Radio Zu


Ponturi 1X2

luni, 16 ianuarie 2012

VIOLENŢE, VANDALISM, HAOS în Bucureşti, în a treia zi de proteste! LIVE REPORT

UPDATE ORA 01:00 Ultimii protestatari sunt împărştiaţi, centrul Capitalei e devastat: maşini incendiate, garduri rupte, magazine şi bănci vandalizate. Primarul general a fost "în inspecţie"
UPDATE ORA 00:45 Protestatarii care au mai rămas în Piaţa Universităţii sunt urcaţi în dube şi duşi la Poliţie. La miezul nopţii, în centrul Capitalei mai erau aproximativ 200 de manifestanţi dispersaţi
UPDATE ORA 23:55 O coloană de maşini de poliţie a blocat Bulevardul Dimitrie Cantemir, pentru a preveni o altă mişcare a protestatarilor spre Bulevardul Tineretului. 40 de manifestanţi au fost duşi la secţii. Numărul răniţilor a ajuns la 15, până în acest moment. Forţele de ordine îi evacuează pe protestatari.
UPDATE ORA 23:42 Aproximativ 20 de agresori care au aruncat cu pietre au fost identificaţi şi duşi la secţiile de poliţie.
UPDATE ORA 23:00 Mai multe magazine din zona Universitate - Unirii au fost vandalizate; violeneţele au reizbucnit după o perioadă de scurtă acalmie.
UPDATE ORA 22:50 Forţele de ordine au pus tunurile cu apă pe manifestanţi; centrul Capitalei este incediat, pompierii sting focurile aprinse de unii protestatari.
UPDATE ORA 22:30 Jandarmii au făcut baricadă între Universitate şi Unirii; brigăzile S.P.I.R au fost scoase pe străzi, scutierii încearcă să disperseze protestatarii.
UPDATE ORA 22:04 Violenţele au reizbucnit în faţa Spitalului Colţea. Grupuri de craioveni şi braşoveni, opriţi în drumul lor spre Capitală, conform România TV. Jandarmii şi-au suplimentat efectivele cu forţe de ordine venite din provincie.
UPDATE ORA 21:35 Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al jandarmeri, spune că protestatarii au vandalizat centrul Bucureştiului. Studenţii ajunşi în Piaţa Universităţii nu au fost lăsaţi să treacă de cordoanele de jandarmi.
UPDATE ORA 21:04 Noi grupuri de protestatari se îndreaptă spre zona de foc, încercând să-i atace şi ei pe jandarmi. Mai multe incendii au izbucnit în zona Unirii, iar traficul este blocat şi pe bulevardul Cantemir.
UPDATE ORA 20:56 Violenţele continuă în Piaţa Unirii, unde protestatarii îi atacă pe jandarmi, cu pietre şi s-au extins şi pe Calea Călăraşilor.
UPDATE ORA 20:50 Un nou incendiu izbucnit, de această dată, în Piaţa Unirii. 6 răniţi se află deja la spital. 300 de studenţi s-au adunat în Regie şi se îndreaptă spre Piaţa Universităţii, conform Antena 3.
UPDATE ORA 20:44 Jandarmii se pregătesc de o nouă intervenţie în forţă, cu arme cu care vor lansa gaze lacrimogene, asupra protestatarilor din zona Centrului Vechi.

UPDATE ORA 20:20 Centrul Capitalei e vandalizat de nucleul dur de protestatari. Manifestanţii încearcă să facă baricade din garduri şi chioşcuri; mai multe focuri au fost aprinse
UPDATE ORA 20:10 Manifestanţii de la Universitate sunt împinşi de jandarmi, spre zona Unirii, unde îi aşteaptă un alt dispozitiv de forţe de ordine.
UPDATE ORA 20:00 Violenţele s-au exins, mai mulţi oameni au fost răniţi, iar forţele de ordine au ridicat protestatari cu dubele. Acum, teatrul de război s-a extins până în apropiere de zona Unirii.
UPDATE ORA 19:55 Cu efectivele mărite, jandarmii se pregătesc de un atac prin învăluire, de o înăbuşire a manifestaţiei, încercând să-i ia pe oameni prin surprindere. "Războiul" dintre protestatari şi jandarmi s-a extins pe bulevardul I.C. Brătianu, spre Piaţa Unirii.
UPDATE ORA 19:52 Primele arestări: mai multe persoane au fost ridicate de poliţie; jandarmii pregătesc o intervenţie în forţă
UPDATE ORA 19:50 Oamenii care au protestat paşnic până la momentul în care un grup masiv de tineri a intrat în conflict cu Jandarmeria îndeamnă la calm
UPDATE ORA 19:45 grupul dur al protestatarilor, format din aproximativ 300 de persoane, s-a retras din zona centrală; jandarmeria a dublat numărul iniţial
UPDATE ORA 19:26 Mai mulţi răniţi la Piaţa Universităţii, unde e în toi o adevărată bătălie între protestatari şi forţele de ordine. Aerul a devenit irespirabil din cauza gazelor lacrimogene.
UPDATE ORA 19:20 Protestatarii au aruncat cu petarde, pietre şi garduri. Din cauza flăcărilor, hainele unui jurnalist au luat foc.
UPDATE ORA 19:08 Protestatarii au blocat trei tramvaie în Timişoara. În Iaşi, Galaţi, Slobozia, Cluj şi Târgu Mureş oamenii au ieşit cu sutele pe străzi. 400 de studenţi din Bucureşti s-au alăturat mitingului din Piaţa Universităţii.
UPDATE ORA 19:01 Aproximativ 1.300 de oameni protestează în Piaţa Universtităţii din Bucureşti, în timp ce în Timişoara 1.500 de manifestanţi au blocat un bulevard. La Braşov, unei femei i s-a făcut rău şi a fost chemată ambulanţa.
UPDATE ORA 18:07 Aproximativ 800 de oameni sunt în Piaţa Universităţii, în timp ce 300 de jandarmi sunt pregătiţii să intervină, în cazul în care spiritele se încing. Salvarea a venit în centrul Bucureştiului, după ce unei femei i s-a făcut rău.
UPDATE ORA 18:00 La Bucureşti, forţele speciale sunt pregătite să intervină din nou. La Cluj, primele incidente!
UPDATE ORA 17:35 Violenţe în centrul Clujului, unde ninge şi unde s-au adunat câteva mii de oameni. La Bucureşti sunt acum aproximativ 600 de oameni adunaţi în Piaţa Universităţii
UPDATE ORA 16:40 -  400 de studenţi vin în Piaţa Universităţii. "Fără violenţă!", acesta este sloganul sub care protestatarii s-au adunat, din nou, în centrul Capitalei.
UPDATE ORA 15:29 Premierul Emil Boc a ajuns la Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, unde îl vizitează pe jandarmul rănit grav la protestele de aseară.
UPDATE ORA 15:25 - Incident la Timişoara! Un bărbat aflat în mijlocul manifestanţilor a încercat să facă un contra protest de unul singur, strigând lozinci pro-Băsescu. Atitudinea sa i-a iritat pe ceilalţi protestatari care au fost la un pas să-l linşeze, fiind scos din mulţime de jandarmi.
UPDATE ora 14.30 - Jandarmiii au început să monteze garduri de protecţie în jurul celor peste 100 de oameni au ajuns deja în Piata Universităţii din Capitală pentru a continua protestul de aseară.
UPDATE ora 14.10 - Peste 100 de oameni au ajuns deja în Piata Universităţii din Capitală. Între timp, apar informaţii noi despre grupul de instigatori care aseara ar fi venit la protest cu pietre în sacoşă.
UPDATE ora 13:50
- Protestatarii se strâng din nou în centrul Capitalei. Jandarmeria face apel la calm
UPDATE ora 12:00 -  Protestele continuă în toată ţara, în ciuda apelului la calm făcut de reprezentanţii jandarmeriei în urmcă cu câteva minute. Dacă la Bucureşti manifestanţii abia încep să se strângă în Piaţa Universităţii, ieşenii au ieşit deja în stradă.
Aproximativ 150 de protestatari au venit deja în Piaţa Unirii din Iaşi şi scandează "Jos Băsescu", afişând şi un banner pe care scrie "SMURD salvează oameni, Băsescu îi omoară". De asemenea, ei flutură mai multe steaguri tricolore. Acest protest este asumat de ONG-uri, Asociaţia Surzilor, PSD Iaşi şi sindicatele din sănătate. Potrivit bzi.ro, la manifestare sunt prezente câteva zeci de efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali. Tot la Iaşi, în faţa Palatului Culturii este programat un protest autorizat, asumat de organizaţia PNL Iaşi. Grupul care se va strânge la Palatul Culturii ar urma apoi să plece în marş către centrul oraşului şi să se unească apoi cu cel care se află deja în Piaţa Unirii.
Şi la Cluj-Napoca au început să se adune oameni, în centrul oraşului aflându-se deja 50 de oameni, iar la Alba-Iulia, aproximativ 60 de persoane s-au adunat pe străzile centrale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu