Radio Zu


Ponturi 1X2

miercuri, 7 martie 2012

Bilete jucate de mine !!!


Ultimul hit a lui neymar !!! :)

Bologna FC vs Juventus Torino (07.03.2012,19:30)

sciopero calciatori.jpg
Azi, intr-unul din ultimele meciuri ale etapei cu numarul 26 din Serie A, pe stadionul Dall`Arra, formatia gazda Bologna FC va avea un meci foarte dificil in fata unei formatii de top , respectiv Juventus Torino. Gazdele ocupa locul 13 cu 31 de puncte in acest moment, fiind la 6 puncte de primul loc retrogradabil, si au foarte mari sanse de a-si realiza obiectivul, adica cel de evitare a retrogradarii. In ultimele 6 partide disputate au avut prestatii foarte bune, acestia reusind: 3 victorii, doua egaluri si doar o singura infrangere, avand o aparare foarte bine pusa la punct ei au incasat doar 4 goluri, si au reusit sa inscrie 8. Printre “victimele” Bologniei s-a numarat si Inter care a fost umilita chiar la ea acasa cu scorul de 3-0 de formatia condusa de Stefano Pioli, meci in care experimentatul atacant Marco Di Vaio a reusit doua goluri, aratand un bun joc pe contraatac. Acasa Bologna a reusit sa stranga cea mai mare parte din puncte 17, in cele 13 meciuri jucate datorita jocului lor ofensiv care le-a adus: 5 victorii, doua egaluri si 6 infrangeri. Echipa antrenata de Antonio Conte se gaseste pe locul 2 cu 51 de puncte in Serie A, la 3 puncte in urma marei rivale AC Milan, iar acest meci este de mare importanta pentru ei. Oaspetii acestui meci sunt echipa cu cea mai buna aparare din Serie A, reusind sa nu piarda un meci din cele 25 disputate si primind doar 16 goluri. Juventus a pierdut multe puncte in ultima perioada, asta si datorita lipsei de forma a atacului chiar daca apararea si-a facut treaba, astfel in ultimele 6 meciuri au scos doua victorii si 4 rezultate de egalitate, cu doar 7 goluri marcate si doar 4 primite, pierzand sefia prin aceste semi-esecuri. In meciurile din deplasare “elevii” lui Conte au avut evolutii foarte bune reusind 5 victorii si 7 egaluri, exceland la capitolul defensiv. Juventus si Bologna au avut ocazia sa se intalneasca in acest sezon de doua ori: o data in campionat si o data in cupa, ambele meciuri incheindu-se cu acelasi scor dupa 90 de minunte: acela fiind 1-1, insa in cupa Juventus a avut castig de cauza dupa o victorie realizata in prelungiri. In toate confruntarile directe de pana acum tot Juventus are castig de cauza cu 11 victorii, 6 egaluri si doar o infrangere , din cele 18 dispute. Astfel ei au un usor avantaj moral, defensiv stau foarte bine, insa lipsa de eficienta in atac si perioada buna prin care trece Bologna, in ceea ce priveste apararea, cred ca vor cantari mult in acest meci in care tind sa cred ca se vor inscrie putine goluri.

Jucatori convocati:

Bologna:
Jean Francois Gillet, Federico Agliardi – Mikael Antonsson, Nicolo Cherubin, Gyorgy Garics, Daniele Portanova, Andreea Raggi, Mateo Rubin, Frederick Sorensen – Panagiotis Kone, Rene Krhin, Gaby Mudingayi, Diego Perez, Nico Pulzetti, Saphir Taider – Ishak Belfodil, Marco Di Vaio, Alessandro Diamanti, Henry Gimenez, Gaston Ramirez
Accidentati: Robert Aquafresca
Juventus:
Gianluigi Buffon, Alexander Manninger, Marco Storari – Martin Caceres, Paolo De Ceglie, Leonardo Bonucci, Stephan Lichtsteiner, Prince Guano(venit de la echipa a doua) – Simone Pepe, Claudio Marchisio, Eljero Elia, Simone Padoin, Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Emanuele Giaccherini, Milos Krasic, Marcelo Estigarribia - Alessandro Del Piero, Mirko Vucinic, Fabio Quagliarella, Marco Borriello, Alessandro Matri
Accidentati: Andrea Barzagli si Giorgio Chiellini

Fotbal – Liga Campionilor – APOEL vs Lyon (7/3/2012)


Miercuri 7 martie 2012 Neo GSP Stadium din Strovolos va gazdui de la ora 21:45 partida dintre APOEL si Lyon in mansa retur a optimilor Ligii Campionilor. In partida tur disputata in urma cu trei saptamani francezii s-au impus doar cu 1-0, astfel calificarea se joaca, desi trupa lui Remi Garde pleaca si de aceasta data tot cu prima sansa.
Cu doar trei etape inainte de finalul campionatului in Cipru, APOEL se afla pe locul trei cu 49 de puncte, echipa pregatita de Ivan Jovanovic aflandu-se la patru lungimi in spatele liderului AEL Limassol, iar obiectivul pare din ce in ce mai greu de realizat daca tinem cont ca in ultima etapa vor primi pe acest teren vizita celor de la Omonia Nicosia intr-un derby care s-ar putea sa nu mai conteze pana atunci.
Pentru Lyon prezenta in optimile de finala nu este o surpriza, francezii reusind aceasta performanta de fiecare data in ultimele noua editii ale acestei competitii. Lyon are parte de un sezon nu foarte fast in Ligue 1, ocupand doar locul sapte cu 40 de puncte dupa 26 etape, iar daca primele doua locuri par deja un obiectiv aproape imposibil de realizat, trupa lui Remi Garde nu poate fi sigura nici de prezenta pe un loc european la finele acestei stagiuni, distanta fata de Rennes fiind de trei puncte, echipa aflata pe locul patru in acest moment, pozitie ce duce in Europa League. Lyon a pierdut in ultima runda pe terenul celor de la Nancy, scor 0-2, ajungand la a cincea etapa consecutiva fara victorie, ultimul succes bifandu-l la sfarsitul lunii ianuarie in propriul fief cu nou promovata Dijon, scor 3-1.
Cipriotii sunt surpriza placuta a acestei editii de Liga Campionilor. Daca la inceput nimeni nu le dadea nici o sansa la calificare dintr-o grupa cu Zenit, Porto si Sahtior, echipa pregatita de Ivan Jovanovic a castigat grupa cu un total de noua puncte, singura infrangere venind in ultima etapa pe acest teren contra lui Sahtior, intr-un meci care oricum nu mai avea nici o miza pentru gazde. Pentru APOEL este deja o performanta aceasta prezenta in optimi, formatia cipriota ne reusind sa treaca pana acum de grupe in precedentele patru tentative. De asemenea, din ultimele 13 jocuri in aceasta competitie, APOEL s-a impus doar in doua partide, ambele in faza grupelor din aceasta editie contra lui Porto si Zenit, ambele victorii fiind obtinute cu acelasi scor, 2-1.
APOEL va fi in acest joc fara atcantul portughez Helio Pinto, care este suspendat. In schimb fata de meciul tur vor reveni Marcelo Oliveira si Aldo Adorno. Remi Garde nu poate conta nici el pe Yoann Gourcuff, mijlocasul fiind accidentat, dar va reveni in defensiva Dejan Lovren dupa ce s-a recuperat in urma accidentarii suferite la tendonul lui Ahile.
Ultima data cand Apoel a primit vizita unei formatii franceze in aceasta competitie a fost in 1993. Atunci PSG se impunea aici la limita, scor 1-0. Atacantul argentinian al gazdelor, Esteban Solari, a declarat ca  echipa sa va fi deplina concentrata pe acest joc, care cu siguranta va fi unul dintre cele mai importante din istoria clublui si este un vis care poate deveni realitate doar prin forta grupului.
Experienta va fi cu siguranta de partea francezilor care sunt obisnuiti sa joace la acest nivel, insa de aceasta data moralul mai bun ii apartine lui Apoel, iar cu publicul care cu siguranta va fi prezent in numar mare, cipriotii pot produce surpriza. Sa nu uitam ca Porto si Zenit au plecat fara nici un punct de pe acest teren in faza grupelor, iar Lyon nu impresioneaza cu nimic mai mult decat aceste formatii. In plus, un alt argument care face sa incline balanta catre echipa gazda este acela ca Lyon a fost eliminata in aceasta faza a competitie in patru din ultimele cinci editii.
APOEL – Lyon echipe probabile
APOEL (4-2-3-1): Chiotis – Poursaiditidis, Paulo Jorge, Kaka, Oliveira – Morais, H Sousa –  Charalambidis, Tricovski, Manduca – Ailton
Lyon (4-3-3): Lloris – Reveilliere, Kone, Cris, Cissokho – Briand, Gonalons, Kallstrom – Bastos, Lisandro Lopez, Gomis

APOEL – ultimele 5 rezultate
Tue 14/02/12 LCU Lyon 1 – 0 APOEL

Sun 19/02/12 DII Anorthosis 2 – 0 APOEL

Thu 23/02/12 CUP AEL 0 – 0 APOEL

Sun 26/02/12 DII APOEL 1 – 0 Nea Salamis

Sat 03/03/12 DII Ermis 1 – 4 APOEL

Lyon – ultimele 5 rezultate
Sat 11/02/12 LII Lyon 1 – 2 Caen

Tue 14/02/12 LCU Lyon 1 – 0 APOEL

Sun 19/02/12 LII Bordeaux 1 – 0 Lyon

Sat 25/02/12 LII Lyon 4 – 4 Paris SG

Sat 03/03/12 LII Nancy 2 – 0 Lyon

Fotbal – Liga Campionilor – Barcelona vs Bayer Leverkusen (7/3/2012)


Barcelona are o misiune relativ usoara in returul de miercuri 7 martie 2012 din optimile Ligii Campionilor, “catalanii” urmand sa primeasca vizita celor de la Bayer Leverkusen, partida de pe Camp Nou fiind programata de la ora 21:45. In partida tur, disputata acum trei saptamani pe Bay Arena, formatia pregatita de Pep Guardiola s-a impus cu 3-1, Sanchez cu o dubla si Messi au decis in proportie foarte mare echipa calificata in sferturile de finala.
In campionat, “catalanii” au castigat ultimele trei jocuri, insa continua sa ramana la 10 puncte in spatele liderului Real Madrid, ocupand locul secund cu 54 de puncte. Barcelona a avut un meci mult mai dificil decat se astepta in weekendul precedent pe acest teren contra lui Gijon, lipsa lui Messi observandu-se in jocul “catalanilor”, penultima formatie din Primera jucand de la egal la egal cu trupa lui Guardiola pana in ultimul sfert de ora de joc.
Leverkusen inca mai spera la o clasare in primele trei echipe la finele sezonului din Bundesliga, “aspirinele” aflandu-se pe pozitia a cincea in clasament cu 40 de puncte, la sapte lungimi de ultima echipa aflata pe podium, Gladbach. Jucatorii lui Robert Dutt s-au mobilizat foarte bine dupa esecul din tur contra Barcelonei, castigand urmatoarele trei meciuri din campionat, ultimul chiar in propriul fief cu Bayern Munchen, scor 2-0. Sanse destul de mici pentru nemti, asta daca tinem cont ca Barcelona n-a mai piedut un meci in Liga Campionilor pe teren propriu din 2009, atunci cand Rubin Kazan producea una din marile surprize ale editiei respective, rusii castigand aici cu 2-1. In plus, Leverkusen are un parcurs extrem de slab in partidele jucate departe de casa in Liga Campionilor, in faza grupelor echipa lui Dutt pierzand doua din cele trei jocuri externe, singurul punct fiind “smuls” de pe terenul lui Genk in urma unei remize, scor 1-1, iar ultima victorie dateaza de aproape un deceniu, succes obtinut in anul 2002 pe terenul israelienilor de la Maccabi Haifa, scor 2-0 intr-un meci din faza grupelor.
Mijlocasul Thiago va lipsi de la gazde, acesta accidentandu-se la antrenamentele nationalei Spaniei. O alta absenta este cea a lui Abidal, locul francezului urmand a fi luat de Adriano, in timp ce Alexis Sanchez si-a rupt muschiul coapsei in partida cu Gijon si va fi indisponibil. Puyol a fost odihnit in meciul din weekend cu Gijon si va evolua contra “aspirinelor” inca din primul minut, la fel se va intampla si cu Messi si Busquets care vor incepe ca titulari dupa ce acestia n-au jucat cu Gijon din cauza unor suspendari. La oaspeti, Robin Dutt va fi fara trio-ul format din Sidney Sam, Michael Ballack si Tranquillo Barnetta, toti fiind accidentati, in timp ce fundasul croat Vedran Corluka este putin probabil sa evolueze. Eren Derdiyok a revenit dupa o accidentare care l-a tinut pe bara o luna, atacantul elvetian evoluand toata repriza secunda in meciul din weekend contra lui Bayern.
Stefan Kiessling a recunoscut ca sansele formatiei sale de a ajunge in sferturi sunt destul de mici, insa acesta a afirmat ca vor face tot posibilul sa-i incurce pe “catalani” pentru a iesi cu fruntea sus din aceasta dubla mansa. Internationalul elvetian a mai spus ca desi echipa sa se multumea la inceputul sezonului si cu un loc de Europa League in campionat, acum obiectivul s-a schimbat, Leverkusen tintind locul patru ocupat de Schalke, pozitie ce asigura prezenta in play-off-ul Ligii Campionilor.
Catalanii au castigat precedentele noua partide jucate acasa contra echipelor din Germania,  Bayern fiind ultima formatie care s-a impus aici in anul 1999, scor 2-1. Ultima confruntare intre cele doua formatii pe acest teren a fost castigata de Barcelona in 2003 cu 2-0, acesta fiind singurul joc in care Leverkusen n-a reusit sa inscrie din cele cinci partide directe contra “catalanilor” pana acum. Avand in vedere ca oaspetii n-au ce pierde, un gol marcat de formatia lui Robin Dutt pare un pariu de luat in calcul, mai ales ca Barcelona a incasat gol in ultimele patru jocuri din campionat.
Barcelona – Bayer Leverkusen echipe probabile:
Barcelona (4-3-3): Valdes – Alves, Puyol, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Fabregas, Messi, Cuenca
Leverkusen (4-2-3-1): Leno – Schwaab, Friedrich, Toprak, Kadlec – Reinartz, Bender – Castro, Augusto, Schurrle – Kiessling

Barcelona – ultimele 5 rezultate
Sat 11/02/12 PRD Osasuna 3 – 2 Barcelona

Tue 14/02/12 LCU Leverkusen 1 – 3 Barcelona

Sun 19/02/12 PRD Barcelona 5 – 1 Valencia

Sun 26/02/12 PRD Atletico Madrid 1 – 2 Barcelona

Sat 03/03/12 PRD Barcelona 3 – 1 Sporting Gijón

Bayer Leverkusen – ultimele 5 rezultate
Sat 11/02/12 BUN Dortmund 1 – 0 Leverkusen

Tue 14/02/12 LCU Leverkusen 1 – 3 Barcelona

Sat 18/02/12 BUN Leverkusen 4 – 1 Augsburg

Sat 25/02/12 BUN FC Köln 0 – 2 Leverkusen

Sat 03/03/12 BUN Leverkusen 2 – 0 Bayern Munchen


Barcelona vs Bayer Leverkusen – intalniri directe
Tue 14/02/12 LCU Leverkusen 1 – 3 Barcelona

Tue 11/03/03 LCU Barcelona 2 – 0 Leverkusen

Wed 27/11/02 LCU Leverkusen 1 – 2 Barcelona

Wed 17/10/01 LCU Barcelona 2 – 1 Leverkusen

Tue 25/09/01 LCU Leverkusen 2 – 1 Barcelona