Radio Zu


Ponturi 1X2

luni, 9 ianuarie 2012

Pastrav cu lamaie


Ingredientele Necesare:

2 pastravi,
o lamaie,
sare si piper,
faina,
100 gr de unt,
o legatura de patrunjel tocat.


Mod De Preparare:

Pastravii se curata bine si se stropesc cu zeama de lamaie si pe interior si pe exterior, lamaile se pot da prima oara pe razatoare pentru a obtine coaja de lamaie, apoi se taie felii pe lung.
Pestii se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina.
Stratul de faina trebuie sa fie foarte subtire, pentru a face o crusta frumoasa, aurie. Bateti pastravul usor pentru a indeparta excesul de faina.

Se incinge untul intr-o tigaie intinsa si se prajesc pastravii, pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos. Se pune si coaja de lamaie si se stropesc pastravii din cand in cand cu untul din tigaie.
Pastravii se servesc calzi, alaturi de feliile de
lamaie si presarati cu patrunjelul tocat.
O garnitura excelenta pentru acest preparat sunt cartofii natur sau orezul basmati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu