Radio Zu


Ponturi 1X2

vineri, 24 februarie 2012

A mancat dintr-o conserva pe care o primise cu 64 de ani inainte !!

 
Un pensionar german a mancat dintr-o conserva cu untura, veche de 64 de ani. Temerarul consumator a declarat ca alimentul inca era comestibil.
Pensionarul primise conserva cu untura, de productie americana, cu 64 de ani inainte, intr-un pachet de ajutor umanitar, transmite BBC.

Dupa ce a gustat din respectivul aliment, pensionarul Hans Feldmeier a descoperit ca acesta inca era comestibil.

"Nu am vrut sa o arunc", a spus germanul in varsta de 87 de ani. Mai mult, expertii privind siguranta alimentelor, din orasul in care locuieste pensionarul, Rostock, in nordul Germaniei, au declarat ca untura de porc era inca buna pentru a fi consumata.

Pensionarul este un fost farmacist si a decis sa guste untura din cauza dezbaterilor referitoare la legatura dintre datele de expirare si siguranta alimentara.


Hans Feldmeier era student in anul 1948, cand Statele Unite ale Americii conduceau un urias program de ajutorare a reconstructiei Germaniei, grav afectata dupa al Doilea Razboi Mondial. Studentul de atunci a pastrat conserva respectiva pentru situatiile in care ar fi avut nevoie urgenta de ea.

Un expert a declarat ca alimentul avea un aspect mai degraba nisipos, era aproape fara gust sau miros si greu de dizolvat. Cu toate acestea, a constatat ca era comestibil, incercand personal untura, pe o felie de paine neagra.

Expertul alimentar a precizat ca aceasta intamplare i-ar putea determina pe unii sa se gandeasca de doua ori inainte sa arunce mancarea imediat dupa trecerea termenului de expirare.

Trebuie spus ca respectiva conserva nu avea inscris un termen de expirare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu