Radio Zu


Ponturi 1X2

luni, 16 ianuarie 2012

Prima reactie a presedintelui Traian Basescu in legatura cu protestele din ultimele zile


Traian Basescu
Presedintele Basescu s-a intalnit luni cu unii candidati la un post de consilier de stat la Presedintie. Unii dintre acestia spun ca seful statului le-a vorbit si despre protestele de strada din ultimele zile.
Potrivit acestora, Traian Basescu spune ca recentele proteste sunt rezultatul masurilor de austeritate luate de autoritati, scrie Mediafax.
Jurnalistii nu avut acces la intalnirea cu candidatii, iar, dupa intalnire, cu cateva exceptii, concurentii au evitat sa ofere detalii cu privire la subiectele abordate.
"A recunoscut ca este o miscare sociala datorata masurilor de austeritate impuse, ca o reflexie a masurilor de austeritate prelungita. Domnul presedinte a sustinut ca aceste masuri au fost necesare. Fata de alte partide, care umblau la bani publici pentru a preveni prostestele, alocau sume din ce in ce mai mari, dansul a zis ca, pentru a avea un control asupra costurilor si bugetului, doreste sa indrepte tara pe o situatie buna si nu sa se inrautateasca situatia, prin alocarea de sume nejustificate", a spus unul dintre candidatii la postul de consilier de stat la Presedintie.
El a precizat ca seful statului nu le-a vorbit despre viziunea lui despre solutia de incetare a protestelor, sustinand ca subiectul a fost abordat in momentul in care le vorbea despre realizarile sale si despre masurile de austeritate.
"Nu a fost un interviu. Sa spunem ca a fost o prelegere. Ne-a vorbit despre viziunea lui referitor la cum vede Romania în urmatorii doi ani. A fost chiar OK. A vorbit un pic si despre proteste. Sigur ca da. Nu a vorbit despre opinia personala a dumnealui. S-a referit mai mult la lucrurile care au fost facute si ce urmeaza sa fie facute. De proteste, exact, nu avea rost sa se aminteasca acum, doar s-a punctat", a spus o alta candidata, absolventa de Sociologie si Jurnalism.
Aproximativ 290 de persoane si-au exprimat interesul de a face parte din staff-ul presedintelui Romaniei, marea majoritate fiind tineri cu studii in strainatate, a declarat, vineri, Valeriu Turcan, purtator de cuvant al presedintelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu