Radio Zu


Ponturi 1X2

joi, 8 martie 2012

Fotbal – Europa League – Twente vs Schalke

Un meci destul de echilibrat se anunta joi 8 martie 2012 pe De Grolsch Veste din Enschede, acolo unde Twente va da piept cu Schalke in mansa tur din cadrul optimilor Europa League, partida fiind programata sa inceapa la ora 20:00. Mansa retur se va disputa peste o saptamana pe Veltins-Arena din Gelsenkirchen.
Fostele adversare ale Stelei in 16-imi, respectiv in grupe, se dueleaza intr-o dubla mansa ce se anunta foarte echilibrata, insa nemtii pleaca cu prima sansa la accederea in sferturi, asta desi Twente este favorita in primul joc.
Formatia lui Steve McClaren abordeaza acest joc cu un moral excelent dupa victoria din ultima runda din Eredivisie chiar in fieful celor de la PSV, scor 6-2. Cu acest succes Twente a urcat pe locul doi in ierarhie cu 48 de puncte, la egalitate cu PSV si la doar un punct de liderul Alkmaar care are si un meci mai mult disputat. Gazdele au ajuns astfel la cinci victorii consecutive in toate competitiile, iar in patru dintre partide n-au inacasat gol. Nu acelasi lucru se poate spune si despre oaspeti, formatia lui Huub Stevens pierzand ultimele doua jocuri din campionat, ambele disputate in deplasare. “Minerii” continua insa sa ramana pe pozitia a patra in clasament, cu 44  de puncte, ultimul loc ce asigura prezenta in play-off-ul Ligii Campionilor, insa Leverkusen s-a apropiat foarte mult, la doar patru lungimi, dupa cele trei succese la rand obtinute de “aspirine”.
Calificata fara emotii dintr-o grupa relativ usoara, Twente a intalnit-o pe Steaua in 16-imi, olandezii castigand ambele dispute cu acelasi scor, 1-0, insa jocul echipei lui McClaren n-a impresionat deloc, elevii lui Ilie Stan eliminandu-se practic singur prin greselile imense pe care le-au facut in cele doua partide. Desi dupa tragerea la sorti disputa cu cehii de la Viktoria Plzen din 16-imi parea o misiune relativ usoara pentru “mineri”, nu a fost insa deloc asa, dupa 1-1 in Cehia, Schalke a inceput foarte bine mansa retur deschizand scorul in primele 10 minute prin Huntelaar, iar cum atacantul oaspetilor Bakos vazuse cartonasul rosu dupa o ora de joc, toti isi puneau problema diferentei de scor cu care trupa lui Huub Stevens se va impune. Golul egalizator al lui Rajtoral inscris cu doua minute inainte de finalul jocului le-a dat insa planurile peste cap nemtilor, numai Huntelaar reusind sa aduca linistea cu doua reusite in prelungirile meciului, olandezul reusind astfel al doilea hatrick de cand se afla la Schalke. Batavii au castigat toate cele trei jocuri din faza grupelor disputate pe acest teren, in schimb golul incasat in deplasarea de la Plzen a fost primul pentru Schalke in partidele disputate departe de acasa in aceasta editie a Europa League.
Denny Landzaat si Andrej Rendla vor absenta din tabara gazdelor din cauza unor accidentari, in timp ce atacantul Wesley Verhoek a revenit din nou la antrenamentele echipei dupa o accidentare. Steve McClaren se pare ca va folosi aceeasi formatie ca si in derby-ul cu PSV din weekend, singura schimbare posibila ar putea aparea in linia mediana acolo unde Dwight Tiendalli l-ar putea inlocui pe Tim Cornelisse. Oaspetii nu pot conta poate pe cel mai in forma jucator al lor in acest moment,  Klaas-Jan Huntelaar suferind o accidentare groaznica in partida amicala disputata de reprezentativa Olandei in compania Angliei, atacantul lovindu-se cap in cap cu Smaling, ambii suferind o comotie cerebrala. Astfel in atacul lui Schalke este anuntat ca titular Marica deoarece Jefferson Farfan este suspendat din cauza cumului de cartonase galbene. Benedikt Howedes nu va face nici el deplasarea in Olanda, suferind o ruptura musculara in partida din weekend de la Freiburg si va fi indisponibil in jur de trei saptamani. “Stalpul” apararii nemtilor, Christoph Metzelder este si el accidentat, astfel Stevens va fi nevoit sa joace cu japonezul Uchida.
Twente a ajuns in ediatia trecuta a acestei competitii pana in sferturile de finala, acolo unde a fost eliminata de Villarreal, 8-2 la general in favoarea “submarinului galben”. Nemtii au disputat pana acum patru partide pe terenul formatiilor batave, nereusind sa castige vreun joc. O singura data s-au mai intalnit cele doua combatante intr-un meci oficia. Se intampla asta tot in Europa League in 2010, mai exact in grupe, Twente impunandu-se pe acest teren cu 2-1. Wielaert si Perez au punctat pentru olandezi, in timp ce Asamoah marca unicul gol al lui Schalke.
Twente – Schalke echipe probabile:
Twente (4-3-3): Mihaylov – Cornelisse, Douglas, Wisgerhof, Rosales – Fer, Janssen, Brama – Chadli, De Jong, John
Schalke (4-3-3): Hildebrand – Uchida, Matip, Papadopoulos, Fuchs – Hoger, Jones, Obasi – Raul, Draxler, Marica

Twente – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Steaua Bucureşti 0 – 1 Twente Enschede

Sun 19/02/12 ERE SBV Vitesse 1 – 4 Twente Enschede

Thu 23/02/12 CUU Twente Enschede 1 – 0 Steaua Bucureşti

Sun 26/02/12 ERE Twente Enschede 1 – 0 FC Utrecht

Sun 04/03/12 ERE PSV Eindhoven 2 – 6 Twente Enschede

Schalke – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Viktoria Plzen 1 – 1 Schalke 04

Sun 19/02/12 BUN Schalke 04 4 – 0 Wolfsburg

Thu 23/02/12 CUU Schalke 04 G 3 – 1 Viktoria Plzen

Sun 26/02/12 BUN Bayern München 2 – 0 Schalke 04

Sat 03/03/12 BUN Freiburg 2 – 1 Schalke 04

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu