere estimata la 20 miliarde $.
12. Michele Ferrero – din afacerea cu bomboanele de ciocolata Ferrero Roche, cafea si baloane a ajuns sa agoniseasca 17 miliarde $.
13. Christy Walton – a infiintat lanturile de magazine Wal-Mart ce au impanzit America. In momentul de fata a ajuns la o avere de 24 miliarde &.
14. Li Ka-shing - un magnat al afacerilor imobiliare din Hong-Kong, a renuntat la 15 ani la scoala si s-a apucat savanda flori de plastic. Astfel a ajuns la o avere de 21 miliarde $.
15. Henry Ford – desi nu a terminat niciodata liceul acesta a pus bazele celei mai mari compani auto din lume, Uzinele Ford. Chiar si dupa 100 de ani Ford este cel mai mare producator auto.
16. Steven Spielberg – nu cred ca mai are rost sa-l prezentam pe acest regizor ce cu fiecare film produs a revolutionat industria cinematografica. Fara studii superioare dar cu o avere estimata la 3 miliarde $
17. François Pinault – om de afaceri francez, detinator al companiei Artemis ce detine marci precum Converse, Samsonite Christie’s auction house, Chateau Latour, etc…Are o avere estimata la 11 miliarde $.
18. Ralph Lauren – pe numele sau adevarat Ralph Lifshitz (evreu nascut in US din imigranti din Belarus), a intrat la facultate fara sa fi terminat liceul. Colegii de clasa il stiau ca cel ce vindea cravate. Astfel a ajuns cu compania sa de imbracaminte sa castige 5 miliarde $.
19. Ted Turner – Robert Edward “Ted” Turner III este cel mai cunoscut afacerist din media fiind fondatorul CNN, MGM, TNT, Cartoon Network. Turner a fost exmatriculat din universitate cand a fost prins cu o fata in camera. Avere estimata 2 miliarde $.
Ca o concluzie la cele prezentate mai sus, cand vorbiti la un telefon Apple, in timp ce va uitati la desene animate, mancand bomboane Ferrero si asteptand in acelasi timp sa vi se usuce masca de pe fata L’Oreal, ganditi-va putin. Oare are sens sa invat mecanic atatea lucruri inutile la scoala?