Radio Zu


Ponturi 1X2

joi, 8 martie 2012

Fotbal – Europa League – Atletico Madrid vs Besiktas !!!

Joi 8 martie 2012,  Vicente Calderon din Madrid va gazdui cu incepere de la ora 20:00 confruntarea dintre Atletico Madrid si Besiktas, aceasta fiind prima mansa a optimilor Europa League. Peste o saptamana va avea loc si returul pe Inonu Stadyum din Istanbul.
Formatia antrenata de Diego Simeone primeste prima sansa la calificarea in sferturile de finala, asta desi cele doua formatii nu traverseaza cea mai buna perioada in campionatele interne. Atletico a ajuns la patru remize in ultimele cinci meciuri din Primera Division, picand pana pe locul noua in clasament cu 33 de puncte. Oaspetii nu o duc nici ei prea grozav in Turcia, vin dupa doua esecuri consecutive, acumuland doar un succes in ultimele sapte runde, cel de pe teren propriu de la mijlocul lunii trecute, 3-2 cu Genclerbirligi. “Vulturii negrii” ocupa pozitia a patra cu 49 de puncte, la egalitate cu Trabzonspor care se afla pe trei.
Spaniolii au avut un parcurs excelent in faza grupelor, acumuland 13 puncte si terminand detasat pe prima pozitie, singurul esec fiind consemnat pe terenul celor de la Udinese, scor 1-2. Atletico a intalnit-o in 16-imi pe Lazio intr-o dubla care parea mai mult decat echilibrata. Nu a fost insa asa, echipa lui Diego Simeone a facut spectacol in prima mansa de pe Olimpico, Falcao cu o dubla si Adriano aducandu-le victoria cu scorul de 3-1, iar returul a fost la fel de facil, de data asta italienii ne reusind sa puncteze, Godin marcand unicul gol al partidei imediat dupa pauza. Gazdele au bifat astfel cea de-a sasea victorie consecutiva pe teren propriu in aceasta competitie, in patru dintre meciuri neprimind gol. Ultima echipa care s-a impus pe Calderon in Europa League a fost Aris Salonic (3-2), in grupele editiei 2010/2011.
Besiktas a intalnit-o pe Braga in runda precedenta, in primul meci disputat in deplasare formatia lui Carlos Carvalhal impunandu-se cu 2-0, iar succesul din retur cu 1-0 al portughezilor nu le-a fost de ajuns pentru a trimite meciul macar in prelungiri, astfel turcii si-au depasit performanta din editia trecuta a Europa League, cand au ajuns doar pana in 16-imi unde au fost zdrobiti practic de catre Dinamo Kiev, 8-1 la general.
Tanarul portar al celor de la Atletico Madrid, Thibaut Courtois a declarat ca desi vin dupa cinci partide fara victorie, jocul echipei a fost unul destul de bun, iar jucatorii au incredere ca pot obtine un rezultat pozitiv astazi. Acesta a catalogat-o pe Besiktas drept o formatie buna, cu jucatori experimentati, iar daca nu vor castiga prima mansa le va fi foarte greu in returul de la Istanbul tinand cont ca suporterii “vulturilor negrii” sunt uni dintre cei mai fanatici din Europa, iar atmosfera va fi cu siguranta una incendiara.
Absente importante in ambele tabere pentru acest joc. Diego Simeone nu poate conta pe trei jucatori de baza: Antonio Lopez, Diego si Arda Turan fiind accidentati, in timp ce mijlocasul brazilian Paulo Assuncao este suspendat. La oaspeti vor lipsi Egemen Korkmaz si Roberto Hilbert, ambii accidentati, iar atacantul portughez Hugo Almeida nu a facut deplasarea cu echipa la Madrid, acesta nefiind inca recuperat dupa o accidentare.
Atletico Madrid nu a pierdut pe acest teren contra unei formatii din Turcia in aceasta competitie, in timp ce Besiktas n-a castigat pe terenul unei formatii iberice in cele sapte tentative, obtinand doar o remiza in 2002 pe terenul celor de la Alaves. De cand Diego Simeone a preluat echipa in luna decembrie, Atletico a suferit doar o infrangere, venita la sfarsitul lunii trecute contra Barcelonei, scor 1-2.
Atletico Madrid – Besiktas echipe probabile:
Atletico Madrid (4-2-3-1): Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe – Suarez, Tiago – Adrian, Gabi, Koke – Falcao
Besiktas (4-3-2-1): Gonen – Toraman, Sivok, Sidnei, Gulum – Kavlak, Ernst, Uysal – Quaresma, Simao – Almeida

Atletico Madrid – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Lazio 1 – 3 Atletico Madrid

Sun 19/02/12 PRD Sporting Gijón 1 – 1 Atletico Madrid

Thu 23/02/12 CUU Atletico Madrid 1 – 0 Lazio

Sun 26/02/12 PRD Atletico Madrid 1 – 2 Barcelona

Sat 03/03/12 PRD Sevilla 1 – 1 Atletico Madrid

Besiktas – ultimele 5 rezultate 
Tue 14/02/12 CUU Braga 0 – 2 Besiktas

Sun 19/02/12 SUL Besiktas 3 – 2 Genclerbirligi

Thu 23/02/12 CUU Besiktas 0 – 1 Braga

Sun 26/02/12 SUL Galatasaray 3 – 2 Besiktas

Sun 04/03/12 SUL Besiktas 1 – 2 Trabzonspor

Fotbal – Europa League – Manchester United vs Athletic Bilbao !!!

Astazi 8 martie 2012, pe ”Teatrul Viselor” Manchester United primeste vizita lui Athletic Bilbao in mansa tur din optimile Europa League.
Dupa ce a pierdut acasa mansa retur din 16-imile Europa League, United a obtinut punctaj maxim in cele doua deplasari din Premier League, la Norwich si Tottenham. Apararea este principala ingrijorare a gazdelor, United primind cel putin un gol in cinci din ultimele sase partide jucate in toate competitiile. Probleme pentru Manchester United atunci cand vine vorba de meciurile jucate in Europa pe Old Trafford in acest sezon. Formatia pregatita de Alex Ferguson a reusit o singur victorie in cele patru jocuri de acasa, cu Otelul Galati. Managerul ”dracilor rosii” a declarat ca acesta este jocul care trebuie sa dea desteptarea, spunand despre adversara de astazi ca este o echipa foarte buna. Anderson poate reveni in primul 11, brazilianul fiind refacut dupa accidentarea suferita in urma cu doua luni. Chris Smalling si Tom Cleverley sunt de asemenea apti de joc, dar Paul Scholes rateaza acest joc.
Bilbao a trecut de Lokomotiv Moscova datorita golurilor marcate de Muniain. Acesta a marcat golul de onoare in esecul din Rusia, 1-2, dar si golul calificarii din retur. Dupa victoria cu Lokomotiv, Bilbao a obtinut patru puncte in jocurile cu Villareal (2-2) si Real Sociedad (2-0), ajungand pe locul 5 in La Liga, la o lungime de ultimul loc ce duce in Liga Campionilor. Bilbao nu a primit gol in trei din ultimele patru jocuri, dar in deplasare are cate doua goluri incasate in patru din ultimele cinci jocuri, in toate competitiile. Fundasul Fernando Amorebieta este suspendat pentru acest joc, dupa ce a fost eliminat in mansa retur din 16-imi. Pe langa acesta mai absenteaza Aitor Ocio, Carlos Gurpegi si Xabi Castillo. Mijlocasul Ander Itturraspe a ratat derbyul basc cu Real Sociedad, dar este apt petnru acest joc si probabil va lua loc pe banca de rezerve. Fernando Llorente a marcat doar doua din totalul de 19 reusite din acest sezon in Europa League. Bascii au jucat sapte meciuri pana in prezent in Anglia, obtinand doar o remiza.
Ultima intalnire dintre cele doua echipe a avut loc in februarie 1957, cand United s-a impus cu 3-0.
Diferenta dintre cele doua echipe este clar in favoarea lui United, dar pentru a reusi un rezultat pozitiv ”dracii rosii” trebuie sa faca un joc bun.
Manchester United – Athletic Bilbao echipe probabile
Manchester United (4-4-2): De Gea – Fabio, Smalling, Ferdinand, Evra – Nani, Carrick, Giggs, Park – Hernandez, Rooney
Athletic Bilbao (4-2-3-1): Iraizoz – Iraola, San Jose, Ekiza, Aurtenetxe – Martinez, Herrera – Susaeta, De Marcos, Muniain – Llorente

Manchester United – ultimele 5 rezultate

Sat 11/02/12 PRL Manchester Utd 2 – 1 Liverpool

Thu 16/02/12 CUU Ajax Amsterdam 0 – 2 Manchester Utd

Thu 23/02/12 CUU Manchester Utd 1 – 2 Ajax Amsterdam

Sun 26/02/12 PRL Norwich 1 – 2 Manchester Utd

Sun 04/03/12 PRL Tottenham 1 – 3 Manchester Utd

Athletic Bilbao – ultimele 5 rezultate

Thu 16/02/12 CUU Lokomotiv Moskva 2 – 1 Athletic Bilbao

Sun 19/02/12 PRD Athletic Bilbao 3 – 0 Malaga

Thu 23/02/12 CUU Athletic Bilbao 1 – 0 Lokomotiv Moskva

Sun 26/02/12 PRD Villarreal 2 – 2 Athletic Bilbao

Sun 04/03/12 PRD Athletic Bilbao 2 – 0 Real Sociedad

Bilete pariate 8 Martie !!!




Bilete 08.03.2012

Meciuri la alegere !!!

Meciuri la alegere !!

PR/Met.Kharkov - Olympiakos - X - Cota 2.05 Win !!!
PSF/Standard L. - Hannover - 2 - Cota 2.00 Lost !!!
PR/Twente - Schalke - X - Cota 2.05 Win !!!
(TG)Atl. Madrid - Besiktas - Peste 3.5 , Cota 2.50 Win !!!

 

Bilete 08.03.2012

Fotbal – Europa League – Twente vs Schalke

Un meci destul de echilibrat se anunta joi 8 martie 2012 pe De Grolsch Veste din Enschede, acolo unde Twente va da piept cu Schalke in mansa tur din cadrul optimilor Europa League, partida fiind programata sa inceapa la ora 20:00. Mansa retur se va disputa peste o saptamana pe Veltins-Arena din Gelsenkirchen.
Fostele adversare ale Stelei in 16-imi, respectiv in grupe, se dueleaza intr-o dubla mansa ce se anunta foarte echilibrata, insa nemtii pleaca cu prima sansa la accederea in sferturi, asta desi Twente este favorita in primul joc.
Formatia lui Steve McClaren abordeaza acest joc cu un moral excelent dupa victoria din ultima runda din Eredivisie chiar in fieful celor de la PSV, scor 6-2. Cu acest succes Twente a urcat pe locul doi in ierarhie cu 48 de puncte, la egalitate cu PSV si la doar un punct de liderul Alkmaar care are si un meci mai mult disputat. Gazdele au ajuns astfel la cinci victorii consecutive in toate competitiile, iar in patru dintre partide n-au inacasat gol. Nu acelasi lucru se poate spune si despre oaspeti, formatia lui Huub Stevens pierzand ultimele doua jocuri din campionat, ambele disputate in deplasare. “Minerii” continua insa sa ramana pe pozitia a patra in clasament, cu 44  de puncte, ultimul loc ce asigura prezenta in play-off-ul Ligii Campionilor, insa Leverkusen s-a apropiat foarte mult, la doar patru lungimi, dupa cele trei succese la rand obtinute de “aspirine”.
Calificata fara emotii dintr-o grupa relativ usoara, Twente a intalnit-o pe Steaua in 16-imi, olandezii castigand ambele dispute cu acelasi scor, 1-0, insa jocul echipei lui McClaren n-a impresionat deloc, elevii lui Ilie Stan eliminandu-se practic singur prin greselile imense pe care le-au facut in cele doua partide. Desi dupa tragerea la sorti disputa cu cehii de la Viktoria Plzen din 16-imi parea o misiune relativ usoara pentru “mineri”, nu a fost insa deloc asa, dupa 1-1 in Cehia, Schalke a inceput foarte bine mansa retur deschizand scorul in primele 10 minute prin Huntelaar, iar cum atacantul oaspetilor Bakos vazuse cartonasul rosu dupa o ora de joc, toti isi puneau problema diferentei de scor cu care trupa lui Huub Stevens se va impune. Golul egalizator al lui Rajtoral inscris cu doua minute inainte de finalul jocului le-a dat insa planurile peste cap nemtilor, numai Huntelaar reusind sa aduca linistea cu doua reusite in prelungirile meciului, olandezul reusind astfel al doilea hatrick de cand se afla la Schalke. Batavii au castigat toate cele trei jocuri din faza grupelor disputate pe acest teren, in schimb golul incasat in deplasarea de la Plzen a fost primul pentru Schalke in partidele disputate departe de acasa in aceasta editie a Europa League.
Denny Landzaat si Andrej Rendla vor absenta din tabara gazdelor din cauza unor accidentari, in timp ce atacantul Wesley Verhoek a revenit din nou la antrenamentele echipei dupa o accidentare. Steve McClaren se pare ca va folosi aceeasi formatie ca si in derby-ul cu PSV din weekend, singura schimbare posibila ar putea aparea in linia mediana acolo unde Dwight Tiendalli l-ar putea inlocui pe Tim Cornelisse. Oaspetii nu pot conta poate pe cel mai in forma jucator al lor in acest moment,  Klaas-Jan Huntelaar suferind o accidentare groaznica in partida amicala disputata de reprezentativa Olandei in compania Angliei, atacantul lovindu-se cap in cap cu Smaling, ambii suferind o comotie cerebrala. Astfel in atacul lui Schalke este anuntat ca titular Marica deoarece Jefferson Farfan este suspendat din cauza cumului de cartonase galbene. Benedikt Howedes nu va face nici el deplasarea in Olanda, suferind o ruptura musculara in partida din weekend de la Freiburg si va fi indisponibil in jur de trei saptamani. “Stalpul” apararii nemtilor, Christoph Metzelder este si el accidentat, astfel Stevens va fi nevoit sa joace cu japonezul Uchida.
Twente a ajuns in ediatia trecuta a acestei competitii pana in sferturile de finala, acolo unde a fost eliminata de Villarreal, 8-2 la general in favoarea “submarinului galben”. Nemtii au disputat pana acum patru partide pe terenul formatiilor batave, nereusind sa castige vreun joc. O singura data s-au mai intalnit cele doua combatante intr-un meci oficia. Se intampla asta tot in Europa League in 2010, mai exact in grupe, Twente impunandu-se pe acest teren cu 2-1. Wielaert si Perez au punctat pentru olandezi, in timp ce Asamoah marca unicul gol al lui Schalke.
Twente – Schalke echipe probabile:
Twente (4-3-3): Mihaylov – Cornelisse, Douglas, Wisgerhof, Rosales – Fer, Janssen, Brama – Chadli, De Jong, John
Schalke (4-3-3): Hildebrand – Uchida, Matip, Papadopoulos, Fuchs – Hoger, Jones, Obasi – Raul, Draxler, Marica

Twente – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Steaua Bucureşti 0 – 1 Twente Enschede

Sun 19/02/12 ERE SBV Vitesse 1 – 4 Twente Enschede

Thu 23/02/12 CUU Twente Enschede 1 – 0 Steaua Bucureşti

Sun 26/02/12 ERE Twente Enschede 1 – 0 FC Utrecht

Sun 04/03/12 ERE PSV Eindhoven 2 – 6 Twente Enschede

Schalke – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Viktoria Plzen 1 – 1 Schalke 04

Sun 19/02/12 BUN Schalke 04 4 – 0 Wolfsburg

Thu 23/02/12 CUU Schalke 04 G 3 – 1 Viktoria Plzen

Sun 26/02/12 BUN Bayern München 2 – 0 Schalke 04

Sat 03/03/12 BUN Freiburg 2 – 1 Schalke 04

Fotbal – Europa League – Valencia vs PSV !!!


Astazi 8 martie 2012, de la ora 22:05 Mestalla este gazda primei manse din optimile Europa League, Valencia urmand sa o intalneasca pe PSV. Se intalnesc doua formatii cu evolutii inconstante in ultima perioada, care nu mai termina de peste o luna un joc la egalitate.
Valencia dupa ce a eliminat-o pe Stoke din 16-imile Europa League cu un dublu 1-0 a obtinut o victorie in urmatoarele doua jocuri din La Liga. Aceasta a venit in weekendul precedent, pe terenul nou-promovatei Granada, tot cu 1-0. In ultimele noua jocuri ”liliecii” au primit gol doar in jocurile cu Barcelona (de doua ori in cupa si o data in La Liga) si in precedenta partida de pe Mestalla, 1-2 cu Sevilla. Unai Emery nu se poate baza in acest joc pe Ever Banega, Sergio Canales si Hedwiges maduro, care sunt de mai mult timp accidentati. Fundasul dreapta Miguel va lipsi de asemenea dupa ce s-a accidentat luna trecuta. Locul sau va fi luat de Bruno.
PSV vine dupa un esec umilitor in Eredivisie, 2-6 acasa cu Twente, desi formatia din Enschede a evoluat mai bine de 40 de minute cu un om in minus. Onoarea lui PSV a fost salvata de Toivonen care a reusit o dubla, dar primul gol a venit cand tabela arata un incredibil 0-4. In Europa League PSV a trecut in 16-imi de Trabzonspor cu scorul general de 6-2. In ambele masnse olandezii au primit gol. Daca iese neinvinsa din dubla mansa cu Valencia, PSV poate ajunge la un an de invincibilitate in Europa League. Precedentul esec a venit pe 7 aprilie 201, in partida de la Lisabona cu Benfica. Erik Pieters va reveni in linia de start dupa accidentarea care l-a tinut pe tusa pentru aproximativ patru luni. Internationalul olandez a revenit din postura de rezerva in jocul din weekend. Fret Rutten are tot lotul valid pentru acest joc.
Cele doua echipe s-au intalnit in editia 1999/2000 din Liga Campionilor. A fost 1-1 in Olanda si 2-0 pe Mestalla. Fundasul lui PSV, Wilfred Bouma si veteranul ”liliecilor” David Albelda au evoluat si in acele jocuri. Anul trecut, in luna iulie, PSV si Valencia au disputat un joc de verificare, Pablo Piatti si Aritz Aduriz marcand golurile prin care spaniolii se impuneau cu 2-0.
Valencia – PSV echipe probabile
Valencia (4-2-3-1): Guaita – Bruno, Rami, Ruiz, Mathieu – Topal, T. Costa – Feghouli, Jonas, Jordi Alba – Soldado
PSV (4-2-3-1): Isaksson – Manolev, Marcelo, Bouma, Pieters – Wijnaldum, Strootman – Labyad, Toivonen, Mertens – Matavz

Valencia – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Stoke 0 – 1 Valencia

Sun 19/02/12 PRD Barcelona 5 – 1 Valencia

Thu 23/02/12 CUU Valencia 1 – 0 Stoke

Sun 26/02/12 PRD Valencia 1 – 2 Sevilla

Sun 04/03/12 PRD Granada 0 – 1 Valencia

PSV – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Trabzonspor 1 – 2 PSV Eindhoven

Sun 19/02/12 ERE FC Groningen 3 – 0 PSV Eindhoven

Thu 23/02/12 CUU PSV Eindhoven 4 – 1 Trabzonspor

Sun 26/02/12 ERE PSV Eindhoven 3 – 2 Feyenoord

Sun 04/03/12 ERE PSV Eindhoven 2 – 6 Twente Enschede

Bilete 08.03.2012