Radio Zu


Ponturi 1X2

miercuri, 18 ianuarie 2012

NASA anunta descoperiri noi

NASA anunta descoperiri noi
NASA a facut o descoperire extraordinara cu ajutorul razelor X ale observatorului numit Chandra. Aceasta descoperire a tinut intreg globul cu sufletul la gura, pentru ca initial NASA nu a facut publica descoperirea decat la conferinta de presa,anuntata cu cateva zile inainte, trebuie mentionat faptul ca singura data in istoria NASA cand aceasta a organizat o conferinta de presa a fost atunci cand au anuntat ca se va organiza o lansare a unei navete cu astronauti pe Luna. La conferinta de presa cei mai mari astrofizicieni ai lumii au anuntat ca s-a descoperit o gaura neagra formata destul de recent din explozia unei Supernove in Galaxia M100, iar aceasta creaza o oportunitate fantastica pentru lumea de stiinta sa inteleaga mai bine acest fenomen, modul acestora de formare si de evolutie, mai ales ca aceasta poate fi observata, spre deosebire de gaura neagra din mijlocul galaxiei noastre (Calea Lactee) localizata in Bratul Sagetatorului. Obiectul este o ramasita a SN 1979C, o Supernova din Galaxia M100 la o distanta de aproximativ 50 de milioane de ani lumina de Pamant. Observatorii de la Agentia Spatiala Europeana, Observatorul ROSAT Germania si satelitul NASA a descoperit o sursa de lumina care a ramas constanta in timpul observarii acesteia in perioada 1995 - 2007, ceea ce a dus la concluzia ca acea sursa de lumina vine de la o gaura neagra care se hraneste.

Ce este o Gaura Neagra?

In general vorbind, o gaura neagra, este o regiune din spatiu care are masa concentrata atat de mult in ea, incat nu exista nici o modalitate ca un obiect din apropiere sa scape de forta gravitationala a atractiei acesteia, nici macar lumina.


Cat de mare este o Gaura Neagra?

Exista doua cai diferite de a descrie marimea acesteia,in functie de dimensiune sau de cat spatiu poate inghite. Sa incepem cu dimensiunea gaurei negre: Nu exista nici o limita in principiu, dar fiind faptul ca aceasta este rezultatul unei explozii a unei stele masive ne putem astepta ca acestea sa masoare ca si steaua care a format-o. O masa tipic pentru o astfel de gaura neagra stelara ar fi de aproximativ 10 ori masa Soarelui, sau aproximativ 10 ^ {31} kilograme (10 ^ {31} înseamnă un 1 cu 31 de zerouri, după el, sau 10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.). Astronomii banuiesc ca unele pot cantari si aproximativ de 1 milion de ori mai mult decat Soarele nostru sau 10 ^ {36} kilograme. Cu cat este mai mare o gaura neagra cu atat aceasta poate sa inghita iar aceasta marime este proportionala cu masa acesteia, daca o gaura neagra cantareste de zece ori mai mult decat Soarele nostru raza acesteia va fi tot atat de mare. De exemplu o gaura neagra cu masa cat a Soarelui nostru va avea o raza de patru ori mai mare decat acesta, avand in vedere ca Soarele nostru are o raza de aproximativ 700.000 de kilometri.

Gaurile Negre Galactice

Astronomii considera ca Galaxia noastra - Calea Lactee contine milioane de gauri negre, oamenii de stiinta au descoperit o serie dintre aceste gauri negre. Aceste obiecte sunt stele binare care emit raze X. O stea binara este o pereche de stele care orbiteaza reciproc.


Este posibil ca o gaura neagra sa se poata transforma intr-o Gaura de Viermi?

Gaura de viermi este un spatiu care te poate transporta in timp si spatiul ales de cel care o foloseste. Teoretic este posibil ca o gaura neagra sa se poata transforma intr-o gaura de viermi dar aceasta are nevoie de gaura alba ca sa poata sa devina asa ceva. Gaura alba este inversiunea temporala a unei gauri negre, gaura neagra actioneaza ca o palnie care atrage materia de la orizontul ei iar gaura alba elimina materia din orizont. Acestea doua unindu-se rezulta o gaura de viermi - pe o parte intra materia si pe cealalta parte materia este expulzata in spatiu dar in alt timp.Oricum asa ceva nu a putut fi demonstrat stiintific sau cel putin nu a fost dat publicarii unui asemenea fapt, daca el ar fi fost descoperit. Cel care a dezbatut aceasta idee a gaurilor de viermi a fost Einstein, asta sa fi fost oare secretul descoperit de acesta si de care omenirea nu era inca pregatita sa il afle?


Oricum se ridica multe intrebari referitoare la modul in care cercetatorilor de la NASA au facut conferinta de presa si modul in care au raspuns la intrebarile ziaristilor. Este acest lucru un fenomen de care trebuie sa ne bucuram cu totii chiar daca cei mai multi dintre noi nici nu intelegem foarte bine aceste fenomene astronomice, adica poate fi o stire cu impact mondial? daca da? cum? daca nu? atunci de ce s-a actionat in acest mod? Mai exista si alte imagini din acest joc de care noi nu stim si nu s-a zis sau este doar o Teorie a Conspiratiei?


 2 imagini cu gauri negre
 



Galaxia noastra Calea Lactee si Sistemul nostru Solar




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu