Radio Zu


Ponturi 1X2

miercuri, 18 ianuarie 2012

Insomnia duce la imbatranire!!!!!

Insomnia duce la imbatranire

Potrivit National Sleep Foundation, aproape sapte din 10 americani au probleme frecvente cu somnul si majoritatea nu au nici un diagnostic clar in aceasta situatie.
In prezent mai mult de unul din trei oameni recunosc ca dorm mai putin de 7 ore pe noapte.
Putini oameni sunt constienti de faptul ca acest deficit de somn este o amenintare grava pentru sanatatea lor.
De fapt motivele principale ale acestui fapt sunt stresul zilnic, ritmul de viata, presiunea de la locul de munca si imbatranirea.
Somniferele nu sunt cele mai bune solutii in acest caz, pentru ca aceste medicamente au efecte secundare si pot crea dependenta.
Oamenii au nevoie de somn ca orice este viu pe planeta noastra si se pare ca elixirul tineretii ar fi tocmai somnul linistit, acesta fiind vital pentru intretinerea si repararea organismului si a mintii.

Somnul este de fapt un proces dinamic, cu trei etape distincte variind de la un somn usor la un somn profund si, in final, la miscarea rapida a ochilor (REM).

Un ciclu de somn complet durează 90 - 110 minute in medie.

In timpul somnului profund, activitatea creierului care controleaza emotiile, procesele decizionale si interactiunile sociale se opreste. Un somn profund, are rolul de a forma imunitatea corporala.

Studiile au descoperit, de asemenea, o relatie intre cantitatea, calitatea somnului si problemele de sanatate.


De exemplu, somnul insuficient afecteaza secretia hormonului de crestere care este legat de obezitate.
Tensiunea arteriala scade, de obicei, in timpul ciclului de somn; cu toate acestea, un somn intrerupt poate afecta negativ aceasta scadere normala, conducand la hipertensiune arteriala si probleme cardiovasculare.
In plus, somnul insuficient afecteaza abilitatea organismului de a utiliza insulina, care poate contribui la aparitia diabetului zaharat.

Insomnia afectează 20-40 la suta dintre adultii americani, aceasta stare ducand la depresie, hipertensiune arteriala, obezitatea, osteoporoza, si dezechilibre hormonale, cum ar fi sindromul premenstrual, infertilitate si simptomele menopauzei.
 

Cum se combate insomnia fara chimicale:

 

Complexul de Vitamina B, ajuta la inducerea somnului si sprijina reactiile biochimice importante in organism, foarte buna si in cazul picioarelor obosite;


Extractul de Valeriana - o planta cunoscuta pentru efectele calmante asupra sistemului nervos;
 

Magneziu ajuta in activitatea celulara, asigurand relaxare si un somn linistit;
 


Vitamina E
- pentru a face mai eficienta secretia de melatonina. Melatonina - in forma naturala ea este eliberata de glanda pineala a organismului, provocand un somn linistit;
 

L-theanine, un aminoacid derivat al unuia dintre neurotransmitatorii creierului, recunoscut pentru crearea unui sentiment de relaxare prin reducerea stresului si anxietatii.
Folosit pe scara larga in Japonia, L-theanine a fost numit ca supliment alimentar in SUA.
 


Antioxidantii induc starea de somn:



"Oxidarea" ar putea fi un alt cuvant pentru "imbătranire". Ganditi-va la un fier ruginit, sau la o felie de mar care prinde o culoare maro.
Un antioxidant eficient ar putea ajuta la restabilirea echilibrului intern al corpului si a linistii in timpul somnului.

Oamenii de stiinta au descoperit ca somnul sanatos este una dintre beneficiile suplimentare in urma consumului de fructe sau a suplimentelor extrase din concentrate de fructe .


Recent, un supliment nou si natural, a aparut pe piata americana, medicamentul este numit Nytex si este creat de catre medicul, Dr. Nikos Linardakis.
Acest supliment contine Suntheanine L-theanine, Procidin, o pulbere brevetata ca fiind un puternic antioxidant.
Conform Dr. Linardakis, Nytex, ajuta in inducerea tuturor fazelor de somn.
Noapte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu