Radio Zu


Ponturi 1X2

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Tragedia Titanicului se repetă! O navă italiană cu peste 4.000 de persoane a naugragiat. Încercări disperate de salvare! FOTO

Un vas de croazieră italian cu peste 4.000 de persoane la bord a naufragiat la sud de Toscana, existând cel puţin opt morţi, anunţă presa din Peninsulă.
Costa Concordia, care efectua o croazieră pe Mediterana, a naufragiat vineri seara pe un banc de nisip în apropiere de Insula Giglio, la sud de Toscana, având la bord 4.231 de persoane, între care numeroşi străini, dintre care majoritatea au fost evacuate, potrivit Pazei de Coastă.

Opt persoane au murit, iar altele au fost date dispărute, după ce au sărit în mare într-un moment de panică, atunci când nava a început să se încline într-o parte, a anunţat cotidianul Il Messaggero.

Luciano Castro, un martor, a declarat pentru agenţia Ansa că spre ora locală 21.30 (22.30, ora României), pasagerii "tocmai luau cina, când lumina s-a stins, s-a auzit o izbitură, iar apoi un zgomot puternic, după care tacâmurile au căzut pe jos".

Potrivit acestui martor, o femeie însărcinată a început să ţipe, iar copiii să plângă. Când a revenit lumina, comandantul a anunţat o pană la generatorul elecric şi a promis o reparaţie rapidă.

Însă pasagerii şi-au dat seama că nava se înclină pe o parte, după care echipajul a invitat toată lumea să îşi pună vestele de salvare şi să iasă pe punte, în sectorul şalupelor.

Ulterior s-a dat ordinul ca nava să fie părăsită, marcat cu şapte sunete de clopot scurte şi unul lung, potrivit martorului.

Un alt pasager, Mara Parmegiani, o jurnalistă, a descris "scene demne de Titanic", în care a avut loc o busculadă între persoanele evacuate, ţipete şi plânsete, potrivit Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu