Radio Zu


Ponturi 1X2

miercuri, 7 martie 2012

Fotbal – Liga Campionilor – Barcelona vs Bayer Leverkusen (7/3/2012)


Barcelona are o misiune relativ usoara in returul de miercuri 7 martie 2012 din optimile Ligii Campionilor, “catalanii” urmand sa primeasca vizita celor de la Bayer Leverkusen, partida de pe Camp Nou fiind programata de la ora 21:45. In partida tur, disputata acum trei saptamani pe Bay Arena, formatia pregatita de Pep Guardiola s-a impus cu 3-1, Sanchez cu o dubla si Messi au decis in proportie foarte mare echipa calificata in sferturile de finala.
In campionat, “catalanii” au castigat ultimele trei jocuri, insa continua sa ramana la 10 puncte in spatele liderului Real Madrid, ocupand locul secund cu 54 de puncte. Barcelona a avut un meci mult mai dificil decat se astepta in weekendul precedent pe acest teren contra lui Gijon, lipsa lui Messi observandu-se in jocul “catalanilor”, penultima formatie din Primera jucand de la egal la egal cu trupa lui Guardiola pana in ultimul sfert de ora de joc.
Leverkusen inca mai spera la o clasare in primele trei echipe la finele sezonului din Bundesliga, “aspirinele” aflandu-se pe pozitia a cincea in clasament cu 40 de puncte, la sapte lungimi de ultima echipa aflata pe podium, Gladbach. Jucatorii lui Robert Dutt s-au mobilizat foarte bine dupa esecul din tur contra Barcelonei, castigand urmatoarele trei meciuri din campionat, ultimul chiar in propriul fief cu Bayern Munchen, scor 2-0. Sanse destul de mici pentru nemti, asta daca tinem cont ca Barcelona n-a mai piedut un meci in Liga Campionilor pe teren propriu din 2009, atunci cand Rubin Kazan producea una din marile surprize ale editiei respective, rusii castigand aici cu 2-1. In plus, Leverkusen are un parcurs extrem de slab in partidele jucate departe de casa in Liga Campionilor, in faza grupelor echipa lui Dutt pierzand doua din cele trei jocuri externe, singurul punct fiind “smuls” de pe terenul lui Genk in urma unei remize, scor 1-1, iar ultima victorie dateaza de aproape un deceniu, succes obtinut in anul 2002 pe terenul israelienilor de la Maccabi Haifa, scor 2-0 intr-un meci din faza grupelor.
Mijlocasul Thiago va lipsi de la gazde, acesta accidentandu-se la antrenamentele nationalei Spaniei. O alta absenta este cea a lui Abidal, locul francezului urmand a fi luat de Adriano, in timp ce Alexis Sanchez si-a rupt muschiul coapsei in partida cu Gijon si va fi indisponibil. Puyol a fost odihnit in meciul din weekend cu Gijon si va evolua contra “aspirinelor” inca din primul minut, la fel se va intampla si cu Messi si Busquets care vor incepe ca titulari dupa ce acestia n-au jucat cu Gijon din cauza unor suspendari. La oaspeti, Robin Dutt va fi fara trio-ul format din Sidney Sam, Michael Ballack si Tranquillo Barnetta, toti fiind accidentati, in timp ce fundasul croat Vedran Corluka este putin probabil sa evolueze. Eren Derdiyok a revenit dupa o accidentare care l-a tinut pe bara o luna, atacantul elvetian evoluand toata repriza secunda in meciul din weekend contra lui Bayern.
Stefan Kiessling a recunoscut ca sansele formatiei sale de a ajunge in sferturi sunt destul de mici, insa acesta a afirmat ca vor face tot posibilul sa-i incurce pe “catalani” pentru a iesi cu fruntea sus din aceasta dubla mansa. Internationalul elvetian a mai spus ca desi echipa sa se multumea la inceputul sezonului si cu un loc de Europa League in campionat, acum obiectivul s-a schimbat, Leverkusen tintind locul patru ocupat de Schalke, pozitie ce asigura prezenta in play-off-ul Ligii Campionilor.
Catalanii au castigat precedentele noua partide jucate acasa contra echipelor din Germania,  Bayern fiind ultima formatie care s-a impus aici in anul 1999, scor 2-1. Ultima confruntare intre cele doua formatii pe acest teren a fost castigata de Barcelona in 2003 cu 2-0, acesta fiind singurul joc in care Leverkusen n-a reusit sa inscrie din cele cinci partide directe contra “catalanilor” pana acum. Avand in vedere ca oaspetii n-au ce pierde, un gol marcat de formatia lui Robin Dutt pare un pariu de luat in calcul, mai ales ca Barcelona a incasat gol in ultimele patru jocuri din campionat.
Barcelona – Bayer Leverkusen echipe probabile:
Barcelona (4-3-3): Valdes – Alves, Puyol, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Fabregas, Messi, Cuenca
Leverkusen (4-2-3-1): Leno – Schwaab, Friedrich, Toprak, Kadlec – Reinartz, Bender – Castro, Augusto, Schurrle – Kiessling

Barcelona – ultimele 5 rezultate
Sat 11/02/12 PRD Osasuna 3 – 2 Barcelona

Tue 14/02/12 LCU Leverkusen 1 – 3 Barcelona

Sun 19/02/12 PRD Barcelona 5 – 1 Valencia

Sun 26/02/12 PRD Atletico Madrid 1 – 2 Barcelona

Sat 03/03/12 PRD Barcelona 3 – 1 Sporting Gijón

Bayer Leverkusen – ultimele 5 rezultate
Sat 11/02/12 BUN Dortmund 1 – 0 Leverkusen

Tue 14/02/12 LCU Leverkusen 1 – 3 Barcelona

Sat 18/02/12 BUN Leverkusen 4 – 1 Augsburg

Sat 25/02/12 BUN FC Köln 0 – 2 Leverkusen

Sat 03/03/12 BUN Leverkusen 2 – 0 Bayern Munchen


Barcelona vs Bayer Leverkusen – intalniri directe
Tue 14/02/12 LCU Leverkusen 1 – 3 Barcelona

Tue 11/03/03 LCU Barcelona 2 – 0 Leverkusen

Wed 27/11/02 LCU Leverkusen 1 – 2 Barcelona

Wed 17/10/01 LCU Barcelona 2 – 1 Leverkusen

Tue 25/09/01 LCU Leverkusen 2 – 1 Barcelona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu