Radio Zu


Ponturi 1X2

duminică, 22 ianuarie 2012

GALERIE FOTO: HIPOTERMIA, pericolul care le ameninţă pe tinerele din întreaga lume



GALERIE FOTO: HIPOTERMIA, pericolul care le ameninţă pe toate tinerele din întreaga lume
Pe lângă consumul exagerat de alcool, un alt pericol le pândeşte pe adolescentele din Marea Britanie, în sezonul rece: îmbrăcate sumar, ele riscă să facă hipotermie şi chiar să moară pe străzi, scrie The Sun.
Medicii spun că numărul tinerelor tratate de hipotermie creşte în fiecare an, pentru că acestea nu conştientizează pericolele la care se expun, când temperatura corpului lor scade de la 37 la 35 de grade.
The Sun scrie că hipotermia poate fi greu de depistat, pentru că simptomele acesteia sunt similare beţiei. "Primele simptome sunt confuzia mentală şi lipsea coordonării. Dar urmările pot fi periculoase şi chiar mortale", explică Joe Mulligan de la Crucea Roşie.

Totuşi, tinerele refuză să conştientizeze pericolul. "Când vine vorba de frig, e doar o chestie mentală, nu?", spune Lucy, promoteriţă în Newcastle. "Nu o să mă vedeţi nici moartă într-o haină de blană, chiar dacă ninge. Mi-e puţin frig, dar vreau să arăt cel mai bine. Oricum, după două-trei băuturi nu mai simţi frigul", spune şi Jade.
De altfel, medicii avertizează că alcoolul le poate face pe fete să le fie prea cald, motiv pentru care se dezbracă şi mai mult, scrie The Sun. "Când bei, vasele sangvine se dilată, iar pielea se încălzeşte. Devii dezorientat şi te dezbraci. Dar, vasele fiind dilatate, pierzi căldură mult mai repede", a explicat dr. Carol Cooper.

În ciuda eforturilor medicilor, tinerele nu se dezmint. "Credeam că hipotermia e ceva de care te îmbolnăveşti doar dacă eşti explorator", spune Michelle (18 ani), care recunoaşte însă că a început să tremure şi i s-a făcut rău după ce a ieşit aproape dezbrăcată iarna pe stradă.
De altfel, The Sun scrie că o femeie din Marea Britanie a şi murit după ce a ieşit în frig îmbrăcată sumar. Incidentul s-a petrecut în 2010, când femeia de 33 de ani, mamă a doi copii, mergea spre casă după ce fusese în club.

O femeie a fost violată de un şobolan!

Elizabeth Ndodayemzini a trecut prin clipe groaznice, despre care nu ai fi crezut că se pot întâmpla vreodată: femeia din Zimbabwe a fost violată de un şobolan. Sau, cel puţin, aşa susţine ea.
Elizabeth s-a plâns cunoscuţilor că nu mai ştie ce să facă şi cum să procedeze, deoarece încă din 2010 în locuinţa ei a apărut un şobolan pe care nu poate să îl prindă, să îl omoare, să îl alunge şi animalul o mai şi violează.
"M-am trezit într-o noapte când simţeam că face cineva sex cu mine. Am dat cu mâna să dau bărbatul la o parte, dar nu era nimeni. În schimb am văzut şobolanul. Am vrut să îl prind şi a fugit şi s-a ascuns sub o pernă", a povestit îngrozită femeia, a cărei poveste nu este crezută decât de câţiva ciudaţi.
Mai nou, Elizabeth se plânge acum că şobolanul a început să îi fure şi din bani.