Radio Zu


Ponturi 1X2

luni, 23 ianuarie 2012

Siteul MegaUpload.com a fost inchis!!!


MegaUpload.com a fost inchis
MegaUpload.com a fost inchis
WASHINGTON- Siteul Megaupload.com a fost oprit, iar operatorii sai au fost acuzati in SUA ca au functionat ca o intreprindere internationala de crima organizata si ca au facut piraterie masina la nivel mondial cu numeroase tipuri de drepturi de autor.
Departamentul de Justitie din SUA si BFI-ul au pus sub acuzare compania Megaupload Limited pentru ca a generat peste 175 de milioane de dolari din infractiuni si a provocat mai mult de 500 milioane dolari prejudiciu proprietarilor dreptului de autor.
“Aceasta actiune este printre cele mai mari cauze penale aduse dreptului de autor vreodata. Introdusa de catre Statele Unite in mod direct, legea se refera la utilizarea necorespunzatoare a unui depozit public de materiale care a comis o crima dreptului de ,” au declarat agentiile intr-o declaratie comuna.
Atat persoane fizice cat si doua societati – Rapidshare Ltd. si Vestor Ltd.-au fost puse sub acuzare de un mare juriu din Virginia, pe data de 05 ianuarie.
Acuzatiile sunt: conspiratie de frauda, ​​conspiratie pentru a comite incalcarea drepturilor de autor, conspiratie pentru a comite spalare de bani si doua capete de acuzare de fond de incalcarea drepturilor de autor penale.
Indivizii se confrunta fiecare cu o pedeapsă maxima de 20 de ani de inchisoare pentru acuzatia de comitere de frauda, ​​cinci ani de inchisoare pentru acuzatia de incalcarea drepturilor de autor, 20 de ani de inchisoare pentru acuzaţia de spalare de bani si cinci ani de inchisoare pentru fiecare dintre acuzatiile de fond de incalcarea drepturilor de autor penale.

Acuzare sustine ca gruparea este condus de , alias Schmitz Kim si Tim Vestor Jim, 37 de ani, reprezentata de companii din Hong Kong si .
Fondatorul Megaupload Ltd, cel care este director si actionar unic al Vestor Ltd., este suspect ca a transferat interese de proprietate in site-uri Mega-afiliate, inclusiv Megarotic.com, Megaporn.com, Megavideo.com si Megaclick.com.
In plus un numar de politisti, au facut o razie la 10 locuinte si l-au mai arestat pe seful de la marketing, Finn Batato, de 38 de ani, pe seful departamentului tehnic si cofondator megaupload Mathias Ortmann, de 40 de ani, dar si pe un angajat, Bram van der Kolk, alias Bramos, de 29 de ani. De asemenea, Andrus Nomm, 32 de ani, cetatean din Estonia care este un programator de software si sef al diviziei de dezvoltare de software, un rezident al Tarilor de Jos si Noua Zeelanda, care supraveghea programul si structura retelistica a bazei de date pentru site-urile “Mega”.
Com, Batato, Ortmann si van der Kolk au fost arestaţi astazi, in Auckland, Noua Zeelanda, de catre Autoritatile din Noua Zeelanda, care a executat mandate de arestare provizorie solicitata de Bencko SUA. Echternach si Nomm raman in libertate.
Astazi, datorita aplicarii legiiau fost emise mai mult de 20 de mandate de perchezitie in SUA si in alte opt tari, confiscand aproximativ 50 milioane dolari in active, si site-urile vizate care se aflau pe serverele Megaupload din Ashburn, Virginia, Washington, Tarile de Jos si Canada. In plus, Curtea din Virginia (USA), a ordonat confiscarea a numelor de domenii asociate cu 18 presupuse conspiratii.
Siteul MegaUpload.com a fost evaluat ca avand peste un miliard de vizite, mai mult de 150 de milioane de utilizatori inregistrati, 50 de milioane de vizitatori pe zi, si reprezinta 4% din traficul total de pe Internet. Acuzare sustine ca site-ul a fost structurat pentru a descuraja marea majoritate a utilizatorilor sai sa utilizeze Megaupload pentru a pastrate pe termen lung sau cu caracter personal prin eliminarea automata a continutul care nu a fost descarcat in mod regulat.
Megaupload in prezent este angajat intr-un proces cu “Universal” pentru un clipul video de promovare, iar Universal incerca sa il scoata de pe YouTube.
Site-urile web ale Departamentului de Justitie si Universal Music Group care au fost implicate in litigii cu Megaupload, ar fi fost sparte de grupul de hackeri Anonymous. Aceste actiuni au aparut ca raspuns la actiunile impotriva Megaupload.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu