Radio Zu


Ponturi 1X2

miercuri, 18 ianuarie 2012

Petrolul va ajunge un lux !!!!

 Petrolul va ajunge un lux




Saudi Aramco este compania de stat din Arabia Saudita, fiind cea mai mare corporatie care produce ulei crud. In anul 1932 s-a descoperit petrol in Bahrain, o mica insula din Golful Persic cunoscuta pana in secolul 16 si ca Provincia Bahrain. Saudi Aramco este infiintata in anul 1933 dupa ce guvernul saudit semneaza un contract de concesionare cu Standard Oil California in vederea explorari petrolului de pe teritoriul  Arabiei Saudite. Numele companiei a fost schimbat in anul 1944 din California Arabian Standard Oil Company in Arabian American Oil Company pe scurt Aramco. In anul 1950 regele Abdul Aziz amenintase ca v-a nationaliza petrolul tarii pentru ca Aramco sa fie deacord sa imparta profitul companiei.
In anul 2008 Saudi Aramco a implinit 75 de ani de cand a semnat acordul de concesiune dintre Regatul Arabiei Saudite si Standard Oil California. In anul 2009 Aramco a ajuns la maximum de productie de ulei crud de aproximativ de 12 milioane de barili pe zi.
Geologul Marion King in 1956 a dezvoltat teoria piramidei petrolului si analizand consumul pe ani s-a realizat ca productia de petrol a urcat pana in anul 2000 acesta fiind anul cu cea mai mare cantitate de petrol extrasa vre-o data.
Din 2000 pana in prezent, cantitatea de petrol extrasa a inceput sa scada estimandu-se ca pana in anul 2020 productia de petrol va ajunge ca productia din anul 1980, asta in timp ce populatia globului va fi dubla fata de anul 2000. In anul 2004 s-a inregistrat cel mai mare consum de petrol din istorie.
Vor reusi sursele de energie alternativa sa inlocuiasca la timp petrolul sau economia mondiala se va prabusi iar petrolul va ajunge un lux si un motiv de inceperea unui nou raboi mondial? Stie America ceva iar celelalte tari nu sau ignora raspunsul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu