Radio Zu


Ponturi 1X2

joi, 8 martie 2012

Fotbal – Europa League – Atletico Madrid vs Besiktas !!!

Joi 8 martie 2012,  Vicente Calderon din Madrid va gazdui cu incepere de la ora 20:00 confruntarea dintre Atletico Madrid si Besiktas, aceasta fiind prima mansa a optimilor Europa League. Peste o saptamana va avea loc si returul pe Inonu Stadyum din Istanbul.
Formatia antrenata de Diego Simeone primeste prima sansa la calificarea in sferturile de finala, asta desi cele doua formatii nu traverseaza cea mai buna perioada in campionatele interne. Atletico a ajuns la patru remize in ultimele cinci meciuri din Primera Division, picand pana pe locul noua in clasament cu 33 de puncte. Oaspetii nu o duc nici ei prea grozav in Turcia, vin dupa doua esecuri consecutive, acumuland doar un succes in ultimele sapte runde, cel de pe teren propriu de la mijlocul lunii trecute, 3-2 cu Genclerbirligi. “Vulturii negrii” ocupa pozitia a patra cu 49 de puncte, la egalitate cu Trabzonspor care se afla pe trei.
Spaniolii au avut un parcurs excelent in faza grupelor, acumuland 13 puncte si terminand detasat pe prima pozitie, singurul esec fiind consemnat pe terenul celor de la Udinese, scor 1-2. Atletico a intalnit-o in 16-imi pe Lazio intr-o dubla care parea mai mult decat echilibrata. Nu a fost insa asa, echipa lui Diego Simeone a facut spectacol in prima mansa de pe Olimpico, Falcao cu o dubla si Adriano aducandu-le victoria cu scorul de 3-1, iar returul a fost la fel de facil, de data asta italienii ne reusind sa puncteze, Godin marcand unicul gol al partidei imediat dupa pauza. Gazdele au bifat astfel cea de-a sasea victorie consecutiva pe teren propriu in aceasta competitie, in patru dintre meciuri neprimind gol. Ultima echipa care s-a impus pe Calderon in Europa League a fost Aris Salonic (3-2), in grupele editiei 2010/2011.
Besiktas a intalnit-o pe Braga in runda precedenta, in primul meci disputat in deplasare formatia lui Carlos Carvalhal impunandu-se cu 2-0, iar succesul din retur cu 1-0 al portughezilor nu le-a fost de ajuns pentru a trimite meciul macar in prelungiri, astfel turcii si-au depasit performanta din editia trecuta a Europa League, cand au ajuns doar pana in 16-imi unde au fost zdrobiti practic de catre Dinamo Kiev, 8-1 la general.
Tanarul portar al celor de la Atletico Madrid, Thibaut Courtois a declarat ca desi vin dupa cinci partide fara victorie, jocul echipei a fost unul destul de bun, iar jucatorii au incredere ca pot obtine un rezultat pozitiv astazi. Acesta a catalogat-o pe Besiktas drept o formatie buna, cu jucatori experimentati, iar daca nu vor castiga prima mansa le va fi foarte greu in returul de la Istanbul tinand cont ca suporterii “vulturilor negrii” sunt uni dintre cei mai fanatici din Europa, iar atmosfera va fi cu siguranta una incendiara.
Absente importante in ambele tabere pentru acest joc. Diego Simeone nu poate conta pe trei jucatori de baza: Antonio Lopez, Diego si Arda Turan fiind accidentati, in timp ce mijlocasul brazilian Paulo Assuncao este suspendat. La oaspeti vor lipsi Egemen Korkmaz si Roberto Hilbert, ambii accidentati, iar atacantul portughez Hugo Almeida nu a facut deplasarea cu echipa la Madrid, acesta nefiind inca recuperat dupa o accidentare.
Atletico Madrid nu a pierdut pe acest teren contra unei formatii din Turcia in aceasta competitie, in timp ce Besiktas n-a castigat pe terenul unei formatii iberice in cele sapte tentative, obtinand doar o remiza in 2002 pe terenul celor de la Alaves. De cand Diego Simeone a preluat echipa in luna decembrie, Atletico a suferit doar o infrangere, venita la sfarsitul lunii trecute contra Barcelonei, scor 1-2.
Atletico Madrid – Besiktas echipe probabile:
Atletico Madrid (4-2-3-1): Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe – Suarez, Tiago – Adrian, Gabi, Koke – Falcao
Besiktas (4-3-2-1): Gonen – Toraman, Sivok, Sidnei, Gulum – Kavlak, Ernst, Uysal – Quaresma, Simao – Almeida

Atletico Madrid – ultimele 5 rezultate
Thu 16/02/12 CUU Lazio 1 – 3 Atletico Madrid

Sun 19/02/12 PRD Sporting Gijón 1 – 1 Atletico Madrid

Thu 23/02/12 CUU Atletico Madrid 1 – 0 Lazio

Sun 26/02/12 PRD Atletico Madrid 1 – 2 Barcelona

Sat 03/03/12 PRD Sevilla 1 – 1 Atletico Madrid

Besiktas – ultimele 5 rezultate 
Tue 14/02/12 CUU Braga 0 – 2 Besiktas

Sun 19/02/12 SUL Besiktas 3 – 2 Genclerbirligi

Thu 23/02/12 CUU Besiktas 0 – 1 Braga

Sun 26/02/12 SUL Galatasaray 3 – 2 Besiktas

Sun 04/03/12 SUL Besiktas 1 – 2 Trabzonspor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu