Radio Zu
Ponturi 1X2
luni, 9 ianuarie 2012
Coincidente de la atentatul din 11 septembrie 2001
1) New York City are 11 litere
2) Afghanistan are 11 litere
3) Ramsin Yuseb (teroristul care a amenintat ca o sa distruga Turnurile gemene) are 11 litere
4) George W Bush are 11 litere
5) Turnurile gemene, formeaza un 11
Pana acum, totul poate fi vazut ca si o pura coincidenta, dar de aici, in poi, lucrurile se fac mai interesante:
1) New York este al 11-lea stat american
2) Primul avion care a "intrat" in Turnurile gemene era volul n°11
3) Volul n°11 purta 92 de calatori. 9+2=11
4) Volul 77 care a intrat in Turnurile gemene purta 65 calatori. 6+5=11
5) Tragedia a avut loc in data de 11 septembrie sau in data de 9/11 (data americana)
6) Data este identica cu numarul de urgenta american. 9+1+1=11
Coincidenta? Continua sa citesti si dupa, fa-ti o idee personala.
1) Numarul total de victime, din avioanele deturnate este 254. 2+5+4=11
2) 11 septembrie este al 254-lea numar din calendarul din acel an. 2+5+4=11
3) Madrid a fost atacat in data de 11/3/2004. 1+1+3+2+4=11
4) Madrid a fost atacat 911 zile dupa cel din america
Aici se fac lucrurile mult mai misterioase:
Steagul statului New York... http://ro.wikipedia.org/wiki/Steagul..._New_York,_SUA
Un verset luat din Coran:
"Pentru ca este scris ca un fiu al arabiei o sa trezeasca un vultur infricosator.
Mania vulturului o sa patrunda pana pe pamantul lui Allah; in acest timp persoanele
tremurau disperate: pentru ca mania vulturului o sa curate pamantul lui Allah si-o sa fie pace."
Acesta este versul n°9.11 din Coran.
Nu va-ti convins inca? Face-ti acest experiment...
Deschide-ti Microsoft Word
1. Scrie (cu litere mari) Q33 NY. E numarul primului
avion care a "intrat" in Turnurile gemene
2. Schimba dimensiunea literei, mareste-o pana la 48
3. schimba caracterul actual, in WINGDINGS...
Friptura de porc
__Ingrediente:__
Carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru.
__Preparare:__
Carnea de porc, avind fibrele impregnate cu grasime, se preteaza oricare parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase, ca sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se leaga cu sfoara. Dupa aceea, carnea proaspata sau congelata, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul. Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentininndu-i fragezimea. Cind friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos; astfel isi pastreaza mai bine aroma. Friptura se serveste cu diverse garnituri sau salate.
Ardei umpluti
_Ingrediente:__
12 ardei graşi mijlocii, 750 g carne macră, 1 felie de pâine, 1 ceapă, 3 linguri orez, 1 linguriţă mărar tocat, sare, 2 linguri untură, 1 lingură bulion, 1 linguriţă făină, 2 linguri smântână, 1 ceaşcă apă.
Se dă carnea şi o felie de pîine muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii. Separat se prăjesc în puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină apă şi se amestecă cu carnea. Se aleg ardei graşi. Se taie un capac în jurul codiţei, se curăţă de seminţe. Dacă ardeii sunt iuţi, se opăresc în apă clocotită, în care se ţin cinci minute. Se scurg bine şi se umplu cu tocătură.
Înainte de a fi aşezaţi cu sos în cratiţă, după ce se umplu, ardeii trebuie prăjiţi într-o tigaie cu puţină untură. Se aşază în cratiţă şi se toamă deasupra un sos făcut din făină, bulion de roşii şi apă. Se acoperă şi se pun să fiarbă înăbuşit la cuptor. Înainte de a servi, se pun două, trei linguri de smântână sau se serveşte smântâna separat în sosieră.
Ciorba de peste
__Ingrediente:__
1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mare, 1-2 ardei grasi, 2 rosii de marime mijlocie, bors sau zeama de varza, zeama sau sare de lamiie, sau otet, leustean, untdelemn, sare.
__Preparare:__
Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza, sau cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert. Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.
Pastrav cu lamaie
Ingredientele Necesare:
2 pastravi,
o lamaie,
sare si piper,
faina,
100 gr de unt,
o legatura de patrunjel tocat.
Mod De Preparare:
Pastravii se curata bine si se stropesc cu zeama de lamaie si pe interior si pe exterior, lamaile se pot da prima oara pe razatoare pentru a obtine coaja de lamaie, apoi se taie felii pe lung.
Pestii se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina.
Stratul de faina trebuie sa fie foarte subtire, pentru a face o crusta frumoasa, aurie. Bateti pastravul usor pentru a indeparta excesul de faina.
Se incinge untul intr-o tigaie intinsa si se prajesc pastravii, pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos. Se pune si coaja de lamaie si se stropesc pastravii din cand in cand cu untul din tigaie.
Pastravii se servesc calzi, alaturi de feliile de
lamaie si presarati cu patrunjelul tocat.
O garnitura excelenta pentru acest preparat sunt cartofii natur sau orezul basmati.