Radio Zu


Ponturi 1X2

luni, 27 februarie 2012

Top 10 locuri periculoase pentru a-ti petrece vacanta!!!

10. Haiti
haiti
In ciuda schimbarilor guvernamentale din 2004, Haiti este in continuare asediat de greve si demonstratii. Deoarece politia nu pare a fi o forta de speriat in aceasta regiune, mai multe orase sunt practic controlate de capii crimei organizate. De parca nu ar fi destul, apa si energia electrica sunt la discretie iar natiunile unite si alte organe abilitate nu intervin si nu protejeaza turistii din aceasta tara.
9. Rusia
Rusia
Bineinteles, nu vorbim de capitala Rusiei, Moscova sau alte orase din aceasta regiune, insa Caucaz este o parte a Rusiei foarte instabila unde violenta si luptele de gherila sunt la ele acasa. Au fost numeroase cazuri in care turistii au fost rapiti de teroristi cerand rascumparare de la guvern sau familiile lor.

8. Burundi
Burundi
Burundi este in razboi civil inca din 1993, rebelii si fortele armate luptandu-se continuu. Grupari criminale sunt angajate in furturi de masini si jafuri, acest lucru fiind tratat aproape cu indiferenta. Daca vrei sa mergi cu masina acolo sau sa-ti tii toti banii la tine, nu e cea mai inspirata idee.
7. Sudan
Sudan
Oare cum arata o tara cu 6 milioane de locuitori si doar 3 spitale?
Cam asa ar fi descrierea Sudanului:
Localizat in , Sudan ofera o varietate de boli exotice, majoritatea mortale, unele putand fi intalnite doar in aceasta regiune. Ebola si Malaria sunt cele care intampina cel mai des populatia, insa putem intalni si Viermele de Guineea care se dezvolta intestinal si se hraneste cu proteine si vitamine.
Daca nu v-am convins, un alt punct de “atractie” ar fi regimul militar islamic ce detine puterea inca din 1956 de cand Sudan a devenit dependenta. Atacurile teroriste sunt periodice insa luptele intre armata si militantii islamisti raman constante.
6. Columbia
Columbia
Columbia este singura tara din america de sud care are iesire la ambele oceane: Atlantic si Pacific, oferind posibilitatea unui surfing excelent.
Dar… hai sa vedem cateva date despre Columbia:
- Este una dintre cele mai violente tari din lume
- Sunt raportate peste 2300 de turisti in fiecare an
- In jur de 8 jafuri stradale, 2 jafuri armate asupra bancilor, 87 de crime si 204 atacuri asupra persoanelor in fiecare ZI
5. Papua Noua Guinee
Noua Guinea
Daca iti doresti sa vizitezi o tara insulara, poate ca Papua Noua Guinee nu e chiar destinatia perfecta. Statisticile spun ca este printre primele tari in materie de crime, in special comise in portul Moresby. Jafurile armate, furturile de masini si alte infractiuni sunt familiare.
Daca totusi va hotarati sa ajungeti pe aici, inchiriati o masina pentru ca transportul public e destul de periculos.
4. Somalia
Somalia
Somalia poate fi considerata un fel de jungla a turismului. Aici nu gasesti ambasade sau alte corpuri diplomatice la care sa te adresezi daca ai probleme. Turistii si jurnalistii sunt atacati in mod frecvent iar vapoarele din aceasta zona sunt preluate de pirati pentru jafuri sau recompense.
3. Pakistan
Pakistan
Inca de la infiintarea statului, Pakistanul a fost inconjurat de conflicte, gruparile de militanti extremisti din aceasta zona luptand contra fortelor americane armate. Deseori si civilii sunt prinsi la mijloc, fiind victime ale vechiului conflict.
2. Afganistan
Somalia
Cred ca toata lumea stie de ce ar trebui sa se fereasca de Afganistan: Rapiri, asasinari, atacuri teroriste etc. Totusi, am o prietena care a stat in Afganistan 6 luni intr-un internship si a ajuns cu bine acasa, dar primea telefoane de informare cand nu trebuie sa iasa din casa(zile, ore, perioade, locuri etc), a avut probleme cu viza ca nu o mai lasa sa se intoarca acasa s.a….deci, mai bine stati departe de Afganistan.
1.Irak
Irak
Irakul chiar nu e o tara care merita vizitata acum (daca nu esti reporter). Razboiul din Irak si atacurile criminale ale rebelilor ucid civili in fiecare zi si nu da semne ca s-ar termina prea curand.
E periculos sa ajungi acolo daca esti roman… dar daca esti turist american, chiar nu-mi dau seama…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu