Radio Zu


Ponturi 1X2

marți, 7 februarie 2012

Cum cresti traficul pe blog?

De fapt titlul era mai lung si suna cam asa: Ce faci sa ai mai mult trafic si cum ajungi sa vinzi spatiu de reclama pe blog?
Sunt un blogger nou in online-ul romanesc, am citit tot ce s-a putut citi despre optimizare si metode de promovare, unele le-am aplicat cu succes, pe altele inca le experimentez. Nu sunt eu cel care a descoperit apa calda si nici nu vreau sa reinventez roata, asa ca tot ce veti citi mai jos sunt experiente personale, testate de mine.
Ce faci sa ai mai mult trafic pe blog?
Ultimul studiu arata ca in Romania sunt 60.000 de bloguri, asta oficial, neoficial sunt mai multe. Asadar, cum faci sa iesi din anonimat? Orice blogger isi doreste sa aiba trafic, adica sa fie citit. Unul din secrete succesului este sa scrii zilnic, daca se poate si de 2-3 ori pe zi. Un alt aspect foarte important este ce scrii sau despre ce scrii. Marea majoritate a bloggerilor din Romania se pricep la orice, toti scriu  de la politica, mondenitati, … pana la aspecte din viata personala. Unii au succes, altii nu. Poate pentru ca pe nimeni nu intereseaza ce-au mancat ei aseara sau cum si-au petrecut week-endul si cu cine. Sau poate intereseaza.
Cum spuneam mai sus, scrie des si scrie despre lucruri care-ti plac si la care te pricepi. Incearca apoi sa-ti creezi un brand, posteaza comentarii pe bloguri si daca vei comenta inteligent vei obtine vizitatori noi. Poate esti un viitor Zoso, poate chiar scrii mai bine ca el, dar nu te ajuta cu nimic daca nu esti descoperit si citit.
O alta tehnica foarte buna este sa ceri un review despre blogul tau. Nu fa asta daca nu ai scris macar 30 de posturi, sa aiba lumea ce citi. Blog review poti cumpara sau obtine gratuit, depinde doar de tine si de buget. Daca vizitatorii gasesc lucruri interesante la tine pe blog vor reveni. In urma unui review poti sa castigi sau sa pierzi si singurul vinovat esti tu.
O alta tehnica importanta este sa scrii articole foarte bune, ca bune scriu toti. Un articol foarte bun genereaza mult trafic si despre asta-i vorba, nu? Un articol foarte bun nu trece niciodata neobservat, lumea il va prelua si te va cita ca sursa. Sunt putini cei care scriu articole geniale, dar si cand o fac se bucura de notorietate si de promovare maxima. Avantajul cand scrii genial este ca lumea te pune in blogroll, pentru a te citi zilnic. Nu doar bloggerii te vor citi ci si vizitatorii lor, si asta inseamna trafic.
O alta sursa de trafic poate veni din retelele sociale. Am testat-o si pe asta si la mine nu prea a functionat. Nu va descurajati, poate la voi merge.
Daca scrii un articol bun, posteaza-l in agregatoarele de link-uri. Agregatoarele pot genera trafic imens, conteaza foarte mult calitatea articolului pe care-l publici.
Am dat drumul la blog de 3 luni si la inceput eu eram singurul vizitator. Dupa ce am aplicat metodele de mai sus am ajuns la 300 de unici pe zi. Stiu ca e putin dar 300 e mai bine decat unul singur. Imaginati-va ce trafic veti avea voi care deja aveti cateva mii dupa ce veti aplica aceste metode.
Cum ajungi sa vinzi spatiu de reclama pe blog?
Toti ne-am facut bloguri pentru a scoate un ban. Unii au ales sa-si puna reclame de la Google, altii vand articole platite, unii vand link-uri iar altii fac barter . Toti incercam sa ne monetizam cat mai bine blogul.
Mai exista o categorie de bloggeri care vand spatiu de reclama pe bani adevarati. Nu sunt multi in Romania, cam 100 as aprecia eu. Cum ii aleg pe ei firmele care vor sa cumpere spatiu de reclama? Raspunsul e simplu: Trafic si Notorietate. Cu cat traficul e mai mare, cu atat sansele ca intr-o zi sa ti se propuna o colaborare sunt mai mari.
Daca vrei sa ai succes in on-line, fa-ti un nume si un renume. Respecta-i pe altii daca vrei respect. Scrie articole si comentarii de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu