O competitie mai putin obisnuita, menita sa aduca in prim plan talentul in design al italienilor la capitolul "mic dejun", a fost organizata la Torino, prezentand cesti spectaculoase de cappuccino.
Demne de toata admiratia, aranjamentele realizate de artistii desenului in lapte si cacao au prezentat imagini atat de surprinzatoare pentru cestile lor de cappuccino, incat acestea ar putea fi numite veritabile "capodopere", relateaza La Stampa.
Timp de doua zile, Torino s-a transformat in capitala micului dejun traditional italian, care e constituit dintr-un produs de patiserie cu sau fara umplutura, alaturi de aromata cafea "stretto" sau un delicios cappuccino, decorat cu maiestrie prin combinatia de zahar, cacao, lapte sau frisca.
Pentru a reusi o astfel de performanta, este nevoie de ani si ani de exercitiu, dar mai cu seama de pasiune si daruire pentru o meserie care cere abilitate si mult bun gust, atat la propriu, cat si la figurat.
Anul acesta insa, torinezii au fost nevoiti sa acorde titlul de cel mai talentat preparator de cappuccino unei tinere chinezoaice, in varsta de 18 ani, pe numele sau Lele Yang, care "se joaca" de-a desenul in lapte si cacao inca din copilarie, in localul parintilor sai din Courgne, precizeaza sursa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu